שתף קטע נבחר

 

השר ליברמן: "את מי בכלל מייצג אבו מאזן?"

שר החוץ תקף את שתיקתו של הנשיא הפלסטיני לגבי הירי המסיבי על יישובי הדרום מכיוון עזה. אבו מאזן, מצדו, הצהיר מוקדם יותר כי "נפנה לאו"ם ונפקיע הלגיטימיות של ההתנחלויות. אין דרך אחרת להיאבק בהתנחלויות ובהצלת פתרון שתי המדינות, אלא בפנייה למוסדות הבינלאומיים"

ההסלמה הנוכחית בדרום שימשה פלטפורמה להטחת האשמות נוספת נגד הנשיא הפלסטיני, אבו מאזן, מצד שר החוץ, אביגדור ליברמן. "האם ואת מי בכלל הוא מייצג בעם הפלסטיני", תהה, תוך שהוא מדגיש את היעדרם של התייחסות או גינוי של אבו מאזן לירי הכבד על יישובי הדרום. "מהי אחריותו לנעשה בשטח ואיזה ערך יהיה לכל הסדר עמו?", שאל שר החוץ.

 

לקראת הכרה באו"ם - כתבות נוספות

 

במפגש עם שגרירי ישראל לאיחוד האירופי שנערך בווינה, הוסיף ליברמן כי "במשך ארבע שנים בהן מכהנת הממשלה הנוכחית, פנתה ישראל פעמים רבות לרשות הפלסטינית על מנת לחדש את המשא המתן הישיר בין הצדדים, אך הפלסטינים בחרו להתחמק והעדיפו להאשים את ישראל בכל בעיותיהם".

 

אבו מאזן זוכר את ערפאת, היום ברמאללה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
אבו מאזן זוכר את ערפאת, היום ברמאללה(צילום: EPA)

 

מוקדם יותר הבוקר, הדגיש אבו מאזן כי הפלסטינים נחושים לפנות החודש לעצרת הכללית של האו"ם כדי שזו תצביע על שדרוג מעמדם למדינה משקיפה. "אנחנו נפנה לאו"ם, למרות שהם לא רוצים שנפנה", אמר אבו מאזן בנאום לציון יום השנה השמיני למותו של יאסר ערפאת במוקטעה ברמאללה. "אנחנו לא מעוניינים להפקיע את הלגיטימיות מישראל, אבל אנחנו רוצים להפקיע את הלגיטימיות של ההתנחלויות".

 

בסוף השבוע האחרון התבטאו בכירים פלסטינים בעילום שם באומרם כי אבו מאזן שוקל ברצינות את האפשרות לדחות את הפנייה הפלסטינית לאו"ם בעקבות ניצחונו של הנשיא האמריקני, ברק אובמה, בבחירות לנשיאות ארצות הברית.

 

הבכירים אף נקבו ב-29 בינואר כתאריך אלטרנטיבי. דוברו של אבו מאזן, נביל אבו רודיינה, וראש צוות המשא ומתן הפלסטיני, סאיב עריקאת, הכחישו אתמול את הדיווח הזה. היום בצהריים אמר אבו מאזן כי אין מנוס מלפתור את סוגיות הליבה ובהן סוגיות הפליטים, הגבולות, ירושלים, הביטחון והמים וכן סוגיות אחרות דרך משא ומתן.

 

לדבריו, "אין דרך אחרת להיאבק בהתנחלויות ובהצלת פתרון שתי המדינות, אלא בפנייה אל המוסדות הבינלאומיים אשר קמו למען שמירת הביטחון והשלום הבינלאומיים ומניעת כיבוש אדמות האחר בכוח". אבו מאזן התייחס גם במרומז למאמצי חמאס להשיג לגיטימיות בינלאומית כשליטים הלגיטימיים ברצועת עזה. "לא נרשה לאף אחד לפצל את הייצוג הפלסטיני", אמר. "הרשות הפלסטינית היא הרשות החוקית שמייצגת את העם הפלסטיני. אנחנו אומרים זאת לכולם - זהו משחק באש ולא נרשה אותו".

 

חמאס: הצהרות אבו מאזן - עקרות

בחמאס מיהרו לתקוף את דבריו של אבו מאזן. דובר התנועה בעזה, פאוזי ברהום, אמר כי "למרות אופן ההתקפה וההונאה אשר השתמש בה אבו מאזן, חמאס לא תיגרר להקנטות פוליטיות. היא עסוקה בעימות ובהתנגדות לישראל שפוגעת בעזה". הוא כינה את ההצהרות של אבו מאזן ''עקרות''. כמו כן, דובר ממשלת חמאס בעזה, טאהר נונו, אמר כי ההתעלמות של אבו מאזן בנאום היום מההסלמה בעזה היא "פשע שחושף את השתתפותו בתוקפנות באמצעות השתיקה עליה".

 

בתוך כך צפויה הליגה הערבית להתכנס מחר ולדון בעניין הבקשה הפלסטינית לאו"ם. במסגרת הכינוס ייערכו שתי פגישות חשובות: הראשונה תהיה בדרג שרי החוץ הערביים ובהשתתפות הנשיא הפלסטיני אבו מאזן. הפגישה השנייה תיערך בין שרי החוץ הערביים לבין כמה שרי חוץ ממדינות האיחוד האירופי וכן עם הממונה על יחסי החוץ באיחוד האירופי, קתרין אשטון. במהלך הפגישה ינסו השרים לשכנע את האירופים לתמוך בבקשת השדרוג הפלסטינית.

 

עוזר מזכ"ל הליגה הערבית לענייני פלסטינים, מוחמד סביח, העריך כי 115 מדינות יצביעו בעד ההחלטה, 27 מדינות יצביעו נגד ו-51 מדינות עדיין נחשבות למתנדנדות. סביח ציין כי מבין החברות הקבועות במועצת הביטחון, רוסיה וסין יצביעו בעד ההחלטה; צרפת ביקשה לראות את נוסח ההחלטה כדי להחליט אם להצביע או בעד או נגד; בריטניה מבקשת לדחות את מועד הגשת הבקשה וארה"ב מתנגדת.

 

מצרים: נגביר התמיכה בפלסטינים

שר החוץ המצרי, מוחמד כאמל עמרו, דרש היום בהודעה שפרסם בעמוד הפייסבוק שלו מהקהילה הבינלאומית לתמוך בעם הפלסטיני כדי שישיג את "זכויותיו הלגיטימיות הנוגעות לעצמאות וחירות". הוא הדגיש כי בימים הקרובים יוגברו המאמצים מצדה של קהיר כדי לתמוך במאמץ הפלסטיני.

 

בסוף השבוע האחרון ערך עמרו ביקור בטורקיה ובמהלך קבלת פנים שערכה לו השגרירות הפלסטינית בטורקיה אמר: "במשך 20 השנים שעברו, ומאז תחילת המשא ומתן במדריד ולאחר מכן באוסלו ועד כה, ישראל הוכיחה כי היא לא רצינית ביחס לחתימה על הסכם שלום אמיתי עם הפלסטינים שישים קץ לסכסוך שנמשך כמה עשורים".

 

לדבריו, "הסכם זה יממש את השאיפות הלגיטימיות ואת התקוות של העם הפלסטיני להקים מדינה פלסטינית על כל אדמתו הלאומית". בנוסף, שרי הליגה הערבית צפויים לדון במהלך ערבי בתגובה ל"תוקפנות הישראלית נגד המפעל לייצור אמצעי לחימה, אל-ירמוכ", שישראל הואשמה על ידי סודן בהפצצתו בחודש הקודם. כמו כן' השרים ידונו במשבר בסוריה.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הנשיא הפלסטיני, אבו מאזן, היום ברמאללה
צילום: רויטרס
צילום: אוהד צויגנברג
איזה ערך יהיה להסדר? ליברמן מזהיר
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים