אישורי העבודה לפלסטינים: 3,000 יועברו לבנייה
הממשלה אישרה את החלוקה בין ענפי החקלאות והבנייה בהשמת 5,000 העובדים הפלסטינים שייכנסו לישראל. כניסת 3,000 עובדים לבניין עדיין לא פותרת את בעיית כוח האדם, ונמשכים המגעים להבאת 3,000 עובדים נוספים מבולגריה
הקבינט החברתי-כלכלי של הממשלה אישר היום (א') את החלוקה בין ענפי החקלאות והבנייה בהשמת 5,000 העובדים הפלסטינים שייכנסו לישראל בקרוב.
בספטמבר האחרון אישר שר האוצר, יובל שטייניץ, את כניסתם של 5,000 עובדים נוספים מיהודה ושומרון לישראל, במסגרת שורה של צעדים שנועדו להקל על מצבם הכלכלי של תושבי יהודה ושומרון. זאת, על רקע התגברות המתיחות החברתית בשטחי הרשות, מתיחות המערערת את יציבות שלטונם של אבו מאזן וסלאם פיאד.
מחסור בעובדים
מי יבנה בית בישראל?
אביטל להב
הקבלנים טוענים כי לענף הבנייה חסרים 25 אלף עובדים כדי להגיע למצב שבו ההיצע עונה על הביקוש. בממשלה דוחים את הטענות אך מסכימים כי יש מחסור בעובדים זרים שהממשלה התחייבה למלא ואינה מצליחה בינתיים. האם זו בעיה של הקבלנים שנאלצים לשלם יותר לעובדים או בעיה של כולנו?
היום הוחלט כי 3,000 עובדים יופנו אל ענף הבנייה, שכן הממשלה מעוניינת לעודד את קצב העבודה בענף זה על מנת להגביר את קצב התווספות הדירות לשוק ולהוריד את מחירן.
כניסתם של 3,000 עובדים נוספים עדיין אינה פותרת את בעיית כוח האדם של ענף הבנייה, שכן נכון להיום מספר העובדים הזרים בענף עומד על 4,000, כמחצית מהמכסה המאושרת במסגרת ההסכמים עם משרדי התמ"ת והאוצר.
בימים אלה נמשכים המגעים להבאת כ-3,000 עובדים זרים מבולגריה על מנת למלא את המכסה אך בשלב זה הגיעו רק מאות מהם. בינתיים, מקווים בממשלה כי העובדים הפלסטינאים ימלאו את החסר.
בענף החקלאות, לעומת זאת, מספר העובדים הזרים אינו נופל מהמכסה אך מכסה זו נמצאת במגמת ירידה בשנים האחרונות, במסגרת מתווה ממשלתי להפחתת מספר העובדים הזרים בארץ.
במסגרת ההחלטה שאושרה היום יתווספו 2,000 עובדים פלסטינים לחקלאות, אך במקביל תרד המכסה מ-25,400 ל-24 אלף עובדים. ברגע האחרון סוכם, כי ההפחתה תחול רק על החקלאים במרכז הארץ, שכן חקלאים אלה יוכלו ליהנות משירותיהם של העובדים שייכנסו עתה מיהודה ושומרון.
בפריפריה לא יקטן מספר העובדים הזרים, שכן העובדים מיהודה ושומרון לא מגיעים לאזורים אלה, המרוחקים ממעברי הגבול.
צילום: shutterstock
מומלצים