השף העירום בכלא: קורס טבחות לאסירים בצפון
בכלא צלמון סיימו 18 אסירים קורס בן עשרה חודשים שבו למדו את רזי המקצוע המבוקש. "אני קבלן בניין, בחיים לא נגעתי באוכל", סיפר אחד המשתתפים, "אשתי צחקה עליי כשסיפרתי שאני הולך להכין סטייק". מפקד הכלא: יש ביקוש לקורס
- בחירות 2013
- כל הדיווחים ב-ynet
"לקחנו הרבה ידע מהקורס הזה", סיפר עטאף מאריסת (50) מאעבלין שמרצה 42 חודשי מאסר על עבירות אלימות. "בהתחלה התלבטתי אם לבוא כי בחיים לא נגעתי באוכל, אני קבלן בניין. כשהייתי בחופשה לפני שבועיים אמרתי לאשתי שאני הולך להכין לי סטייק, היא צחקה עליי ולא האמינה כי היא אמרה שאני לא יודע להכין אפילו קפה".
אחמד מאריסת (29), בנו של עטאף, המרצה אף הוא עונש דומה על עבירות אלימות סיפר על שגרת הקורס: "מגיעים בשמונה בבוקר ובשעה שלוש חוזרים לאגף. יש מסגרת שיקומית וזה חשוב". לדבריו, בעוד 25 יום הוא ואביו משתחררים מהכלא, "למדתי להכין רוטב עוף".
דוד מוראידי, שנידון לפני שלוש שנים לעשר שנות מאסר בגין מעורבות בסחר בנשים, אמר כי למד להכין שייק מלון-נענע עם סוכר וקרח בקורס. הוא שוקל לפתוח מסעדה לאחר השחרור. "אני מתכוון לעבוד בתחום הבישול גם כשאצא מהכלא. הקורס תורם לשיקום".
נציב שירות בתי הסוהר, רב-גונדר אהרון פרנקו, אמר כי לשב"ס מחויבות לקהילה בכל הקשור לטיפול באסירים ובשיקומם. "אנחנו משקיעים מאמץ שאנשים לא יחזרו לכלא פעם שלישית ורביעית ובודקים דרכי שיקום. סוגיית התעסוקה היא אחת הדרכים. אסיר שמקבל את התנאים של לקום בבוקר למפעל, בשעות מסודרות, מקבל את היכולת לחזור לחיים מחוץ לכלא. מצאנו שההכשרות המקצועיות תורמות לכך".
"יש ספירה של הסכו"ם לפני ואחרי הקורס"
לדבריו, בקורס הטבחים הראשון השתתפו 13 אסירים וכיום כולם מועסקים במקומות עבודה לאחר שהשתחררו. "כל זמן שהאסירים בכלא הם תורמים במטבחים וישדרגו את האוכל של החברים שלהם", הוסיף נציב השב"ס.מפקד כלא צלמון, גונדר-משנה בני תאייר סיפר כי בבית הסוהר "יש 1,100 אסירים ועצורים, יש ביקוש לקורסי טבחות. חלק מהאסירים פה מעולם לא קמו בבוקר ויצאו לעבודה".
סגן-גונדר סיוון וויצמן, דוברת שירות בתי הסוהר, הבהירה כי באשר להבטחת שלומם של האסירים, "יש ספירה של הסכו"ם לפני ואחרי הקורס, כך שלא יקרה שאחד האסירים ייקח משהו ויעשה ממנו דוקרן. מי שנכנס לקורס הזה עבר בבית הסוהר תהליך שבדק שאפשר לתת בו אמון".