שתף קטע נבחר

סייקו אסטרון: השעון הראשון עם GPS

חברת השעונים היפנית סייקו מוכרת ברשת רויאלטי חידוש בלעדי: שעון סולארי עם מקלט GPS שמאפשר כיוונון אוטומטי של השעה בעת מעבר בין אזורי זמן שונים. האם צריך שעון כזה בעידן הסלולרי והאם המחיר שלו משתלם?

"הסלולרי החליף את השעון" זו אמירה שאבד עליה הכלח. השעון היה ונשאר סמל סטטוס ומעמדו ככזה רק הולך ומתעצם, בעיקר בקרב גברים החל מגיל מסוים. אין ספק: אנחנו בהחלט לא צריכים שעוני יד יותר. יש לנו שעון בסלולרי ואם לא בסלולרי, אז בטבלט. סמל סטטוס? גם הסלולרי מתפקד ככזה לפרקים. לכל תינוק יש סמארטפון? הנה הגיע אייפון 5 ושוב הוקפצתם בדרגה.

 

  • שאלה של זמן: כך תתאימו את השעון לאירוע

  • איך עובד שעון מעורר?

 

אבל חיסרון אחד יש לטלפון הנייד, שהשעונים מזמן התגברו עליו: סוללה שנוטה לעילפון. ככל שהסמארטפון יותר מתקדם כך הסלולה שלו דורשת לעיתים תכופות יותר להיצמד למטען ולינוק חשמל. יצרני המכשירים מודעים לבעיה הזאת ויתכן שלא ירחק היום שתיפתר. בינתיים, יצרני השעונים מציצים כל הזמן לעולם הסלולר ושואבים ממנו תכונות. את החידוש האחרון הציגה סייקו, בלונדון: שעון סולארי ללא סוללה, עם מקלט GPS. השעון נקרא סייקו אסטרון, על שם שעון הקוורץ הראשון בעולם שיוצר על-ידי החברה ב-1969.

 

האם תוכלו לנווט באמצעות סייקו אסטרון בדרכים? לא ממש. הסיבה ל-GPS המוטמע בשעון פשוטה יותר: כיוונון אוטומטי של השעה לפי אזורי זמן בעולם. כלומר, אם תטוסו מישראל ללונדון, לא תיאלצו לכוון מחדש את השעון – הוא יסתנכרן לבד בזכות קליטת אותות מלווייני ה-GPS. יש כבר שעונים שמתכווננים לבד, באמצעות אותות רדיו, אך הפריסה שלהם מוגבלת.

סייקו אסטרון. טרנד: נגיעות צבע בפנים השעון ()
סייקו אסטרון. טרנד: נגיעות צבע בפנים השעון
 

 

איך זה עובד?

כך עובד סייקו אסטרון: אחרי הנחיתה בארץ זרה, מקלט ה-GPS ייצור קשר עם לוויין אחד או יותר ותוך 6 שניות, יזיז בעצמו את המחוגים לתאריך ולשעה הנכונה – בדיוק של שנייה. בלחיצת כפתור, הוא יזהה את קווי האורך והרוחב של מיקומו תוך 30 שניות.

 

בעצם, השעון מזהה בעצמו את כל 39 אזורי הזמן על כדור הארץ, על ידי קליטת אותות מלווייני ה-GPS. לפי המחוגים, אפשר גם לראות מכמה לוויינים הוא מקבל את האות. אין לו סוללה – הוא עושה שימוש באנרגיית השמש שנאגרת בשעון באמצעות לוח המחוגים הסולארי. לפי פקודה, הוא יכול להתכוונן בצריכת האנרגיה שלו בהתאם לשעות אור היום. בשעון מוטמע מנגנון perpetual calendar כך שהתאריכון. יודע לכוון את עצמו ולהחליף חודש ביום הנכון עד שנת 2100.

 

עבור פעולתו, מספיק שהשעון יחשף לפיסת שמיים פעם ביום, משום שאותות הלווינים לא נקלטים בחללים סגורים. לא נחשפתם לשמש או לשמיים פתוחים מספר ימים? ברגע שתחשפו שוב – השעון "ימצא" בעצמו את השעה המתאימה.

 

סייקו טובה בחידושים, אך לא משדרת יוקרה

בשעונים אין כמעט חידושים. פעם בעשור ואף למעלה מכך, מוצג בתעשייה המאוד שמרנית הזאת חידוש מהותי. סייקו נחשבת לחברה חדשנית, שמחזיקה בזכויות על לא מעט המצאות, בין היתר שעון הקוורץ. נקודת התורפה שלה: שעוני סייקו נחשבים אמינים מאוד, אך שם המותג לא משדר יוקרה.

 

"אנחנו החברה היחידה שמפתיעה בחידושים, שהצרכן יודע שהיא תספק לו משהו אחר מהשוויצרים, הסינים והגרמנים וגם מהיצרנים היפנים האחרים", אמר ל-ynet סגן נשיא תאגיד סייקו שונג'י טנקה, בהצגה הרשמית של השעון שנערכה בלונדון. .

 

איך הקטנתם את מקלט ה-GPS?

 

"השעון יוצר על-ידי חברת האחות של סייקו, סייקו אפסון, שמייצרת מכשירי GPS עבור טלפונים סלולריים. צריכת החשמל של מתקן כזה היא עצומה, אז בהתחלה היינו צריכים לטעון את השעון מדי יום. בסלולרי, השעה משתנה לפי אזורי זמן לא רק בזכות הלוויינים, אלא בעיקר בזכות הרשתות הסלולריות. אז כשאת מגיעה ללונדון מישראל, הזמן בשעון הסלולרי שלך מתכוונן, לא בזכות ה-GPS, אלא מהאנטנה. ה-GPS נועד רק לאתר את המיקום וזה צורך אנרגיה. אבל צריכת החשמל של השעונים שלנו קטנה באופן משמעותי לעומת הסלולרי. 100 אלף פחות מסלולרי. אם תלכי במדבר, תאבדי את הבטריה בסלולרי, אבל לא את השעון שלך.

 

"ישראל היא המדינה האידיאלית מבחינת ביצוע"

בסייקו, ישראל ממוקמת כחלק מאירופה, גם בשל הבידוד שלה במזרח-התיכון, אך גם בשל יכולות כלכליות שונות וטעם שונה: צרכני השעונים הכבדים במזה"ת הם עשירים מופלגים ממדינות המפרץ, שמחבבים שעונים עתירי זהב במראה כבד.

 

ברשת רויאלטי אמרו ל-ynet כי "באופן חריג לעומת העולם, בישראל קונים יותר שעוני צלילה, וחלק מהשעונים של סייקו מיוצרים במיוחד עבור ישראל".

 

בסייקו, מחשיבים את ישראל לשוק טוב. "אנחנו מאוד מעריכים את ישראל בזכות המפיץ שלנו בישראל, אורי פלח מרשת רויאלטי", מסביר טנקה. "כל צעד שסייקו מבקשת להוציא לפועל הנציגים בישראל מבצעים במהירות הכי גבוהה כי יש להם רשת חנויות. למעשה אנחנו מחשיבים את ישראל כמדינה האידיאלית מבחינת ביצוע החזון של סייקו". 

 

שעון הוא סמל סטטוס. יש שעונים יקרים כמו פאטק פיליפ וברייטלינג ויש שעוני אופנה כמו שאנל. איפה סייקו ממוקמת?

 

"סייקו זה מותג השעונים הכי טוב מבחינה מכאנית ופונקציונלית, שנמכר במחיר הוגן. בסייקו אתה מקבל תמורה טובה למחיר".

 

כמה עולים דגמי אסטרון והאם משתלם לקנות אותם?

השעונים של סייקו מתומחרים בארץ החל מ-700 שקל ומגיעים גם ל-50-60 אלף שקל. לארץ הגיעו שלושה דגמי סייקו שיצאו לשוק והם מתומחרים החל מעשרת אלפים-15 אלף שקל. דגם אחד מגיע עם בסיס טיטניום, בגימור מטאלי או שחור והדגם השני - עם פלדת אל חלד

 

דגם שלישי זו סדרה ממוספרת עם 2,500 יחידות עולה 18 אלף שקל. הסדרה הזאת אזלה מיד אחרי שהגיעה לארץ – אספני שעונים כבר חיכו לה. כל הדגמים עמידים למגנטים ולמים עד עומק של 100 מ', וציפוי נגד שקיפות. כרגע, מדובר בשעונים לגברים בלבד, כי הם גדולים בגלל מתקן הקליטה. השעון נמכר כרגע רק בשני מקומות ברמת אביב בעזריאלי.

 

"מחיר שעוני האסטרון יהיה בתחילה בטווח הבינוני גבוה", מסביר טנקה, "נמוך ממותג היוקרה שלנו גרנד-סייקו, אך גבוה משעונים אחרים. בהתחלה כמחיר השקה, הוא יישאר בינוני-גבוה. בעתיד נרחיב את אסטרון גם לטווח הגבוה ולנמוך".

 

אין ספק שמדובר בגימיק נחמד, אך לאור המחיר - האם הוא משתלם? לא בהכרח. מי שזקוק לתכונה הזאת של שעון שמסתנכרן אוטומטית לפי אזורי זמן, הם אנשי עסקים, ימאים או טיילים. הראשונים יוכלו לרכוש את השעון, האחרים – כנראה שלא. דווקא ימאים וטיילים זקוקים לתכונה יותר, שכן הם שוהים באזורים ללא קליטה סלולרית ואילו אנשי עסקים – לרוב מסתמכים ובצדק על השעון בסמארטפון.

 

מכאן שעל אף השכלול הטכנולוגי, נראה כי מדובר בתוספת חביבה בלבד ולא במוצר הכרחי. אלא אם כן אתה אספן שעונים מושבע ובעל ממון - או אז, כנראה מדובר בתוספת מרשימה לאוסף.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
סייקו אסטרון. החל מ-10,000 שקל
היתרון לעומת סלולרי: אין בעיית הטענה
מומלצים