אלי ישי: אין לי שום קשר לשחרור הרוצח בתאילנד
שר הפנים טוען שלא פעל לשחרורו של אלי כהן, שרצח את גרושתו קרול אמסלם בתאילנד. הנושא נבדק בלשכתו, והתברר שלא ביקש לחון את כהן. אם הנרצחת מתעקשת: "הוא משקר. סוחרי סמים ישראלים יושבים שם 15 שנה ולא משתחררים. אתאבד ואשאיר מכתב שאלי ישי אשם"
האם גורם ישראלי היה מעורב בשחרורו של אלי כהן (46) מהכלא בתאילנד? כהן, שרצח וביתר את גופתה של גרושתו קרול אמסלם כששהו יחד בתאילנד בשנת 2004, צפוי להשתחרר מהכלא בעוד כחצי שנה לאחר שקיבל חנינה מהמלך. במשפחתה של הנרצחת מאשימים את שר הפנים, אלי ישי, במעורבות בשחרור, אך השר מכחיש מכול וכול ובלשכתו אומרים כי הנושא נבדק והשר לא היה מעורב ולא ביקש לחון אותו. "לשר אין שום נגיעה לשחרורו של הרוצח. דעתו של השר היא שרוצח, כל רוצח, צריך לבלות עד סוף ימיו בכלא".
"אני לא מאמינה לו", אמרה ל-ynet רבקה אמסלם, אמה של קרול כהן ז"ל, "יש דתיים שהם נוכלים ואלי ישי ייתן את הדין למעלה בעולם הבא. כשאני אתאבד אשאיר פתק שהוא אשם, כדי שיכה חטא על חטא".
אמה של קרול הגיבה: "שמעתי על כך שאלי ישי מתנער מכל קשר לשחרור של הרוצח הנתעב של בתי אבל אני אומרת שאלי ישי משקר. הוא נתן לי גזר דין מוות". לדבריה, "יש בתאילנד סוחרי סמים ישראלים שיושבים כבר 15 שנה ולא משתחררים אבל פתאום משתחרר רוצח נתעב ללא שום סיוע? אני לא מאמינה לזה".
היא הוסיפה: "אלי ישי היה צריך לשמוע אותנו, את המשפחה של הנרצחת ולא רק את המשפחה של הרוצח לפני שהתערב. אני אומרת היום למי שרוצה לרצוח שייסע לתאילנד כי פה בארץ הוא יישב 30 שנה ושם רק שמונה שנים. לרוצח יש אזרחות אוסטרלית. היו צריכים לפחות לוודא שהוא יישלח לאוסטרליה ולא יניח את כף רגלו בארץ ישראל". כאמור, בשלכת השר בדקו את הנושא והודיעו כי לא היה לו כל קשר לשחרור.
כרטיס טיסה לכיוון אחד
בני הזוג התגרשו על רקע רצונו של כהן לחיות באוסטרליה. כמה חודשים לאחר שעזב את הבית, ביקש מגרושתו להגיע לפגוש אותו בתאילנד בתואנת שווא שהוא מבקש שיבלו יחד. בפברואר 2004 יצאה כהן מישראל, ולאחר שלושה ימים התברר שהיא נרצחה באכזריות על-ידי בעלה. הוא השחית את גופתה, ביתר אותה לחלקים ואותם הכניס למזוודה וזרק לנהר, לא הרחק מהמלון שבו שהה.
בית משפט בתאילנד גזר על כהן מאסר עולם לאחר שהרשיע אותו ברצח. עם זאת, הוא לא נידון למוות משום שבית המשפט השתכנע שכהן ביצע את הפשע ברגע של כעס בלתי נשלט ולא בכוונה תחילה. בתאילנד נהוגה מדיניות מקלה של חנינות, בעיקר סביב ימי ההולדת של המלך והמלכה, נוכח הצפיפות הגבוהה בבתי הכלא. אסיר שריצה חמש שנות מאסר רשאי להגיש בקשות חנינה. בפעם הראשונה שפנה למלך, נקצב עונשו של כהן לשלוש שנות מאסר, ולאחרונה קיבל חנינה נוספת ותקופת מאסרו קוצרה בחצי, כך שהוא צפוי להשתחרר במאי הקרוב.
האם סיפרה הבוקר כי בני הזוג היו נשואים 10 שנים ונפרדו בצורה יפה. "הוא הזמין אותה לתאילנד, אבל במטוס היא גילתה שיש לה כרטיס לכיוון אחד. ביררנו את זה ורשמנו אותה בחזרה. אבל תוך פחות מ-24 שעות הוא שחט אותה לגורמים".
עו"ד דיקלה טוטיאן, מנכ"ל משותף נגה - המרכז לזכויות נפגעי עבירה-הקרייה האקדמית אונו, המלווה את משפחת הנרצחת, אמרה כי "מדובר בבשורות מרות במיוחד עבור המשפחה. אני לא רוצה להאמין שגורם רשמי כלשהו במדינת ישראל יסייע לרוצח להשתחרר, תוך התעלמות בוטה מהנזק שנגרם לקורבנותיו הרבים. חשוב לזכור, כי מדובר בעבריין מורשע ומסוכן שאם יחזור לישראל ויתהלך חופשי - בני המשפחה יהפכו לאסירים".