שתף קטע נבחר
 

מפנקים בשבת בצהריים: מתכוני אירוח לסופ"ש

שעת אחר הצהריים היא זמן מעולה לאירוח קליל. מגזין F/O/D מציג: 3 מתכונים יפיפיים שיפנקו את האורחים בשעת הערביים. בתפריט: מאפה בצק עלים עם עוף, טארט ירקות ולקינוח: בראוניז מווושלמים

בארוחת טקס התה הבריטי של שעה חמש יש קסם. היא גם באה בדיוק בזמן, שהרי מי מאיתנו לא נתקף רעב קל בין ארוחת הצהריים לערב בחוזרו מהעבודה או מחדר הכושר?

 

עוד באוכל:

מבצע קרמבו: ביקור במפעל קרמבו

אדום עולה גם מהגינה: 2 מתכוני כרוב אדום

מכינים סטייק בבית כמו במסעדה: מדריך ומתכונים 

 

 (צילום: עמרי שפירא) (צילום: עמרי שפירא)
(צילום: עמרי שפירא)

 

אל תפחדו לנסות את הקונספט על החברים שלכם, אתם תופתעו עד כמה הם ייהנו לקבל הזמנה לפינוקים טעימים של אחר צהריים חורפי ובמיוחד בסוף השבוע.

 

בואו להיות חברים של מגזין הגברים F/O/D בפייסבוק

 

מאפה בצק עלים ממולא עוף

את מאפה העוף שמוגש כאן בחרתי להכין עם בצק עלים חמאתי ועשיר, אך ניתן להמיר את הבצק השמן בבצק פילו, שהוא יותר ידידותי לכל אלה מאיתנו ששומרים על הפיגורה.

 

שימו לב: ייתכן זמן אפייה ממושך יותר אם מדובר במאפה גדול ולא בכמה קטנים.

 

המרכיבים:

1 ק"ג בצק עלים

500 גרם פרגיות חתוכות לנתחים

1 כוס אורז לבן מבושל

2 בצלים לבנים, קצוצים גס

5 שיני שום

1 צרור כוסברה

1/2 צרור בזיליקום ירוק

1/2 צ'ילי אדום טרי קצוץ או חצי כפית צ'ילי יבש טחון

1 כף חרדל גרגירים

300 גרם גבינה בולגרית 5%

מלח/ פלפל

1 ביצה להברשה

 (צילום: עמרי שפירא) (צילום: עמרי שפירא)
(צילום: עמרי שפירא)

 

אופן ההכנה:
  1. צורבים במחבת חמה את נתחי העוף במעט שמן לדקה כדי שלא יתייבשו באפייה. מוציאים לקערה. באותה מחבת מזהיבים את הבצל בנפרד. מוסיפים לעוף ומצננים 20 דקות במקרר.
  2. מרדדים את בצק העלים לעובי דק יחסית (4 מ"מ) וקורצים לפי צורת התבנית שזמינה לכם. חשוב לקחת בחשבון את השוליים של התבנית כשחותכים את הבצק. כמו כן קורצים בצק לכיסוי המאפה. לאחר הטיפול בבצק להחזיר לקירור לפחות לחצי שעה במקרר.
  3. קוצצים את הכוסברה, בזיליקום, שום וצ'ילי בסכין או במעבד מזון ומערבבים עם העוף והבצל. מוסיפים את האורז הלבן והחרדל, ומוסיפים מלח ופלפל לתיקון הטעמים.
  4. מסדרים את הבצק בתבנית לא משומנת ומהדקים לתחתית התבנית, ומשאירים את שולי הבצק מבצבצים מעבר לדופנות התבנית. מניחים בכל תבנית מתערובת העוף ומפוררים גבינה בולגרית מעל ומכסים עם שאר הבצק. חותכים את עודף הבצק במספריים או בסכין שף עם מעט זווית, לחיתוך ממש מדויק. את שאריות הבצק אפשר לרדד שוב וליצור קישוטים מעל כמו עלים או מסגרת נוספת מבצק.
  5. מברישים בביצה ומכניסים לתנור שחומם מראש (חשוב מאוד) לחום של 200 מעלות, או של 180 מעלות אם יש לכם בתנור מאוורר שלא ניתן לכבות, למשך 20 דקות.

 

 

טארט ירקות קלויים

להרכבת הטארט דרושים 2 מרכיבים נוספים לבצק ולירקות. גבינה קשה ורויאל, שהוא בעצם מרכיב הכרחי לרוב הטארטים המלוחים שאתם מכירים. הרויאל בבסיסו הוא בעצם שמנת מתוקה וביצים ביחס שווה עם מעט קמח. התערובת הזאת בתיבולים שונים ממלאת בעצם 2 תפקידים. אחד הוא למלא את החלל שנוצר בין מרכיבי הטארט, והשני הוא לאחד בין כל המרכיבים לתערובת אחידה והומוגנית.

 

 (צילום: עמרי שפירא) (צילום: עמרי שפירא)
(צילום: עמרי שפירא)

 

המרכיבים:

 

לבצק:

200 גרם חמאה (2 חבילות)

20 גרם מלח (כפית וחצי)

400 גרם קמח

1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים

1/2 כפית זרעי כמון טחונים

מלח ופלפל שחור

120 גרם מים (כוס ו-2 כפות)

 

למלית:

4 גזרים

1 פלפל אדום גדול

1 פלפל צהוב גדול

1 חבילת פטריות שמפיניון

1 בטטה גדולה

4 זוקיני בינוניים

3 בצלים סגולים

8 שיני שום

300 גרם גבינה צפתית טובה

200 גרם גבינת פרמזן מגוררת

 

לרוטב הרויאל:

2 ביצים בגודל L

1/2 מיכל שמנת מתוקה 38%

1 כף קמח

מלח ופלפל

 

להרכבה:

150 גרם פרמזן

 

 (צילום: עמרי שפירא) (צילום: עמרי שפירא)
(צילום: עמרי שפירא)

אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק: מכניסים את המרכיבים למעבד מזון, ובפולסים מערבבים עד לקבלת בצק אחיד וחלק (ניתן לתקן עם מעט קמח).
  2. מסדרים את הבצק עם הידיים בתוך תבנית לטארט לעובי של חצי ס"מ, להדק היטב לדופנות התבנית, ומכניסים לצינון לרבע שעה במקרר.
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש (חשוב מאוד) למשך 12-13 דקות בחום של 180 מעלות עם מאוורר, ומצננים.
  4. מכינים את המלית: חותכים את הירקות לגודל בינוני ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל. מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים במשך 40 דקות בחום של 180 מעלות. מוציאים מהתנור לאחר שהירקות השחימו קלות והקצוות שלהם חרוכים, ומצננים.
  5. הרכבת הטארט: לאחר צינון הבצק מסדרים את הירקות על הבצק וביניהם מסדרים קוביות של גבינה צפתית בגודל שתואם לגודל הירקות.
  6. מכינים את הרויאל: מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת הומוגנית. מוזגים את הרוטב על הירקות, (להיזהר שלא יישפך מהצדדים), ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות בלי מאוורר למשך 15 דקות. מוציאים, מפזרים פרמזן מגוררת ומחזירים ל-5 דקות נוספות.

 

 

בראוניז אמריקאים

 

המרכיבים ל-12 מנות:
150 גרם חמאה (חבילה וחצי)

100 גרם סוכר חום (1/2 כוס)

120 גרם סוכר לבן (1/2 כוס ועוד 2 כפות)

100 גרם שוקולד (עדיף 70% מוצקי קקאו)

3 ביצים בגודל M

מעט תמצית וניל

50 גרם שקדים חצויים (1/4 כוס)

100 גרם קמח (1/2 כוס)

קורט אבקת אפייה

 

 (צילום: עמרי שפירא) (צילום: עמרי שפירא)
(צילום: עמרי שפירא)

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את החמאה בסיר על אש נמוכה. מכבים את האש, מוסיפים שוקולד וסוכר ומערבבים בכף עד לאיחוד. בשלב הזה התערובת מעט גרגירית אך לא לדאוג - הכול יימס ויהיה עשיר ועסיסי. מוסיפים תוך כדי ערבוב את הביצים, אחת בכל פעם, עד שהתערובת מסמיכה מעט.
  2. מערבבים את הקמח, האגוזים ואבקת האפייה ומוסיפים לתערובת השוקולד בבת אחת. מערבבים עד שכל התערובת אחידה. מוזגים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש (חשוב מאוד) בחום של 170 מעלות בלי מאוורר בתנור, או של 160 מעלות אם יש לכם בתנור מאוורר שלא ניתן לכבות, למשך 17 דקות (לשים טיימר), והעוגה תצא מעט רוטטת - זה בסדר, היא תתייצב במקרר. מצננים בחוץ, ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות. שולפים מהתבנית וחותכים לצורה הרצויה, ריבועים אישיים או פס ארוך שניתן לבנות ממנו מנת קינוח בתוספת גלידה וקצפת.

 

בואו להיות חברים של מגזין הגברים F/O/D בפייסבוק

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמרי שפירא
בראוניז
צילום: עמרי שפירא
צילום: עמרי שפירא
ששי בצלאל
צילום: עמרי שפירא
מומלצים