רבבות אמריקנים: לפרוש מארה"ב בגלל אובמה
יותר מ-100 אלף איש ב-20 ממדינות ארה"ב מסרבים לקבל את ניצחון המועמד הדמוקרטי בבחירות לנשיאות, וחתמו על עצומות הקוראות למדינותיהם לפרוש. בטקסס חתמו כ-50 אלף, והחולמים על עצמאות גם מוצאים צידוקים מההיסטוריה
הניצחון של ברק אובמה בבחירות לנשיאות ארה"ב מייאש את שונאיו. אחרי שאיל ההון דונלד טרמפ, הפועל זה שנים נגד אובמה, הציע לאמריקנים לעקור לקנדה, במדינות שונות ברחבי ארה"ב מחתימים על עצומות הקוראות להתנתק מארה"ב.
עוד חדשות מהעולם :
- חוברות לימוד בירדן: ישראל במפה, ירדן "נעלמה"
- ניו זילנד: תכנן להשליך צואה על צ'רלס וקמילה
האו"ם: יותר מ-2.5 מיליון סורים נעקרו מבתיהם - ארה"ב: דרסה את בעלה כי לא הצביע בבחירות
יותר מ-100 אלף אמריקנים מ-20 מדינות שונות כבר חתמו על עצומות הקוראות למדינות שלהם להיפרד מארה"ב ולהפוך למדינות עצמאיות, כדי שלא יהיו נתונים למרותו של ממשל אובמה. רוב המדינות שבהן נאספו החתימות הן מהדרום, אולם רק עצומה אחת - זו שעליה חתמו תושבים בטקסס - נראית רצינית לכאורה.
לא פחות מ-50 אלף מתושבי המדינה הגדולה, שבה ניצח מיט רומני את אובמה בפער של 15%, חתמו על העצומה. חתימותיהם נשלחו לבית הלבן בדרישה לאפשר ל"מדינת הכוכב הבודד" להיפרד מארה"ב. בחוקה האמריקנית אין סעיף המתיר למדינה בארה"ב לעזוב את האיחוד, אולם מרבית מבקשי ההיפרדות מצטטים משפט מהכרזת העצמאות שלפיו לאנשים נתונה הזכות לשנות או לבטל את החברות ולמסד ממשלה חדשה.
אזרח אחד מג'ורג'יה כתב בבקשתו לאפשר למדינתו להיפרד מארה"ב, משפט הלקוח מהצהרה שהושמעה בתקופת מלחמת האזרחים: "מדינת ג'ורג'יה הייתה רוצה לפרוש מארה"ב". אזרחים אחרים דרשו בעצומה לערוך ספירה חוזרת של הקולות בבחירות לנשיאות בטענה שהיו רמאויות. גם בלואיזיאנה נאספו כמעט 25 אלף חתימות. העצומות נשלחו לאתר הבית הלבן, אולם לפי שעה הבית הלבן עצמו אינו מגיב.
עם זאת, מושל טקסס ריק פרי כבר הגיב, והביע נאמנות לארה"ב. העיתון "דאלאס מורנינג ניוז" ציטט את הדוברת של המושל, לפיה פרי "מאמין בגדולתו של האיחוד ושום דבר לא צריך להיעשות כדי לשנותו". זאת אף שלדבריה המושל "שותף לתסכול של אמריקנים רבים מהממשלה הפדרלית".
באתר "הפינגטון פוסט" הזכירו כי המושל פרי עצמו לא שלל בעבר את האפשרות שטקסס תפרוש מארה"ב אם לא יבוצעו שינויים כלכליים משמעותיים. בכינוס שנערך ב-2009 אמר המושל ריק פרי: "כשהצטרפנו לאיחוד בשנת 1845 היינו רפובליקה, אומה שעמדה לבדה, והעסקה הייתה שאנחנו יכולים לעזוב בכל זמן שאנחנו רוצים. כך שאנחנו חושבים על זה שוב". ובכל זאת, בראיון שהעניק בשנה שעברה לרשת "פוקס" עמד המושל פרי על כך שמעולם לא השתמש במילה "פרישה".