חוקרים: מצאנו הורמון שימנע מהגבר לבגוד
שמירת אמונים בבקבוק ספריי: חוקרים מאוניברסיטת בון בגרמניה מצאו שגברים שנחשפו להורמון אוקסיטוצין והיו במערכת יחסים, שמרו על מרחק מנשים שפגשו. מחקר קודם מצא שזוגות שהיו בעלי רמת הורמון גבוהה שרדו יותר זמן
הורמון הלידה עשוי למנוע בגידה: חוקרים בגרמניה מצאו כי גברים ששאפו מנה מההורמון, נמנעו מלהיקשר לנשים אקראיות שפגשו.
ההורמון "אוקסיטוצין" שנקרא גם "הורמון האהבה" מופק בחלק העורפי של בלוטת יותרת המוח. הוא מסייע בתהליך הלידה באמצעות המרצת פעולות השרירים המכווצים את הרחם, ולאחריה בהפרשת החלב מהשדיים באמצעות כיווץ השרירים שמסביב לבלוטות החלב.
האוקסיטוצין מופרש גם ברקמות המוח בכמויות קטנות, וממלא לדעת חלק מהחוקרים תפקיד חשוב בהתנהגות האמהית אצל יונקים. גם בגוף הזכר האוקסיטוצין מופרש וככל הנראה הוא ממלא תפקיד בפליטת הזרע.
מחקר קודם כבר מצא כי זוגות שהיו בעלי רמות גבוהות של ההורמון אוקסיטוצין בתחילת מערכת היחסים שלהם, היו בסיכוי גבוה להישאר יחד ולא להיפרד, בהשוואה לזוגות אצלם רמת האוקסיטוצין נמוכה.
החוקרים מאוניברסיטת בון בגרמניה ביקשו לבדוק כיצד משפיע ההורמון על התנהגות גברים. במחקר נבדקו 57 גברים הטרוסקסואליים, חלקם קיבלו מנה של תרסיס אוקסיטוצין בשאיפה דרך האף ואחרים שימשו קבוצת בקרה וקיבלו תרסיס שאינו מכיל את החומר הפעיל.
לאחר מנת האוקסיטוצין, הפגישו החוקרים את הגברים, שחלקם נמצאים בזוגיות, עם נשים נאות ביותר שלא הכירו קודם. החוקרים מצאו כי אלה שהיו בזוגיות וקיבלו את תרסיס ההורמון שמרו על מרחק גדול יותר מהנשים. מנגד, ההורמון לא השפיע כלל על התנהגותם של גברים רווקים.
"מאחר שאוקסיטוצין מגביר את האמון בין בני אדם, ציפינו שהוא יגרום לגברים להתקרב יותר לנשים", אמר אחד החוקרים, ד"ר רנה הרלמן, "עם זאת מצאנו את ההיפך – הוא גרם להם לשמור אמונים לבנות זוגם ולהתרחק מהנשים".
רק תתני לו את הורמון האהבה והוא לא יבגוד בך
צילום: shutterstock
מומלצים