שתף קטע נבחר
 

בעקבות עמוד ענן: השחתות עמודי אינטרנט

אנונימוס וקבוצות האקרים נוספות תוקפות את ישראל ברחבי האינטרנט במטרה לזרוע בהלה ופאניקה. בפועל הנזק מסתכם באתרים שוליים שלא פועלים למשך כמה דקות, אך ההשפעה הפסיכולוגית נשארת

לצד ניסיונות פריצה למקורות מידע חשובים, האקרים פרו פלסטינים פורצים ומשחיתים עשרות אתרים ישראלים גם על פרזול וזגגות. המתקפות הן פשוטות: משיגים כניסה לשרת המאחסן את האתרים, ומשם ישנה גישה פחות או יותר חופשית לכל האתרים המאוחסנים שם. המתקפות המקוונות חושפות את הקלות שבה ניתן להשחית אתרים ואת רמת האבטחה הנמוכה שבה הם מאוחסנים. אבל האם יש צורך ברמת אבטחה ממשלתית גם באתרים שבהם אין מידע קריטי?

 

עוד על עמוד ענן ב-ynet מחשבים:

הקרב על ההסברה נמשך ברשת

סטודנטים מהעולם מסבירים ברשת

עמוד ענן ברשת - המוזות לא שותקות

 


 

השחתות של אתרים מרחשות מדי יום. בזמני מלחמות ועימותים צבאיים מספר התקיפות לעתים עולה (יחד עם המוטיבציה להזיק) ולעתים פשוט יותר שמים לב לעניין מאחר שהפורצים מחליפים את עמודי הבית הפרוצים לתמונת שקשורות בעימות. כך למשל, באתרים ישראלים שנפרצו, הוצבה תמונה של ג'בערי. לרוב, אתרים אלו מתוקנים בתוך דקות עד שעות.

 

 

נגיד שפרצו למאגר של אתר המציג דירות להשכרה, ובאותו אתר יש מאגר מידע של לקוחות. הפורץ גונב את מאגר המידע הזה ומוכר אותו לגורמים כאלה ואחרים, או פשוט מפרסם אותו ברשת. זה משפיע עליכם אם הסיסמה שבה השתמשתם לאותו אתר שנפרץ, זהה לשירותים אחרים שאתם משתמשים בהם כמו ג'ימייל. כלומר - חשוב מאוד לבחור סיסמאות קשות לפיצוח, ולא להשתמש באותה סיסמה בגל מיני שירותים. בהיבט הפוליטי, הם יכולים להשיג גישה למידע שלא מוגדר סודי, אבל בהחלט לא טוב שיהיה לאויב כמו רשימת סד"כ של חיילים וקצינים, ואז הם חופשיים להשתמש במידע נגד מטרות המדינה.

 


 

 

לא על האינטרנט לבדו

ביחד עם גל ההשחתות השטחיות של אתרים שונים, ישנה הערכה שאנונימוס פרצו לכ-15 אלף כתובות מייל והפיצו את הסיסמאות שלהן באתר שיתוף הטקסט pastebin. מבדיקה שערכנו, מעט מאוד מהכתובות והסיסמאות המצורפות להן, באמת עובדות.

 

גם פייסבוק לא נשארה מחוץ למתקפה, עמוד הפייסבוק של משרד ההסברה הוטרל עם ציורי טקסט של צלב קרס וקללות.

 


 

גם עמודים פרטיים ספגו ספאם.

 


 

עובד במלון ביפו מסר ל-ynet מחשבים שהאינטרנט האלחוטי שלהם המופעל על ידי חברה חיצונית נחטף. ובמקום מסך הלכידה הרגיל שבו עליכם לאשר שקראתם את התנאים והסכמתם, יש את התמונה הזו. האתר הזה, כמו רוב האתרים שנפרצו, חזר לפעילות רגילה תוך כמה דקות.

 


 

גל הפריצות אולי נראה מאיים, אך למעשה אין בו נזק של ממש. כשיפרצו למאגר נתונים באמת חשוב, מהסוג שלא נמצא בחברות אחסון אתרים זולות, אלא במקומות עם שומרים חמושים, אז יהיה הזמן לחשוש. כרגע, אלו רק הפרעות קוסמטיות.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים