שתף קטע נבחר
 

כמעט חינם הורשעה בעבירות על חוקי העבודה

בית הדין האזורי לעבודה בת"א הרשיע את רשת מחסני כמעט חינם בביצוע מספר עבירות פליליות על חוקי העבודה וגזר עליה קנס בסך 230 אלף שקל. דובר הרשת: "התביעה הוגשה בגין עברות ביחס למספר עובדים משנת 2008. כיום תיקנה החברה את כל הליקויים"

בית הדין האזורי לעבודה הרשיע את רשת מחסני כמעט חינם בביצוע מספר עבירות פליליות על חוקי העבודה וגזר עליה קנס עונשי בסך 230,400 שקל.

 

עוד בערוץ הקריירה

 

במסגרת חקירה של האגף לאכיפת חוקי העבודה של משרד התמ"ת במחוז תל אביב, אשר נערכה ע"י המפקחת יעל גלילי, התגלו בסניף ברחוב נחלת יצחק בתל אביב הפרות של חוקי העבודה הכוללות העסקת עובדים רבים בשעות עבודה ארוכות בניגוד למותר על פי חוק, אי תשלום גמול שעות נוספות לעובדים אלו לפי הקבוע בחוק, העסקת עובדים ללא מתן יום מנוחה שבועי בהתאם לחוק, העסקת עובדים מבלי מתן חופשה שנתית כדין, אי מתן הודעה לעובדים המפרטת בכתב את תנאי עבודתם ועוד.

 

נוכח הפרות רבות אלו הגיש המשרד, באמצעות עו"ד יאיר הלר, כתב אישום חמור לביה"ד. בתגובה לכך טענה כמעט חינם בביה"ד כי משרד התמ"ת נקט באכיפה סלקטיבית כלפיה ביחס לבתי עסק אחרים ולכן זה דרשה לבטל את האישומים כנגדה. השופטת אופירה דגן טוכמכר שדנה בתיק, דחתה טענה זו וקבעה כי הטענה לסלקטיביות פסולה באכיפה נטענה באופן גורף וכללי וללא כל הוכחה ממשית וכי לא נפל כל פסול בפעילות משרד התמ"ת.

 

בסיום ההליכים בתיק, הרשיעה השופטת דגן - טוכמכר את הנאשמת, גזרה עליה קנס וחייבה אותה לחתום על התחייבות שלא לעבור עבירות נשוא האישומים למשך 3 שנים.

 

עוה"ד יובל אברהם, ממונה בכיר בתביעה, רואה בהחלטת בית הדין לעבודה מסר חד וברור לציבור המעסיקים ולפיו העסקת עובדים מבלי לשמור על מלוא זכויותיהם הסוציאליות הקבועות בחוק תוביל להרשעות פליליות.

 

עוה"ד גלי לוי, התובעת הראשית במשרד התמ"ת, בירכה על הכרעת הדין. יחזקאל אופיר, מנהל אגף האכיפה במשרד התמ"ת, אמר כי הפרות חוק שעות עבודה ומנוחה הינן מסוג ההפרות שיש בהן כדי לפגוע במישרין בזכויותיו ובשכרו של העובד, מעבר לעובדה כי מדובר בתנאי העסקה פוגעניים יש בהפרות אלו גם פגיעה ישירה בשכר העובדים.

 

דובר רשת מחסני כמעט חינם דני לוי מסר בתגובה: התביעה הוגשה בגין עברות ביחס למספר עובדים משנת 2008. כיום תיקנה החברה את כל הליקויים והגיעה לעסקת טיעון מול התמ"ת על מנת לחסוך את כספי הציבור וזמנו היקר של בית המשפט בניהול הליך משפטי. כאמור, כיום נוהגת החברה על פי החוק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים