שתף קטע נבחר

משרד החינוך לתיכוניסטים: סייעו בהסברה ברשת

במערכת החינוך מגייסים את תלמידי התיכון לסייע בסביבה הנוחה להם - באינטרנט. "אתם דור מייסדי הניו-מדיה ההסברתית", נכתב בקול קורא של המשרד. פז אזרן מאשקלון, בעלת בלוג: "סיפור של ילד יכול להשפיע על רבים בעולם"

18 שנים עוד אין להם, אבל משרד החינוך קורא לתלמידי התיכונים לסייע למאמץ המלחמתי ולהירתם למען ההסברה הישראלית במבצע "עמוד ענן" ברשתות החברתיות. בחוזר מיוחד שנשלח אתמול (יום ג') למנהלי התיכונים ברחבי הארץ, קורא משרד החינוך לתלמידים להפיץ סרטונים ורשומות הסברתיים בדפי המשרד ברשתות החברתיות באינטרנט.

 

מבצע "עמוד ענן " - לכל העדכונים, הפרשנויות, התמונות והסרטונים

הותר לפרסום: חייל ואזרח נהרגו מירי באשכול

הפגנות נגד הפסקת אש: "למחוק את חמאס"

 

הפגנת תמיכה בישראל בפריז (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הפגנת תמיכה בישראל בפריז(צילום: AFP)

 

"אתם חלק מהקהל שאת דעתו אנו מבקשים לשמוע. אתם דור מייסדי הניו-מדיה ההסברתית, ואנו מזמינים אתכם להצטרף למשפיעים על דעת הקהל העולמית", נכתב בחוזר. "ברחבי הסייבר עולים פוסטים, ציוצים, סרטונים ותמונות, שתכליתם השפעה על דעת הקהל העולמית בנוגע לסכסוך ולמאבק, ואנו מזמינים אתכם ליצור סרטונים וטקסטים כתובים ולהדביק אותם על הקיר שלנו", נכתב בחוזר. כמו כן מדגישים במשרד החינוך כי על התכנים להיות חפים ממילים בוטות ומהתלהמות.

 

מדובר במיזם המשותף למשרד ההסברה, משרד החינוך ולמשרד החוץ, שמטרתו לרתום למאבק ההסברה עשרות אלפי תלמידים שבכוחם להשפיע על דעת הקהל העולמית. המסרים הנבחרים יועברו לשימוש גורמי הסברה ישראליים ברחבי העולם, ובמקביל יוצגו בשידורי הטלוויזיה החינוכית. "אנו מאמינים כי יחד עם התלמידים נוכל לכבוש את דעת הקהל בעולם, במסרים חדים, בהומור חינני וביצירת שפה חזותית, שתציג את מה שחשים תושבי מדינת ישראל", אמרה מנכ"לית המשרד דלית שטאובר.

 

מאמצי הסברה ברשת - "מתקפת טילים על לונדון" ()
מאמצי הסברה ברשת - "מתקפת טילים על לונדון"

 

פז אזרן, תושבת אשקלון בת 17, מכירה את נושא ההסברה מקרוב. כבר ארבע שנים שהיא משתתפת בהסברה הישראלית, כחלק מפרויקט של תיכון אורט על שם הנרי רונסון שבו היא לומדת. ביום שישי האחרון, יומיים בלבד לאחר פרוץ מבצע "עמוד ענן", פנו אליה ממערך ההסברה הלאומי וממשרד ראש הממשלה, וביקשו ממנה לנהל בלוג באנגלית שבו תשתף את הצופים בחוויות מן התופת.

 

כעת היא מברכת על יוזמת משרד החינוך: "אני יודעת כמה סיפור של ילד יכול להשפיע על אנשים רבים בעולם, ואני חושבת שיש ילדים בעלי כישרון ורצון עז לשתף, שיכולים לסייע בנושא הזה". בבלוג שהיא מנהלת, אזרן מקפידה להימנע מדיונים פוליטיים או ממתן הצעות לממשלה, ועוסקת בעיקר בדיווח סטטיסטי ושיתוף חוויותיה האישיות: "אני מעבירה בעיקר דיווחים על מספר רקטות שנחתו ביום, מספר יירוטים של כיפת ברזל, מספרת אם קרה משהו חריג כמו שיגור טילים לעבר תל אביב וירושלים, פגיעות ישירות בבתי ספר ובתים. המטרה היא לספר את הסיפור האישי שלי, מה ההרגשה לחיות תחת מתקפת טילים".

 

חדר המלחמה של משרד ההסברה בירושלים (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
חדר המלחמה של משרד ההסברה בירושלים(צילום: גיל יוחנן)

 

אזרן מספרת כי היא מקבלת תגובות רבות, חלקן חיוביות וחלקן פחות. "אנשים מעריכים את העובדה שאני משתפת אותם בתחושותיי ואומרים שכעת הם מבינים יותר מה קורה בישראל. כמובן, יש גם תגובות שליליות. באחד הבלוגים למשל, דיברתי על כך שבית ספר ספג פגיעה ישירה, אז מישהו ענה לי שגם בתי ספר בעזה הופגזו, דאגתי להסביר לו שהסיבה לכך היא שמוחבאים בבתי הספר הללו מצבורים של נשק. יש כאלה שמשנים את עמדתם לנוכח מה שאני מספרת וישנם אלה שלא".

 

גם יו"ר מועצת התלמידים והנוער הארצית, יובל כחלון, בירך על יוזמת משרד החינוך. "בימים אלה אנו יוצאים למסע הסברה ארצי לשינוי התדמית הקיימת כיום על מדינת ישראל", אמר והוסיף, "חלה עלינו החובה לפעול לשינוי התדמית ולפרסם את האמת ואת הצד הטוב שבמדינתנו. אני מאמין כי ככל שנפעל יותר בנושא ההסברה, כך נקבל תמיכה גדולה יותר מהעולם. פרסום והפצה במחשב לא דורשים הרבה, אך השפעתם גדולה ומשמעותית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילוסטרציה
צילום: גיל יוחנן
"המטרה - לספר סיפור אישי". אזרן
צילום: מקסים גהליסגר
"הסברה לא דורשת הרבה". כחלון
צילום: הדר שומן
מומלצים