כשדבוטאולו בכה: שר החוץ הטורקי התייפח בעזה
אחמט דבוטאולו ביקר בעזה יחד עם משלחת שרי החוץ של הליגה הערבית שבאה "להביע הזדהות עם סבל העם הפלסטיני". כשהגיע לבית החולים פרץ בבכי. ארה"ב: המילים הקשות של ארדואן לא מועילות למצב
שר החוץ הטורקי אחמט דבוטאולו הצטרף אתמול (יום ג') למשלחת הליגה הערבית שביקרה ברצועת עזה כדי "להביע הזדהות עם סבלו של העם הפלסטיני" בשל מבצע "עמוד ענן". סוכנות הידיעות הטורקית "אנטוליה" דיווחה כי בעת שביקר בבית החולים שיפא בעיר עזה, הדיפלומט הטורקי הבכיר בטורקיה פרץ בבכי לנוכח המראות הקשים של גופות ופצועים שנגלו לעיניו.
מבצע "עמוד ענן " - לכל העדכונים, הפרשנויות, התמונות והסרטונים
דבוטאולו ביקר בבית החולים בחברת מזכ"ל הליגה הערבית, נביל אל-ערבי, שעמד בראש המשלחת של שרי החוץ הערבים. אליהם הצטרף גם בילאל ארדואן, בנו של ראש ממשלת טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן. גורמי רפואה ברצועה דיווחו כי עד כה נהרגו מאז תחילת המבצע 138 בני אדם, בהם לפחות 59 אזרחים שמהם לפחות 34 ילדים.
אין זו הפעם הראשונה שדמעות הזדהות זולגות מעיניו של דבוטאולו. באוגוסט האחרון ביקר שר החוץ הטורקי במיאנמר כדי להזדהות עם המיעוט המוסלמי במדינה המזרח אסייתית. ביוני נהרגו 90 בני אדם בעימותים בין מוסלמים לבודהיסטים במיאנמר ונהרסו יותר מ-3,000 בתים. באוקטובר פרץ סבב נוסף של אלימות בין הקבוצות השונות. כ-100 אלף בני אדם, רובם מוסלמים, חיים בשל כך במחנות פליטים.
דבוטאולו ביקר במיאנמר יחד עם רעייתו של ראש הממשלה, אמינה ארדואן, והשניים חילקו חבילות סיוע מטעם הממשלה. הן דבוטאולו והן אשתו של ארדואן תועדו בוכים באותו ביקור, לנוכח עדויותיהם של הניצולים.
דבוטאולו ורעייתו של ארדואן במיאנמר
דבוטאולו וארדואן לא חסכו במילים קשות כדי להביע את סלידתם מפעולות צה"ל בעזה. ארדואן אמר בשבוע האחרון כי "ישראל היא מדינת טרור שמבצעת מעשי טרור" והאשים את ההנהגה הישראלית כי היא טובחת בילדי עזה בשל הבחירות הקרבות. בשבת אמר ארדואן כי "ישראל הופכת את האזור לביצה של דם". לדבריו, "כל טיפת דם של הפלסטינים ניגרת מעורקיהם של כל המוסלמים וכל דמעה שניגרת מעיניהם היא גם דמעה שלנו". דבוטאולו אמר כי ישראל מבצעת פשעי מלחמה בעזה.
דבריו של ארדואן עוררו ביקורת מצד ארה"ב, בעלת בריתה של טורקיה. דוברת מחלקת המדינה האמריקנית, ויקטוריה נולנד, אמרה הלילה כי "המילים הקשות במיוחד" שבהן השתמש "אינן מועילות". נולנד ציינה כי הדברים לא מסייעים לסיום המתיחות באזור וכי וושינגטון העבירה מסר ברור בעניין לממשלה באנקרה.
Read this article in English