Black Friday וירטואלי: כך תקנו בהנחה ברשת
האמריקאים אוהבים לעמוד בתורים ארוכים במהלך חגיגת הקניות המסורתית "יום שישי השחור". אתם בכל מקרה פה בארץ, אך זה לא אומר שלא תוכלו להשתתף בחגיגה גם כן: ברשת יש לא מעט אתרי קופונים והנחות באמצעותם תוכלו לרכוש מוצרים מכל הבא ליד ולשלוח אותם לארץ. מדריך
בזמן בו כל שקל חשוב לנו, אך עדיין אנחנו רוצים לפנק את עצמנו, מגיע לו אחד מימי הרכישות העמוסים ביותר בשנה: יום השישי שאחרי חג ההודיה האמריקאי, המוכר יותר בשמו הנרדף - יום שישי השחור (Black Friday).
- למי שייך המונח "Black Friday"?
- יום שישי השחור: המבצעים בארה"ב גם לישראלים
- איך מחשבים עלות סופית של קנייה באינטרנט?
ביום זה פקקי התנועה ברחבי ארצות הברית אדירים ומאחר שמרבית הרכישות עדיין מתבצעות בהגעה פיזית אל החנויות, משתרכים טורים עצומים בכניסה לרשתות. חלק מהעומדים בתור ממהרים לתפוס מקום על המדרכה מחוץ לחנויות כבר בלילה של חמישי, וזאת כדי ליהנות ראשונים מהרכישות המוזלות.
כדי להימנע מהתורים, חלק מהאמריקאים הבינו כי בעידן של היום, הם יכולים ליהנות מההנחות גם אם יקנו בחנויות האינטרנט של הרשתות הגדולות. גם אתם הישראלים, הגרים יותר מעשר שעות טיסה מארצות הברית, יכולים ליהנות מאותם מבצעים, אם תקנו ברשת.
ב-2011 הגיע היקף הרכישות הכולל ביום שישי השחור ל- 11.4 מיליארד דולר. מתוך סכום, זה רק 7% - כ-816 מיליון דולר בוצעו ברכישות אונליין. עם זאת, בהשוואה להיקף הקניות ברשת בשנת 2005, מדובר בעלייה של 88%. בהשוואה ל-2010, רכישות האונליין עלו ב-26%.
איפה קונים
בשלב ראשון, ניתן תמיד פשוט "להריץ" את מילות החיפוש Black Friday 2012 ולראות לאן המזל ומנוע החיפוש יובילו אתכם. לצורך הפשטות, חיפשנו עבורכם ומצאנו לא מעט אתרים שבהם תוכלו לבדוק את המבצעים השונים המפורסמים באינטרנט. הנה רשימה חלקית:
- http://bfads.net/
- http://theblackfriday.com/
- http://blackfriday.bradsdeals.com/
- http://blackfriday.com/
- http://www.blackfriday.fm/
- http://gottadeal.com/
אם ברצונכם לפנות לאתרים ספציפיים, הרי שהאתרים הבאים הם אלה שדורגו בחמישייה הראשונה בשנים הקודמות עבור אותם ימי רכישות המוניות:
פה אנו מגיעים ומשתהים לרגע בנקודת ה"טייק אווי" הראשונה: חשוב לזכור כי יום שישי השחור אינו נחלתם הבלעדית של הרשתות הגדולות. ישנם אתרים שאינם מפרסמים ומקדמים עצמם בתקציבי ענק, ולכן חשוב לדעת שאם יש לכם מותג אהוב, כנסו אל האתר שלו ובידקו - אולי תופתעו גם שם למצוא את החולצה או את האוזנייה הבאה שלכם בהנחה נאה.
איך קונים
ישנם שני אתגרים עיקריים ברכישות אונליין בכלל ומחו"ל בפרט:
1. הבטיחות: רבים חוששים לתת את פרטי כרטיס האשראי הבינלאומי (מקומי-ישראלי לא יעבוד) שלהם בחנויות האינטרנט השונות. במקרים אלו חשוב לזכור:
- תמיד ודאו שהחלון הינו חלון מאובטח (עם ציור של מנעול בשורת הכתובת או כתובת שמתחילה ב-https לדוגמא).
- בהיעדר כרטיסי אשראי בינלאומי - אופציה נוספת היא לבקש מחברת השילוח לחייב את כרטיס האשראי המקומי שלכם בעסקה - אך כאן אנו חוזרים לסעיף הראשון.
- אם אתם עדיין חוששים, ניתן להקים חשבון בחברת פיי פאל,
גם בעברית. שם, אחרי הקמת חשבון באופן מהיר ונוח יחסית, תוכלו לקבל ולהעביר כספים בצורה מאובטחת יחסית, מבלי לחשוף את כרטיס האשראי שלכם ו/או את חשבון הבנק שלכם לאתרי תרמית כאלה ו/או אחרים (הסבר על השירות עצמו ניתן למצוא באתר החברה או באינספור כתבות
ובלוגים).
2. אחרי שדאגנו מראש לאמצעי תשלום תקף וחשש אחד הוסר מליבנו, נותר האתגר הבא: לא תמיד האתרים מאפשרים משלוח אל מחוץ לארצות הברית. כאן נכנס שוב המוח היהודי לפעולה והמציא לנו פתרון.
קיימות לא מעט חברות שילוח אשר בתמורה לסכום כזה או אחר יאפשרו לאותה חבילה להגיע לכתובת מקומית בארצות הברית, ומשם ישירות אליך, באמצעות שילוח אווירי או ימי (שיכול להוזיל בעשרות אחוזים את עלויות המשלוח). החל מחברת TNT אקספרס (אחת מחברות השילוח הגדולות בעולם) אשר צפתה את ה"פיק" והקדימה עם קופון הנחה ייעודי ליום שישי השחור (TNTBF) של כ-30% על מחירי השילוח שלה ודרך חברות כמו ez buy us, חברת מאסטופ ו-USAddress. האתר של חברת השילוח BUY2USA מציע חמישה קופונים של 10 דולר הנחה כל אחד עבור כל משלוח מארה"ב למשלמים באמצעות פיי פאל, וגם יפעיל במהלך הסופ"ש "חמ"ל שירות לקוחות" שיסייע ללקוחות המתקשים בביצוע הרכישות.
כל אלו יכולים לספק שירות מספק, אך עלותו עלולה להגיע לעלויות לא מבוטלות. ולכן, הגענו לנקודת ה"טייק אווי" השנייה: מחירי השילוח הם פונקציה של גודל ומשקל - מומלץ לרכוש מוצרים קטנים ויקרים בלבד, אחרת מרבית ההנחה, אם לא כולה, תיבלע בעלויות השילוח ועלויות נוספות שבהן ניגע ממש עכשיו.
מה הכוונה ב"עלויות נוספות"?
החדשות בגזרה הזו מחולקות לטובות יותר וטובות פחות.הטובות: בארה"ב יש תרבות מפותחות מאוד של קופונים שמעניקים הנחות שונות בעת הקניות. חשוב כהקדמה לתהליך הרכישה לעבור באתרי הקופונים ולבדוק האם יש קופון שיוכל לשרת אתכם. הנה כמה מהם:
הרשימה אינה (ואף רחוקה מלהיות) מוגבלת לשלושת האתרים האלו. הרצת coupons + Black Friday בגוגל תניב לכם לא מעט תוצאות נוספות.
הפחות טובות: תקנת המס הישראלית ששונתה והוחזרה, אושרה ובוטלה, לצערנו עודנה עומדת, ניצבת שרירה ואיתנה. וכאן אנו מגיעים לנקודת טייק אווי שלישית: אחרי שחיפשתם בכל האתרים, בדקתם את כל המוצרים, השוויתם בין כל המוצרים והמותגים והחלטתם על מה אתם הולכים – כנסו לטבלת המסים הרשמית של רשות המסים ותבינו לאן אתם נכנסים.
אומנם, מרבית המוצרים מחוייבים רק במע"מ עם פטור של רכישה מתחת ל-75 דולר, אבל אותם 75 דולר פטורים כוללים בתוכם את עלויות ההובלה. משמע, יכולה להיות חריגה! שימו לב, זאת המשוואה שעליכם לעשות: האם המחיר לאחר ההנחה + ההובלה + המס של אותו מוצר פחות המחיר בישראל = שווה את כל ההמולה? היו בטוחים שבדיוק כמוכם, גם רשות המסים יודעת על חג הרכישות "הקטן" הזה.
מה שמוביל אותנו לנקודת הטייק אוואי הרביעית, האחרונה והאולי הכי חשובה: תכנון הרכישה מראש:
1. ארגנו את אמצעי התשלום מראש - ולא באותו היום.
2. בדקו מראש את טבלת המס ומחירי השילוח, שכן אלו יכולים להשפיע על מה שיהיה ביכולתכם לרכוש.
3. בדקו וקראו על כל שירות שתבחרו להשתמש בו, חפשו ביקורות טובות ורעות על חברת השילוח או המוצר, למשל באתר הזה.
4. לא רק בארה"ב: לא מעט אנשים נוטים לחשוב "בתוך הקופסא" ולרכוש רק באתרים אמריקאים. האמת היא, שיש גם לא מעט אתרי קניות טובים נוספים שיש בהם חגיגת הנחות לכבוד יום שישי השחור. נסו למשל את דיל אקסטרים (שזמין גם בגרסתו העברית) שמחיריו זולים מאוד והם כבר כוללים בתוכם את מחירי השילוח לישראל. שימו לב כי האתר הממוקם במזרח, ולכן ייתכן מיסוי שונה בעת הכנסת המוצר לישראל.
5. קחו בחשבון שלמוצרים שנרכשים ברשת מעבר לים לוקח זמן להגיע אליכם, לעתים כמה שבועות. לא כדאי להזמין מוצרים שתזדקקו להם היום, מחר או מחרתיים.
הכותב הוא שותף ומנכ"ל בחברת Acovado המתמחה בניהול פרויקטים וייעוץ בתחום האופטימזיציה והניתוח של בסיסי נתונים גדולים