צפו: המתכון הסודי של סופגניות רולדין
רוצים להכין סופגניות לחג ולא בטוחים איך עושים את זה כמו המומחים? כל הטיפים צעד אחר צעד במדריך מצולם להכנת סופגניות גורמה אמיתיות
קלאסיות עם ריבה או מפונפנות במילוי שוקולד גנאש ופיסטוק - כבר הבנו שיש אינספור דרכים להכין סופגניה. מבין כל הקונדיטוריות והמאפיות שמציעות סופגניות, רולדין נחשבת ללא ספק לפורצת דרך בתחומה והיא הייתה בין הראשונות שהציעו סופגניות לא שגרתיות.
לרגל חג החנוכה, השף של רולדין במדריך מצולם ומפורט עם כל הסודות של רולדין והדרך להכנת הסופגניה המושלמת.
צפו: הסופגניה המושלמת (צילום: חגי דקל)
עוד בערוץ האוכל:
אחת-שתיים-שלוש סופגנייה
הגודל לא קובע: סקר הסופגניות הגדול לכל מתכוני חנוכה בערוץ האוכל
סופגניית רולדין במילוי ריבת תות
המרכיבים לכ-15 סופגניות:
לבצק:
500 גרם קמח לבן
1 כוס מים קרים
50 גרם סוכר
1 ביצה
1 כפית מלח
30 גרם שמרים לחים
45 גרם מרגרינה
1 כף ברנדי
1 כפית תמצית וניל
1 כפית תמצית רום
למילוי:
צנצנת ריבת תות איכותית
אופן ההכנה:
- מכניסים למערבל מזון את הקמח, הסוכר והשמרים הלחים, ומערבבים למשך דקה. מוסיפים מים קרים, ביצים, תמציות וברנדי, וממשיכים לערבל במשך 3 דקות במהירות נמוכה. לאחר מכן, מעבירים למהירות גבוהה למשך עוד 3 דקות. מוסיפים מלח ומרגרינה ומערבלים 4 דקות נוספות במהירות גבוהה.
- יוצרים כדורים במשקל של כ-50 גרם ומניחים על מגש מרוח בשמן, במרווחים של 4-5 סנטימטרים. מכסים את התבנית בניילון ובמגבת, ומניחים לתערובת לתפוח למשך שעתיים בטמפרטורה של 25-30 מעלות.
- מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק בטמפ' של 170 מעלות (חשוב לשמור על גובה האש כדי לא לשרוף את הסופגנייה) ומטגנים 2 דקות כל צד של הסופגנייה, (מתחילים לטגן את הצד שתפח - הכיפה) עד קבלת גוון חום זהבהב.
- מזריקים פנימה ריבת תות ומפזרים מעל אבקת סוכר.
פורסם לראשונה 09/12/2012 10:50
סופגניות רולדין
צילום: דן אבן
מומלצים