מם אחרי מלחמה: החיילים ששכבו "ביבי לוזר"
התבטאות פוליטית לא שגרתית על החול ועל הוול, יורדים על רוני דניאל וגם אהוד ברק חוטף נתזים. כי לגולשים זה בכל לא משנה אם שלום, מלחמה או שביתת נשק. העיקר שיש להם רשת
הפסקת אש? לא ברשת. נשיא מצרים מוחמד מורסי ומזכירת המדינה האמריקאית הילרי קלינטון הכריזו אמש בקהיר על הפסקת האש. הגולשים מצידם לא הפסיקו לירות אלא רק כיננו מחדש את כלי הירי. על הכוונת, ראש הממשלה, שר הביטחון וכן, גם הפרשן הצבאי של ערוץ 2, רוני דניאל.
הגולשים, בדומה לפרשנים פוליטיים, לא היו יכולים להתעלם מן הפער בין ההבטחות המתלהמות של תחילת המבצע והאישור העקרוני לגייס 75 אלף חיילי מילואים לבין האופן שבו הוא הסתיים, בקול ענות חלושה ומבלי שבאמת הושגו אותן מטרות עמומות. החיילים בתמונה הבאה מצאו דרך מקורית להביע את אותה אכזבה.
עלה ב"סטטוסים מצייצים":
הממים שעלו מאז ההכרזה על הפסקת האש יחד עם הסטטוסים שעלו בעמוד הפייסבוק הרשמי של נתניהו מציירים תמונה ברורה של אכזבה. "עם הפסקת אש הזאת יצאנו הכי פחדנים ושפלים", כתבה אחת הגולשות בעמוד של נתניהו. "אזרחי מדינת ישראל הם אלו שסובלים מטילים ללא הפסקה ועד שסוף סוף מתחילים לעשות משהו, בסוף אנחנו מתקפלים כמו פחדנים". "וואלה ביבי יצאת חנון!" הוסיף גולש אחר - ובמשפט הזה סיכם פחות או יותר את מה שכתבו עשרות, אם לא מאות, גולשים לפניו.
(ברק הררי)
מסכימים?
באתר כחול, שעוקב אחר הבטחות פוליטיקאים ומודד את רמת האמינות שלהם. באתר, העלו שתי אמירות של נתניהו מ-2009 ובדקו את תגובת ציבור הגולשים: האם הם מסכימים עם האמירות והאם הם מאמינים לו. התוצאות לא באמת מפתיעות. אמירתו של נתניהו כי "אנחנו לא נעצור את צה"ל (...) אנחנו נשלים את המלאכה (...) אנחנו נמוטט את שלטון הטרור של החמאס (...) אנחנו נחזיר את הבטחון לתושבי ישראל" זכתה ל-78% הסכמה, אך רק 35% אמון.
הגנרל דניאל
רוני דניאל אומנם עיתונאי, ולא פוליטיקאי או איש צבא, אך הוא הצליח למשוך את תשומת לבה של אומת האינטרנט הודות למה שהיא פירשה כדיווח נלהב ומיליטנטי מידי. הגולש עמית וינדר הצטרף לקהילת המצייצים נגד דניאל וכתב, "רוני דניאל צריך לעזוב את החדשות ולהחליט, או להתגייס לקרבי או ללכת לפוליטיקה. חדשות זה לא"
(מיש)
(גל מור)
חוזרים לדבר על בחירות?
אמנם היום עוד לא נגמר, אך מנתונים שמספקת לנו חברת טרקס, פלטפורמה לניטור, ניהול וניתוח שיחה ברשת, ניתן לראות ירידה ברורה במספר השיחות והאינטראקציות שנוצרות ברשת בהקשר של מבצע "עמוד ענק". למשל, ביום השיא, 18 בנובמבר התקיימו ברשת כמעט 400 אלף אינטראקציות (תגובות, לייקים, טוקבקים, פוסטים) שכללו את המושג "עמוד ענן". היום לעומת זאת, קצת פחות מ-18 אלף אינטראקציות. האם זה אומר שאפשר לחזור לדבר על פוליטיקה?