שתף קטע נבחר

בת 14 שתתה חומר ניקוי שהיה בבקבוק קולה

הנערה הובהלה לבית החולים לאחר שהחלה להקיא ולהתלונן על כאבים בחזה לאחר ששתתה את חומר הניקוי. הבוקר מצבה התייצב, אולם היא עדיין מאושפזת להשגחה בגלל נזקים שעלולים להתפתח. רופא בכיר מסביר איך ניתן להימנע מאירועים כאלה

סכנה בבקבוק. נערה בת 14 הובהלה ביום שלישי בבוקר לחדר המיון של מרכז שניידר לרפואת ילדים, לאחר ששתתה מסיר שומנים שהועבר מאריזתו המקורית לתוך בקבוק קוקה קולה. היא התלוננה על הקאות וכאבים בחזה. הבוקר מצבה התייצב והיא הועברה למחלקה הכירורגית להשגחה.

 

ד"ר טומי שינפלד, מנהל היחידה לטיפול נמרץ במרכז שניידר לרפואת ילדים, מסביר כי החומר שאותו בלעה הנערה עלול לפרק חלבונים בגוף, והיות שלא יודעים לאיזה עומק הוא יפרק אותם, יש צורך בהשגחה.

 

"אף שמצבה יציב, הנזקים עלולים להתרחש עד שבועיים מיום הבליעה. בין הנזקים החמורים שעלולים להיווצר הם היצרויות בוושט והתנקבויות בדרכי העיכול", מסביר ד"ר שינפלד.

 

עוד על הסכנות בחומרים מסוכנים

 

אף שמקרים כאלה מתרחשים לא מעט, לדברי ד"ר שינפלד יש עדיין חוסר מודעות בציבור. "יש כמה כללי התנהגות בסיסיים שכדאי להפנים, כדי למנוע את המקרים האלה וגם כדי לדעת מה לעשות אם בכל זאת זה קורה", הוא אומר:

 

1. השאירו את חומרי הניקוי באריזה המקורית: אסור להעביר את חומרי הניקוי מאריזתם המקורית, כיוון שעל גבי האריזה מופיעות אזהרות והוראות שימוש לגבי המוצר, וגם משום שבאריזות רבות יש אמצעי סגירה שילדים אינם יכולים לפתוח.

 

2. אחסנו את המוצרים מחוץ להישג ידם של הילדים: גם ילדים גדולים יכולים לפעמים לבדוק את חומרי הניקוי וחשוב שזה בכלל לא יהיה בהישג ידם. כל שכן בבתים שיש בהם ילדים קטנים, כדאי להחזיק את המוצרים במקומות סגורים וגבוהים.

 

3. אל תאחסנו חומרי ניקוי יחד עם מוצרי מזון: חשוב מאוד לאחסן את חומרי הניקוי במקום נפרד ממוצרי המזון. לפעמים יש אריזות של חומרי ניקוי הדומות לחומרי המזון והדבר עלול להיות מסוכן. כדאי להפריד בין שני מקומות האחסון - חומרי ניקוי לחוד ומוצרי מזון לחוד.

 

4. במקרה של בליעה, הגיעו במהירות לבית החולים: אם בכל זאת קרתה בליעה, צריך להגיע מיד לבית החולים - לא להתמהמה ולנסות לגרום להקאה או כל דבר אחר, פשוט להגיע במהירות. זמן ההגעה יכול להיות קריטי לטיפול וגם לנזקים שעלולים לקרות.

 

5. השתדלו להביא את האריזה המקורית: כשמגיעים לבית החולים מומלץ להביא אתכם את האריזה המקורית של חומרי הניקוי. הרופאים בחדר המיון יכולים להחליט על טיפול מדויק יותר אם יודעים בדיוק את מקור החומר, ולהתייעץ עם מרכז הרעלים בחיפה.

 




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא להוציא את חומרי הניקוי מהאריזה המקורית
צילום: ablestock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים