שתף קטע נבחר

 

סין: בניין מגורים באמצע כביש מהיר

סידורי חנייה נוחים. דיירים במחוז ג'ג'יאנג שבסין סירבו להתפנות מהבניין שבו הם גרים ולאפשר את הריסתו לשם בניית כביש. הרשויות מצאו פתרון – הכביש, בעל ארבעה נתיבים, נסלל סביב הבניין הבודד, שנראה כנטוע באמצעו.

 

הסיפורים הכי חמים – לפני כולם – בפייסבוק של ynet

 

הדיירים בכפר שיאז'נגיאנג טענו בפני התקשורת המקומית כי הפיצויים שהוצעו להם לא היו גבוהים דיים ולא הספיקו לכיסוי המעבר למגורים חדשים. בקרוב יעברו אלפי מכוניות בכביש המוביל לתחנת הרכבת בעיר הסמוכה.

 

הדיירים טוענים שהפיצוי שהוצע להם לא מספיק למגורים חדשים (צילום: AP) (צילום: AP)
הדיירים טוענים שהפיצוי שהוצע להם לא מספיק למגורים חדשים(צילום: AP)

בקרוב - ארבעה נתיבים (צילום: AP) (צילום: AP)
בקרוב - ארבעה נתיבים(צילום: AP)

הדיירים מריחים הזדמנות כלכלית (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הדיירים מריחים הזדמנות כלכלית(צילום: רויטרס)

אחד הדיירים בבניין מביט בנוף החדש (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
אחד הדיירים בבניין מביט בנוף החדש(צילום: רויטרס)

 

המשפחות המתגוררות במקום לא מתייאשות ורואות בכך דווקא הזדמנות עסקית. הדייר ז'אנג לינג, בן 46, אמר ל"מירור" הבריטי: "הם לא הציעו לנו די פיצוי אז אנחנו נשארים. זו יכולה להיות הזדמנות טובה עבורנו. אנחנו יכולים לפתוח חנות לנהגים בקומת הקרקע".

 

הפיתוח המהיר והרחב במעצמה הקומוניסטית מוביל להתנגשויות רבות בין האזרחים לשלטון. ה"טלגרף" הבריטי ציין כי בעלי בתים שמתעקשים להישאר בנכסיהם במקום לפנות אותו לטובת מיזמי פיתוח ידועים כ"בעלי בתים מסמריים", על שם מסמר עיקש שקשה להוציאו מן הקיר.

 

הפקעת הקרקעות הנרחבת הדרושה לפיתוח מביאה גם לזעם ולאלימות. רשויות מקומיות שולחות ידן לקרקעות כדי לענות על צורכי הכלכלה המתפתחת וכדי להשיג את מטרותיהן הכלכליות. הדבר מוביל להתנגשויות בין בעלי הקרקעות לפקידי הרשות או לבריונים שקבלנים שוכרים. העימותים הופכים אלימים לעתים קרובות. הפיצויים המוצעים למשפחות נתפשים לרוב כלא מספקים.

 

הפיתוח המואץ מביא גם למחאה עממית סביב סוגיה אחרת – איכות הסביבה. תושבים שחוששים לזיהום האוויר,

מקורות המים והקרקע לא מפחדים לצאת לרחובות ואף לנקוט אלימות. ביולי הצליחו מפגינים במחוז צ'ידונג שבמזרח סין להביא לביטול תוכנית להקים צינור מזהם באזור. אלפי מפגינים צעדו, השתלטו על משרדי ממשלה, זרעו בהם הרס והפכו מכוניות.

 

סוגיית הזיהום הסביבתי מעסיקה רבות את הציבור הסיני. החשש מפני פגיעה בבריאות ובאיכות החיים עורר זעם ציבורי וקריאות לשיתוף גדול יותר של התושבים בקבלת ההחלטות במדינה החד-מפלגתית. ההנהגה הסינית הבטיחה לנקות את האוויר ואת מקורות המים. אבל סכסוכים בנושאים סביבתיים ממשיכים לגרום לעימותים בין תושבים מודאגים לבין רשויות מקומיות שמבקשות למשוך אליהן משקיעים והכנסות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבניין והכביש. "אנחנו יכולים לפתוח חנות לנהגים בקומת הקרקע"
צילום: AP
מומלצים