הבורסה ננעלה בעליות; ת"א 100 קפץ ב-1.55%
חזרה לשגרה: הבורסה ננעלה בעליות שערים במחזור גבוה של 1.04 מיליארד שקל. מדד ת"א 25 עלה ב-1.3% ומדד הבנקים טיפס ב-2.1%. שיכון ובינוי עלתה ב-3.9% אחרי הדו"חות. סקיילקס זינקה ב-44% על רקע חשיפת "כלכליסט" כי עסקת מכירת פרטנר לחיים סבן צפויה להיחתם כבר השבוע
לאחר שבוע מסחר עם מחזורים נמוכים חזרו היום (א') המשקיעים לבורסה של-תל אביב וצבעו את המדדים בירוק. ברקע למסחר: שיא עונת הדו"חות לרבעון השלישי של השנה והעליות שנרשמו בוול סטריט ביום שישי. מחזור המסחר הסתכם ב-1.04 מיליארד שקל.
מדדים
מדד תל-אביב 25 עלה ב-1.33% ל-1,227.17 נקודות. מדד תל-אביב 100 עלה ב-1.55% ל-1,084.59 נקודות. מדד בלוטק 50 עלה ב-1.83% ל-337.14 נקודות. מדד נדל"ן עלה ב-1.76% ל-294.24 נקודות.
ברקע המסחר
תעשיית קרנות הנאמנות רשמה השבוע גיוסים של 580 מיליון שקל – ירידה של 15% לעומת השבוע הקודם, כך לפי סיכום שבועי של בית ההשקעות מיטב. למרות הלחימה בדרום בשבוע שעבר, מציינים כלכלני מיטב, המשקיעים המשיכו להגדיל סיכון שהתבטא בגיוסים לקרנות הקונצרניות והמנייותיות, ולפדיונות בקרנות הכספיות. לפי מיטב מתחילת החודש נרשמו גיוסים של 2.6 מיליארד שקל בקרנות המסורתיות – קצב הגיוסים הגבוה ביותר מאז אוקטובר 2010.
הנהלת הבורסה בתל-אביב בוחנת בימים אלו מהלכים להגדלת מחזורי המסחר, ובהם רישום מדד ת"א-25 למסחר כפול בבורסת החוזים העתידיים של אירופה (Eurex). אם המהלך ייצא לפועל, יהפוך המדד הישראלי לזמין למסחר קרוב ל-24 שעות ביממה.
בשבוע החולף אישר דירקטוריון הבורסה הצעה עקרונית להשקת אופציות וחוזים עתידיים שבועיים על מדד ת"א־25. האופציות השבועיות זהות במאפייניהן לאופציות החודשיות, פרט למשך החיים שלהן. אופציות שבועיות הן בדרך כלל סחירות יותר מאופציות חודשיות בעלות מאפיינים דומים. השקת האופציות השבועיות צפויה להביא לעלייה במחזורי המסחר הן בנגזרים והן במניות ת"א־25. המסחר באופציות השבועיות צפוי להתחיל לקראת סוף הרבעון השני של השנה הבאה.
מחזור המסחר היומי הממוצע בבורסה ב-2012 הוא כמיליארד שקל. בשנת 2011 היה מחזור המסחר הממוצע 1.7 מיליארד שקל, נמוך במעט מ־2010, אז נרשם ממוצע של 2.04 מיליארד שקל.
"שוק המניות המקומי המשיך לבלוט באיתנות גם בשבוע החולף" - כך כתבו כלכלני בנק לאומי בסקירתם השבועית. "עליות השערים נתמכו בציפיות להפסקת אש ובהערכות כי לאירועים הביטחוניים האחרונים לא יהיו השלכות שליליות מהותיות על תוצאות החברות. "המגמה מעבר לים תשפיע במידה רבה מבעבר על התנהלות שוק המניות המקומי. זאת בדגש על אתגר הצוק הפיסקלי בארה"ב ואי השקט הנוכחי בנוגע למדיניות הכלכלית באירופה. עדיין קיימת עדיפות להטיית משקל ההשקעה לשוקי חו"ל".
המדדים המובילים בוול סטריט ננעלו בשישי בעליות ביום מסחר מקוצר עקב חג ההודיה - על רקע "יום שישי השחור".
משבר החוב באירופה והמחלוקת לגבי הסיוע ליוון הביאו לכך שמנהיגי 27 המדינות החברות בגוש האירו לא הצליחו להגיע להסכמות על התקציב האירופי בבריסל. ההערכות הן כי הדיונים בנושא יתחדשו רק ב-2013.
שוק האג"ח
איגרות החוב של המשביר 365 מסדרה ב' ומועדון 356 מסדרה ב' בלטו בעליות חדות של 10.9% ו-13.3%, בהתאמה, על רקע החתימה מחדש על העסקה למכירת החברה בת סיבוס, שתספק זריקת מזומנים חיונית לכניסת המשביר לענף קמעונאות המזון. רמי שביט, בעל השליטה במשביר, מוכר את סיבוס בסיבוב הנוכחי תמורת 90 מיליון שקל, עדיין אקזיט מרשים, אך מרשים פחות מהמכירה שסוכמה בפברואר השנה – אז סיכם שביט עם אותו קונה, סודקסו הצרפתית, על תמורה כוללת של 105 מיליון שקל תמורת חברת כרטיסי ההסעדה.
מניות במרכז
בית ההשקעות אקסלנס בניהולו של עוזי דנינו דיווח על תוצאותיו לרבעון השלישי של השנה והציג ירידה של 8% ברווח הנקי שהסתכם ב-23 מיליון שקל. תעודות הסל המשיכו לבסס את עצמן כמנוע הצמיחה של בית ההשקעות, כאשר תרומתן לרווח של אקסלנס הסתכם ב-45%, בהשוואה לתרומה לרווח של 56% לפני שנה. קופות הגמל, קרנות ההשתלמות והפנסיה תרמו לרווח כ-33%.
חברת לאומי קארד דיווחה היום על רווח נקי של 142 מיליון שקל בתשעת החודשים הראשונים של 2012, עלייה של 6% לעומת התקופה המקבילה. העלייה בשורה התחתונה של חברת כרטיסי האשראי מקבוצת לאומי נבעה בעיקר מהצמיחה במחזור העסקאות של החברה, שקוזזה בשל ההפחתה בעמלת הסליקה הצולבת.
חברת דיסקונט השקעות מקבוצת אי.די.בי שבשליטת נוחי דנקנר דיווחה היום על תוצאותיה לרבעון השלישי של השנה והציגה מעבר לרווח של 143 מיליון שקל, בהשוואה להפסד של 1.37 מיליארד שקל ברבעון המקביל אשתקד. במקביל הודיעה אי.די.בי כי קיבלה את התשלום האחרון במסגרת מכירת כלל תעשיות לחברת אקסס של לן בלווטניק - מדובר בתשלום של 509 מיליון שקל, המהווה 40% מתמורת המכירה הכוללת בסך של 1.27 מיליארד שקל.
שיכון ובינוי מקבוצת אריסון מכרה הרבה יותר דירות ברבעון השלישי לעומת הרבעון המקביל, אך במחיר ממוצע נמוך יותר לדירה. החברה מכרה ברבעון השלישי 237 דירות לעומת 53 דירות בלבד ברבעון המקביל אשתקד. מחיר הדירות הממוצע שמכרה החברה, שעוסקת בבניה, נדל"ן ואנרגיה מתחדשת, היה 1.4 מיליון שקל – ירידה לעומת 1.9 מיליון שקל ברבעון המקביל.
שותפות הנפט גבעות הודיעה היום כי לאחר כעשרה ימים מאז שהופסקה - חודשה הפקת הנפט מקידוח מגד 5.
עסקת מכירת פרטנר לחיים סבן צפויה להיחתם כבר השבוע, כך נודע ל"כלכליסט". זאת לאחר שסבן והאצ'יסון קרובים להבנות שבמסגרתן ייקח סבן על עצמו חוב של 300 מיליון דולר שיש לסקיילקס, המחזיקה בפרטנר, להאצ'יסון. בנוסף, סבן צפוי לשלם כ־130 מיליון דולר לסקיילקס שבשליטת אילן בן־דב ולקבל כ־35% ממניות פרטנר. העסקה משקפת שווי של כ־1.2 מיליארד דולר לפרטנר, הנסחרת לפי שווי של כ־970 מיליון דולר.
לאומי קארד, חברה בת של בנק לאומי דיווחה היום על תוצאותיה לרבעון השלישי והציגה יציבות בהכנסות וברווח הנקי. הכנסות החברה הסתכמו ב-248 לעומת 243 מיליון שקל ברבעון המקביל. ההכנסות מעסקאות בכרטיסי אשראי הסתכמו ב-208 מיליון שקל לעומת 204 מיליון שקל ברבעון השלישי בשנה שעברה. הרווח הנקי הסתכם ב-49 מיליון שקל לעומת 47 מיליון שקל ברבעון המקביל.
רשת הסופרמרקטים ויקטורי דיווחה על עלייה של 16% בהכנסות ברבעון השלישי ל-41.6 מיליון שקל. הרווח התפעולי ירד ל-5.8 מיליון שקל לעומת 8.8 מיליון שקל ברבעון המקביל והרווח הנקי הצמצם ל-5 מיליון שקל לעומת 6.9 מיליון שקל ברבעון המקביל.
חברת אסם בניהולו של איציק צאיג דיווחה על תוצאותיה לרבעון השלישי של השנה והציגה יציבות יחסית בשורה התחתונה והעליונה, וזאת על רקע גל התייקרות המחירים מצד ספקי המזון הגדולים. מכירות אסם ברבעון השלישי הסתכמו ב-1.07 מיליארד שקל, בהשוואה למכירות של 1.04 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד - גידול של 2.6%.
חברת אספן גרופ דיווחה כי ההכנסות צמחו בתשעת החודשים הראשונים של השנה ב-24.2% ל-100.5 מיליון שקל. בשורה התחתונה, סיימה החברה את תשעת החודשים הראשונים של 2012 עם רווח נקי של 22.5 מיליון שקל, בהשוואה לרווח נקי של 27.1 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
חברת הזדמנות ישראלית "דוחה מכל וכל את טענת רציו לפיה ההסכם בטל וחסר תוקף, מצפה כי רציו תכבד את ההסכם בין הצדדים והיא בוחנת עם יועציה את משמעות הודעת רציו כאמור והשלכותיה" - כך הודיעה הבוקר חברת חיפושי הגז והנפט, בעקבות הפרסום ב"כלכליסט" לפיו היא מכניסה את אדיסון האיטלקית כמפעילה בהיתר המוקדם "גל".
טיב טעם דיווחה על תוצאותיה ברבעון השלישי שהיו יציבות בהשוואה לרבעון המקביל. ההכנסות הסתכמו ב-266 מיליון שקל לעומת 263 מיליון שקל ברבעון המקביל. הרווח הנקי הסתכם ב-6.9 מיליון שקל לעומת 6.4 מיליון שקל ברבעון המקביל. הרווח התפעולי ירד ל-8.1 מיליון שקל לעומת 11.1 מיליון שקל ברבעון המקביל.