שתף קטע נבחר
 

פסיכולוגיה בקערה: מרק שעועית אדומה של דליה

מיכל וקסמן מתמסרת לטיפול הכי טוב שיש במלנכוליית החורף: מרק עשיר ואדום-אדום של שעועית, שמכינה אחותה נויה על פי מתכון של המטפלת דליה. הומאז' פיקנטי וצמחוני לצ'ילי קון קרנה ברבע מזמן ההכנה

בוקר שישי חורפי. המתבגר הקדים לצאת אל הגשם למלא את חובתו האזרחית במשמרות הבטיחות. הנסיכה והאיש מכורבלים בין השמיכות אחרי לילה של כאב אוזניים בלתי צפוי. הסלוקית פרוסה בין הכריות הרכות על הספה ולא מעלה בדעתה לצאת אל צינת הבוקר שאורבת לה בחוץ.

 

עוד בערוץ האוכל:

שגר ושכח: קישים ופשטידות בצ'יק צ'ק

בלי רגשות אשם: מתכונים מתוקים לדיאטה

תנור היתוך: האוכל של הקיבוצים 

 

במקום רעשי המראה של מטוסים מפלחים את השמים ברקים ורעמים. במקום עמוד ענן הגיעו ענני גשם נפוחים. הקדרות שבחוץ מתערבבת בקדרות שבפנים ואני מרגישה צורך גדול לרכך ולחמם. במטבח קערה גדולה עם שעועית אדומה שעשתה בה את הלילה, משתכשכת במי ברז קרירים ותופחת לאיטה לקראת הצלילה אל הסיר.

 

מחמם ולא רק את הקיבה. (צילום: מיכל וקסמן ) (צילום: מיכל וקסמן )
מחמם ולא רק את הקיבה.(צילום: מיכל וקסמן )

שנה עברה מאז הגישה לי נויה אחותי האהובה צלחת של מרק שעועית חום-אדמדם (שהכינה דליה, המטפלת הכי אנרגטית ויצירתית שיצא לי לפגוש), מעלה אדים וניחוחות של כוסברה ובצל ומלא טעמים כאילו המקרר כולו השתלב בו בהרמוניה נפלאה. ארוחה שלמה בצלחת אחת. כזה בדיוק מתחשק לי שוב.

 

מרק שעועית אדומה של דליה

 

למרק:

500 גרם שעועית אדומה מושרית לילה בהרבה מים ומסוננת מהם

2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות

1 פלפל ירוק חריף חתוך לקוביות קטנות

1 כרישה קצוצה קטן

2 עלי דפנה

1 כפית גדושה פפריקה מתוקה

פלפל שחור גרוס טרי

1 כפית שטוחה סוכר

מלח ים

1 צרור כוסברה קצוצה

3 ליטר מים

 

להגשה:

בצלים ירוקים פרוסים דק

כוסברה קצוצה

פלפל ירוק חריף קצוץ הכי קטן שאפשר

שמן זית לזילוף

 

אדום לוהט. מרק שעועית (צילום: מיכל וקסמן ) (צילום: מיכל וקסמן )
אדום לוהט. מרק שעועית(צילום: מיכל וקסמן )

 

אופן ההכנה: 

  1. בסיר כבד ורחב מחממים שמן זית. מוסיפים גזר, בצל, כרישה ופלפל חריף חתוכים ומטגנים במשך 5-10 דקות עד שהירקות מתרככים ומתקרמלים. מוסיפים את השעועית המושרית ומערבבים. מוסיפים פפריקה, סוכר ופלפל שחור ומערבבים.
  2. מוסיפים מים ועלי דפנה, מכסים ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים צרור כוסברה קצוצה ומבשלים מכוסה ברתיחה מתונה כשעה.
  4. כשהשעועית רכה מוסיפים מלח לפי הטעם ומבשלים 20-30 דקות נוספות, עד שהשעועית רכה מאוד אבל לא מתפרקת והמרק מלא טעמים.
  5. מגישים בקעריות עם בצל ירוק, כוסברה קצוצה ופלפל חריף קצוץ. מזלפים על הכל מעט שמן זית. מרגישים הצפת חום נעימה וטעימה. מקשיבים לטיפות הגשם בחוץ ורוצים מיד עוד מנה.

 

  • לכל הטורים של מיכל וקסמן
  • לבלוג האוכל של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים" ו"טעמים ראשונים"  

     


     


  •  

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: מיכל וקסמן
    מפתה
    צילום: מיכל וקסמן
    צילום: מיכל וקסמן
    הבו לי קצת מן האדום הזה
    צילום: מיכל וקסמן
    מומלצים