שתף קטע נבחר
 
צילום: אורן שלו

בטעם נוסטלגי: סופגניות אשל, הדור הבא

לענר צלאל אין כוח יותר לראות סופגניות מפונפנות עם ציפויים, מילויים ושאר גימיקים. הוא עושה כבוד לסופגניות של פעם עם 3 מתכונים: סופגניות קלאסיות עם ריבה, סופגניות לייט אפויות והכוכבות של הבישול הביתי - סופגניות שמנת חמוצה

כבכל שנה, הביאו עמם ענני הגשם את הסופגניות. או אולי זה הפוך - יכול להיות שאדי הטיגון ברחבי הארץ גרמו להיווצרות ענני הגשם במהלך הסתיו. כך או כך, כנראה שלעולם לא אדע את התשובה.

 

עוד בערוץ האוכל:

האבא של פרנץ' טוסט: פאן פרדו פריזאי

השמרים כבר בפנים: לחמניות ביתיות בין רגע

לכל מתכוני חנוכה בערוץ האוכל

 

אישית, אני דוחה את הטיגון ומכירת הסופגניות בקונדיטוריה לדקה ה-90 - רק כמה ימים לפני החג, וזאת בבחינת "כגודל הבצורת - גודל המבול", כך שהלקוחות ואני יכולים ליהנות ממנה מרוכזת של סופגניות ונוסטלגיה.

 

קלאסיות וממולאות בריבה. סופגניות (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
קלאסיות וממולאות בריבה. סופגניות(צילום: דודו אזולאי)

 

כמובן שהמילוי האהוב בקונדיטוריה הוא ריבה חמצמצה עם הרבה אבקת סוכר. הסופגניות המועדפות עלי הן המטוגנות מבצק שמרים. למי שמרגיש שהוא מסתבך עם שמרים הוספתי מתכון עם אבקת אפיה ומי שלא רוצה להסתבך עם שמן, יכול לאפות את סופגניות השמרים.

 

סופגניות קלאסיות עם ריבה

 

המרכיבים:

500 גרם קמח שטיבל 2

100 גרם סוכר (חצי כוס)

1 כפית מלח

25 גרם שמרים טריים (או 10 גרם שמרים יבשים)

3 ביצים בגודל L (או 4 ביצים בגודל M)

120 מ"ל חלב או מים (חצי כוס)

2 כפות ברנדי

90 גרם חמאה או מרגרינה רכה

שמן לטיגון

אבקת סוכר

ריבה

 

 
 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים במיקסר את הקמח, השמרים, המלח והסוכר ומערבבים כ- 20 שניות באמצעות וו לישה. מוסיפים את המים, הביצים והברנדי ולשים. לאחר שהבצק חצי אלסטי (כ-5 עד 6 דקות במהירות ראשונה), מוסיפים את החמאה בקוביות, מגבירים במיקסר למהירות 2 ולשים עד שמתקבל בצק רך ומבריק.
  2. מתפיחים לילה במקרר בקערה עטופה בניילון. למחרת, מחלקים ליחידות של 40 גרם. מגלגלים כל יחידה לכדור. מברישים מגש עם נייר אפייה בשמן ומסדרים להתפחה מכוסה בניילון עד שכמעט מכפילות את נפחן.
  3. מחממים שמן ל- 160 מעלות, מכניסים את הסופגניות לתוך השמן, מטגנים 2-3 דקות בכל צד ומעבירים לנייר סופג. לאחר שהסופגניות התקררו ממלאים בריבה לפי הטעם ומפדרים עם הרבה אבקת סוכר.

 

 

סופגניות שמרים אפויות

אני מעדיף לטגן את הלחמניות האלה, אך יש כאלה שמתעקשים לאפות אותן.

 

משתמשים באותו בצק כמו במתכון הקודם, ועוקבים אחר אותן הוראות הכנה. לאחר שמבצעים את שלב הגלגול, מסדרים את הלחמניות על נייר אפיה ללא שמן ומתפיחים במקום חם תחת שקית ניילון עד שמכפילות את נפחן. מברישים קלות בביצה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות, ל- 7 עד 8 דקות עם מעט אדים.

 

סופגניות שמנת חמוצה ללא שמרים

 

המרכיבים:

500 גרם קמח שטיבל 2

5 גרם מלח (כפית)

15 גרם אבקת אפיה

2 ביצים בגודל M

250 גרם סוכר (כוס ורבע)

1 גביע שמנת חמוצה (200 גרם)

50 מ"ל חלב

50 גרם חמאה מומסת

גרידה מתפוז אחד

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

אופן ההכנה:

  1. מקציפים היטב את הביצים עם הסוכר, מוסיפים את השמנת, החלב, החמאה המומסת וגרידת התפוז ומעבירים לקערת ערבוב. מנפים יחדיו את הקמח, המלח ואבקת האפייה, מוסיפים למסה הרטובה ויוצרים כדור בצק אותו לשים לאט ובעדינות.
  2. משהים, מקומח קלות, בקערה עטופה הניילון כחצי שעה. מרדדים לגובה 2 ס"מ וקורצים עיגולים גדולים (6-7 ס"מ) ובתוכם עיגולים קטנים של כ- 2 ס"מ.
  3. מעבירים את הדונאטס ואת העיגולים הקטנים שנוצרו למגש אפיה מקומח קלות ומחממים את השמן ל- 160 מעלות. מטגנים כשתי דקות מכל צד ומעבירים לניר סופג. לאחר שהסופגניות התקררו ממלאים בריבה לפי הטעם ומפדרים עם הרבה אבקת סוכר.

 

ענר צלאל הוא השף קונדיטור של מסעדת דלאל

 

לכל מתכוני חנוכה בערוץ האוכל

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
קלאסיות עם ריבה
צילום: דודו אזולאי
צילום: דודו אזולאי
ויש גם דונאטס
צילום: דודו אזולאי
מומלצים