שתף קטע נבחר

הטופ של התחתית: סיור קולינרי בחיפה

כתבנו יצא לחפש מציאות קולינריות במקום הכי נמוך בחיפה - העיר התחתית. בין התגליות: פלאפל סודי בוואדי ניסנאס, בשרים מעושנים בבר ימאים ומסעדת שף מפונפנת שממוקמת בהאנגר משופץ ומרשים. דיווח מהשטח

העיר התחתית בחיפה אינה מקום שזר לי. היא מוכרת לי בעיקר מתקופת השירות הצבאי באזור. אבל בינינו, לא פעם עברה בראשי השאלה מה בדיוק יש במקום הזה שמושך אליו אנשים.

 

עוד בערוץ האוכל:

בלי רגשות אשם: מתכונים מתוקים לדיאטה

תנור היתוך: האוכל של הקיבוצים

ולקינוח- טרטר בקר: מונא הירושלמית

 

יש שיגידו שמדובר באווירה האותנטית, אחרים יספרו על דו הקיום המרשים. בין לבין, יש אוכל מצוין ומגוון, החל מאוכל רחוב פשוט וטעים ועד מנות גורמה מפונפנות ומושקעות

 

אף מילה על "הזקנים". פלאפל מישל (צילום: יניב אמר) (צילום: יניב אמר)
אף מילה על "הזקנים". פלאפל מישל(צילום: יניב אמר)
 

 

הנמל 24

מסעדת שף ים תיכונית, עם השפעה צרפתית (ויותר מדויק - מפרובאנס) ואיטלקית, שנפתחה לפני כ-7 שנים וממוקמת - כפי שכבר נרמז משמה - באזור הנמל של העיר.

 

העיצוב המרשים והלבבי, האווירה הנעימה (זוגות - אל תחמיצו את החדר הפרטי והרומנטי) וכמובן האוכל המושקע מציבים אותה במקום טוב ברשימת המסעדות הטובות בצפון ואולי גם בישראל.

 

ולעניינינו. עסקית הערב כוללת מנה ראשונה, עיקרית וקינוח (159 שקלים) ובצהרים מחירה יורד ל-99 שקלים. לא זול, אבל מאד שווה בהתחשב בתמורה המעולה.

 

 

גולת הכותרת של העיר התחתית. הנמל 24 (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
גולת הכותרת של העיר התחתית. הנמל 24(צילום: תום להט)

 

בין המנות המומלצות כאן ניתן למנות סביצ'ה סלמון בכבישה על גספצ'ו עם סלסת מלפפונים וקרם יוגורט; טורטליני אוכף טלה על ציר מצומצם וירקות גינה בראשונות.

 

בנגזרת העיקריות התלהבנו מנתחי פילה בקר עם ניוקי עגבניות מיובשות, פירה אפונה ורוטב בורדולז;

 

פילה דג לברק עם קראסט גבינת תום ואגוזי קשיו על פירה שורשים (ר' מתכון) שמגיע לצד צדפות קוקי סן ז'אק וירקות מאודים וכן שרימפס צרובים בביסק סרטנים על ריזוטו פירות ים וציר סרטנים בשמנת.

 

בשורה התחתונה: ההיי לייט של הדאונסייד. גולת הכותרת הקולינרית של העיר התחתית.

 

הנמל 24. רחוב הנמל 24, חיפה. טלפון: 04-8628899

 

 

קינוחים שווים. הנמל 24 (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
קינוחים שווים. הנמל 24(צילום: תום להט)

 

מעיין הבירה

המסעדה המשפחתית הוותיקה מציעה שלל מאכלים יהודים מאזור מזרח אירופה ומשרתת דורות של מלחים וימאים שגודשים את נמל חיפה.

 

את פנים המסעדה מעטר אוסף אקלקטי של כלי נגינה שונים,  פסלים ותמונות שנאספו במרוצת השנים משווקי פשפשים.

 

מלבד בירה קפואה, מתמחים ב-"מעיין הבירה" בעישון בשרים, שנעשה במקום ובתנור עישון בן יובל שנים. הישר מהתנור יוצא נתחי טלה, בשק ובשר לבן ופסטרמות מעושנות שלא מהעולם הזה ושלא מזכירות במאום את חברותיהן העצובות מהסופר.

 

מנת הדגל של המקום היא מנת בקר המבושל עם שעועית בבישול איטי (65 שקלים) וכמובן - מדובר מבחר גדול ומשובח של בירות מהחבית.

 

ויש גם בירות. מעיין הבירה (צילום: יניב אמר) (צילום: יניב אמר)
ויש גם בירות. מעיין הבירה(צילום: יניב אמר)

 

לתפריט יש גם נגזרת ביזאר של מנות שאפשר להגדיר כיוצאות דופן: חזירון ממולא בחלקי פנים, ארנבת ממולאת ומעושנת ועוד. שלא תגידו שלא הזהרנו.

 

בשר עסיסי בשפע. מעיין הבירה (צילום: יניב אמר) (צילום: יניב אמר)
בשר עסיסי בשפע. מעיין הבירה(צילום: יניב אמר)

 

בשורה התחתונה: בירה ובשר זה כאן.

 

מעיין הבירה. נתנזון 4, חיפה. טלפון: 057-9441226

 

נדימה

48 שנה שהמקום של נדימה ספיטי עומד באמצע השוק בוואדי. הוא נחשב לאחד המוסדות המוכרים בתחום האוכל הביתי ומנהלת את המקום, לגמרי לבדה נדימה בת ה-75. שגרת היום של נדימה כוללת השכמה מוקדמת: היא פותחת את המסעדה שלה די מוקדם, לא יאוחר מ-6 בבוקר.

 

מנגנת על הסירים. נדיה (צילום: יניב אמר) (צילום: יניב אמר)
מנגנת על הסירים. נדיה(צילום: יניב אמר)


חומרי הגלם נקנים בשעות הבוקר המוקדמות בשוק והם כוללים שפע עשבי תיבול מקומיים ועונתיים. אלה מוצאים את דרכם לפלטת ממולאים של קישוא, חצילים, כרוב ועלי גפן חמים (50 שקלים), במיה ברוטב עגבניות עם שום וחריף (20 שקלים), וכמובן התבשילים הערביים האותנטיים שכוללים את כל סוגי הירק- חוביז'ה מטוגנת עם לימון (20 שקלים), מלוחייה מצרית מבושלת עם נתחי עוף (20 שקלים), עולש עם בצל מטוגן והרבה לימון ושמן זית (20 שקלים) ותרד (20 שקלים) .

 

בשורה התחתונה: המוניטין מצדיקים את ההיצע.

נדימה. יוחנן הקדוש 35, חיפה.


ירוק בעיניים. מסעדת נדיה (צילום: יניב אמר) (צילום: יניב אמר)
ירוק בעיניים. מסעדת נדיה(צילום: יניב אמר)

 

 

פלאפל מישל

בין סמטאות הוואדי שוכן הפלאפל הוותיק של מישל. רבות סופר בעיר על היריבות בינו לבין הפלאפל השכן ("הזקנים", למקרה שלא ידעתם). "לא מדובר פה בתחרות", מסביר מישל, תוך שהוא מחלק קובות בחינם ללקוחות שמחכים למנה שלו (16 שקלים. זול!).

 

המתכון והתיבול סודיים וישנים ועוברים בבית בירושה. אבל הזמן פה לא עמד מלכת: כיום מישל מציע פיתות מחיטה מלאה ויש אפילו מנות לייט.

 

מלבד הפלאפל גילינו במקום גם את הפטאייר- בצק ממולא בתרד עם בצל ולימון (5 שקל ליחידה).

 

הפלאפל של מישל (צילום: יניב אמר) (צילום: יניב אמר)
הפלאפל של מישל(צילום: יניב אמר)

 

בשורה התחתונה: בעינינו זהו הפלאפל המנצח של העיר התחתית.

 

פלאפל מישל. ואדי 21, חיפה. טלפון: 057-9441169

 

עבד אל האדי

אי אפשר לסיים ארוחה ללא קינוח. אחרי שהתחיל הגשם, מצאנו לנו מקלט ומקום שכולו נחמה בחנותו של עבד אל האדי. את כל המתוקים מכינים במפעל שבירכתיי החנות.

 

מתוק. עבד אל האדי (צילום: יניב אמר) (צילום: יניב אמר)
מתוק. עבד אל האדי(צילום: יניב אמר)

 

במקום מבחר עצום של 60 סוגי בקלאוות שונים זה מזה בטעם ובצורה שלהם, ולכל אחת מהן יש שם מיוחד. בין המומלצים- בורמה, עספור, בלורי, רייאס (כמו הקוראביין הלדיני) (50-60 שקלים לקילו) וכמובן הכנאפה החמה (40 שקלים לקילו).

 

הפתעה הגדולה מבחינתנו- פטאייר (שגם כיכב אצל נדימה, כן?) - בורקס ממולא מגבינה עם סירופ מתקתק (40 שקלים לקילו).

 

נוטף כל טוב. עבאד אל האדי (צילום: יניב אמר) (צילום: יניב אמר)
נוטף כל טוב. עבאד אל האדי(צילום: יניב אמר)


 

במקום יש מבחר גדול של עוגות מעוטרות (סטייל קפולסקי) וגם עוגות יותר מוצלחות מבצק סוכר שמתאימות לימי הולדת

(70-80 שקלים).

 

בשורה התחתונה: מקום שכולו נחמה גדולה.

עבד אל האדי. שחאדי שלח 3, חיפה. טלפון: 04-8521905

 

בשבוע הבא: כתבנו מבקר בטבריה

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יניב אמר
ויש גם מנות גורמה. הנמל 24
צילום: יניב אמר
צילום: יניב אמר
פלאפל מישל מספר 1 בדאונטאון
צילום: יניב אמר
צילום: יניב אמר
בסטייל רומנטי. הנמל 24
צילום: יניב אמר
מומלצים