אובמה רוצה חיסולים לפי הספר
במהלך כהונתו של אובמה נהרגו 2,500 בני אדם ב-300 תקיפות של מל"טים שנועדו לחסל פעילי טרור. לקראת האפשרות שנשיא רפובליקני יירש את מקומו, החל הממשל לגבש "ספר חוקים" בנושא מעורר המחלוקת. הדיון נמשך גם כעת
לא רק ג'עברי. ארה"ב מקיימת זה שנים מדיניות של "סיכולים ממוקדים" באמצעות מל"טים, במיוחד בפקיסטן ובתימן, שמעוררות את זעם האוכלוסייה המקומית, כמו גם תהיות לגבי מידת החוקיות שלהם. כעת מתברר שממשל הנשיא ברק אובמה, שהוביל מסע חיסולים של צמרת אל-קאעידה, מבקש לגבש "ספר חוקים" שיגדיר מדיניות ברורה בנושא. הפעילות בנושא החלה לפני הבחירות, מתוך רצון להוריש לנשיא הבא כללים ברורים.
הנשיא אובמה היה מוכן לאפשרות שיפסיד בבחירות וממשלו הכין בשבועות האחרונים שלפני הבחירות כללים ונהלים מדויקים לחיסול על ידי מל"טים, למקרה שמיט רומני יושבע לנשיא. בכהונה הראשונה של אובמה נהרגו 2,500 אנשים ב-300 תקיפות מל"טים,
הדיון בממשל במדיניות החיסולים החל בקיץ האחרון, אחרי שבתקשורת האמריקנית התפרסמו דיווחים על רשימת חיסול והבית הלבן נאלץ לגונן על הנשיא והודיע שהוא בוחן כל מקרה באופן אישי ומאשר כל חיסול. נוכח האפשרות שאובמה יהפוך לנשיא של כהונה אחת, החליטו אנשיו לא להשאיר את התוכנית הלא ממוסדת לנשיא רפובליקני עם יד קלה יותר על ההדק.
בתוך ממשל אובמה התנהלו ויכוחים מוסריים על השימוש במל"טים, ועל מדיניות החיסולים הממוקדים. בין השאר דנו בשאלה אם שימוש במל"טים צריך להיות המוצא האחרון, או דווקא אמצעי מיידי המסייע לארה"ב לחסל את אויביה. הדיונים גברו לקראת הבחירות, אך בעקבות ניצחונו של אובמה הם איבדו את תחושת הדחיפות.
אבל ה"ניו יורק טיימס" מדווח כי המתח במסדרונות הממשל נמשך:
מצד אחד הפנטגון וה-CIA תומכים בשימוש גמיש במל"טים לחיסולים, ומצד שני משרדי המשפטים והחוץ וכן יועץ הנשיא למלחמה בטרור, ג'ון ברנאן, המועמד גם לתפקיד ראש ה-CIA, מצדדים במדיניות חיסולים מבוקרת יותר.
ארה"ב, שהתנגדה בעבר ל"סיכולים ממוקדים" כמו מדינות המערב האחרות, אימצה בעקבות פיגועי 11 בספטמבר 2001 את הגישה הישראלית, שמרבית מדינות העולם עדיין מתנגדות לה ורואות בה הפרה של החוק הבינלאומי. עמדת ממשל בוש בעקבות הפיגועים הייתה שארה"ב נתונה במצב מלחמה עם אל-קאעידה והיא רשאית להגן על עצמה על פי חוק על ידי חיסול אויביה באשר הם. כך עלולה וושינגטון, שקובעת תקדימים בחוק הבינלאומי ובאתיקה, למצוא עצמה נחקרת בקרוב על ידי מועצת זכויות האדם בז'נבה.