שתף קטע נבחר

 

גופת ערפאת הוצאה מהקבר כדי לבדוק אם הורעל

בשעת בוקר מוקדמת הגיעו מומחים לאחוזת הקבר של נשיא הרשות הפלסטינית לשעבר ברמאללה, והוציאו משם את שרידי גופתו. הם יבדקו אם הורעל, כפי שרבים מהפלסטינים מאמינים וכפי שחושד מכון שוויצרי. התוצאות: לכל המוקדם במרס-אפריל

ברמאללה הוצאו הבוקר (יום ג') מהקבר שרידי גופתו של נשיא הרשות הפלסטינית המנוח, יאסר ערפאת. קבוצה של מומחים בינלאומיים תנסה לבדוק אם הראיס הפלסטיני, שמת לפני שמונה שנים בנסיבות מסתוריות אחרי כמה שבועות שבהם חלה הידרדרות במצבו הבריאותי, הורעל. פלסטינים רבים מאמינים שישראל עומדת מאחורי הרעלתו. בהמשך דיווחה סוכנות הידיעות הצרפתית מפי גורמים רשמיים פלסטינים כי שרידי הגופה הוחזרו לקבר, אחרי שנלקחו מהם הדגימות הנחוצות. "המבצע הושלם, הקבר נסגר, והדגימות נשלחו למומחים", נמסר.

 

עוד חדשות ב-ynet:

 

באוגוסט השנה פתח בית משפט בצרפת בחקירה סביב נסיבות מותו של ערפאת בפריז בנובמבר 2004, אחרי שמכון שוויצרי טען כי גילה רמות גבוהות של החומר הרדיואקטיבי פולוניום על בגדיו. פריטי הלבוש הועברו למכון על-ידי אלמנתו של ערפאת, סוהא.

 

קברו של יאסר ערפאת (צילום: AFP) (צילום: AFP)
קברו של יאסר ערפאת(צילום: AFP)

 

ערפאת היה בן 75 במותו. בשעתו, לא נערכה לו נתיחה שלאחר המוות, כיוון שכך ביקשה רעייתו סוהא. רופאים צרפתים שטיפלו בו טענו אז כי לא הצליחו לקבוע את סיבת מותו המדויקת, אולם חשדות שלפיהם גורם כלשהו פגע בו במכוון הועלו מיד. פלסטינים רבים מיהרו להפנות אצבע מאשימה לעבר ישראל, שצרה באותה העת - ימי האינתיפאדה השנייה - על לשכתו של ערפאת במוקאטעה ברמאללה. ישראל הכחישה כי הרעילה את ערפאת, וקראה להנהגה הפלסטינית לפרסם את הדו"חות הרפואיים שלו, שמעולם לא נחשפו.

 

ערפאת עם פעיל הטרור מרוואן ברגותי בשנת 2001 (צילום: איי פי) (צילום: איי פי)
ערפאת עם פעיל הטרור מרוואן ברגותי בשנת 2001(צילום: איי פי)

 

תחנת "קול פלסטין" דיווחה כי שרידי גופתו של ערפאת הוצאו הבוקר מקברו, אחרי שהמלאכה החלה לפנות בוקר. בהוצאת שרידי הגופה לקחו

חלק מומחים משוויץ, צרפת, רוסיה והרשות הפלסטינית. ההליך כולו בוצע הרחק מעין הציבור, ותוך שבד כחול שנפרש סביב קברו מסתיר את המתרחש.

 

דובר בית החולים האוניברסיטאי בלוזאן שביצע את הבדיקות הקודמות לבגדיו של ערפאת, דרסי כריסטן, אמר הבוקר: "דגימות יילקחו בהתאם לפרוטוקול נוקשה מאוד, והדגימות האלה ינותחו". עוד הוסיף: "כדי לערוך את הניתוחים האלה, לבדוק, לבדוק שוב - ואז לוודא את התוצאות עוד פעם, נצטרך לעבוד כמה חודשים, ואני לא חושב שיהיה לנו משהו מוחשי לפני מרס או אפריל של השנה הבאה".

 

ראש צוות החקירה הפלסטיני לבדיקת מותו של ערפאת, תאופיק טיראווי, מסר עם זאת כי לא ידוע מתי יתקבלו התוצאות של הבדיקה.

 

יאסר ערפאת היה יו"ר הארגון לשחרור פלסטין במשך שנים, והוביל פעולות טרור רבות נגד ישראל. בספטמבר 1993, כחלק מתהליך השלום עם ישראל, חתם עם ראש הממשלה יצחק רבין על הסכם אוסלו שהביא לכינון הרשות הפלסטינית. אלא שבשנת 2000 פרצה, לטענת ישראל בהוראתו של ערפאת, אינתיפאדת אל-אקצה שבמהלכה רצחו פעילי טרור פלסטינים מאות רבות של ישראלים, ופיגועים אירעו כמעט מדי יום ברחבי הארץ. ישראל האשימה את ערפאת כי הוא זה המכווין את מעשי הטרור, ובשנתיים וחצי האחרונות לחייו צרה על לשכתו ברמאללה.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
ערפאת. מת אחרי שבועות של מחלה מסתורית
צילום: רויטרס
מומלצים