מסתמן: ליברמן יואשם, אבל רק בתיק השגריר
וינשטיין לא יגיש כנראה נגד שר החוץ אישום בגין הכספים שהועברו לחברות בשליטתו, אך בהחלט ייתכן שליברמן יועמד לדין בפרשת השגריר בן-אריה. הערכה: זה ייגמר בעסקת טיעון
מדיונים שנערכו בעת האחרונה בפרקליטות המדינה ואצל היועץ המשפטי לממשלה, מסתמן כי ייסגר התיק המרכזי נגד שר החוץ אביגדור ליברמן, שבמסגרתו היה אמור להיות מואשם בהלבנת הון, מרמה והפרת אמונים וקבלת דבר בנסיבות מחמירות. עם זאת, בהחלט ייתכן שהשר יעמוד לדין בעבירות קלות יותר, גם בשל הרשעתו של השגריר לשעבר בפרשה נלווית.
בחירות 2013 - כל הדיווחים ב-ynet
הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet
התיק הראשי נוגע לחברות שאליהן הועברו לכאורה כספים בהיקף של מיליוני דולרים בשנים 2008-2001 בתאגידים שהיו בשליטתו, במהלך כהונתו כחבר כנסת וכשר.
על האישום המסתמן פרסם הערב (יום ג') פרשן חדשות ערוץ 2 אמנון אברמוביץ'. ב"ידיעות אחרונות" פורסם בשבוע שעבר כי גורמים משפטיים העריכו באחרונה שהיועץ המשפטי לממשלה, עו"ד יהודה וינשטיין, צפוי לסגור את התיק המרכזי, לאחר כעשור של חקירה משטרתית ושל לבטים משפטיים - בשל היעדר ראיות מספיקות ברף הנדרש להרשעה.
נטיית היועץ המשפטי התגבשה כבר בשלהי הקיץ, אולם הוא החליט להעניק להגשת התיק לבית המשפט הזדמנות נוספת. את תוספת הזמן ניצל הצוות המצומצם, המנתח את הראיות, כדי לפנות שוב לעדים בתיק המתגוררים בחו"ל ולפעול להבאתם לישראל, אך עד כה העלו המאמצים האלה חרס.
לצד כך ישנה סבירות לא מבוטלת שנגד ליברמן יוגש כתב אישום בעניין זאב בן אריה, השגריר לשעבר בבלרוס. בן אריה הורשע שדיווח לליברמן - עוד לפני שהיה שר החוץ - על פרטים הנוגעים לחקירתו בבלרוס. מדובר היה במסמך של משטרת ישראל, ובו בקשה לסיוע משפטי לרשויות המוסמכות בבלרוס. המסמך הכיל פרטים מהותיים על אודות החקירה, לרבות נושאים שלגביהם נדרש אותו הסיוע.
במשטרה טענו כי ליברמן עודכן בידי בן אריה על אודות
תוכן המסמכים במעטפה. באוקטובר האחרון נגזרו ארבעה חודשי עבודות שירות על בן אריה, שהורשע במסגרת עסקת טיעון במסירת מידע לאדם שאינו מוסמך, בגילוי הפרת חובה ובשיבוש הליכי משפט.
הכוונה היא לטעון כי ליברמן הפר אמונים בכך שלאחר שבן אריה שב ארצה וביקש להתמנות לשגריר בלטביה, שלח אותו השר להתמודד במכרז המתאים, והוא זכה. יו"ר הוועדה שדנה במינוי היה דני איילון, סגנו של ליברמן. בהמשך אושר המינוי בוועדה שבה היה חבר ליברמן וכן בממשלה, מבלי שליברמן סיפר על ההתנהלות שקדמה למינוי.
ההחלטה עדיין לא סופית, ובידי הפרקליטות אין ראיות מוצקות - אך הכוונה היא לטעון שההתנהלות כולה מסתכמת לכדי עבירת הפרת אמונים. סיבה עיקרית לכוונה זו היא הרשעתו של בן אריה, והצורך שנובע מכך לשוויון בפני החוק. גורמים משפטיים מעריכים שכמו במקרה של השגריר, גם עם ליברמן תיחתם בסופו של דבר עסקת טיעון.