לוחמות תובעות את הפנטגון: תנו לשרת כמו גברים
ארבע נשים ששירתו בעיראק ובאפגניסטן, וחלקן אף נפצעו, תובעות ממשרד ההגנה האמריקני להסיר את כל המגבלות על שירות חיילות ביחידות קרביות, בטענה שהן פוגעות בהתקדמותן המקצועית בצבא
נשים ששירתו במשימות קרביות בעיראק ובאפגניסטן תובעות מהפנטגון להסיר לאלתר את כל המגבלות על שירות נשים ביחידות קרביות. את התביעה בשם הלוחמות הגיש היום (יום ג') ארגון "האיחוד האמריקני לחירויות האזרח", והוא קורא תיגר על המדיניות ארוכת השנים של משרד ההגנה המונעת מנשים את האפשרות להציג מועמדותן לאלפי משרות מקצועיות ביחידות קרביות ולהתחרות מול גברים. התביעה טוענת כי חל שינוי באופי המלחמות המודרניות שמאפשר לנשים להשתתף בהן.
ארבע הלוחמות שבשמן הוגשה התביעה בבית משפט בצפון קליפורניה שירתו ביחידות לוחמות והובילו חיילות למשימות של חיל הרגלים. הן טוענות שהקריירה הצבאית שלהן נתקעה בגלל מדיניות שאינה מאפשרת להן לזכות באותה הכרה שלה זוכים הגברים חבריהן לנשק.
הצבא האמריקני אינו מאפשר לנשים לשרת בכוחות קרקע כמו צנחנים, שריון וכוחות מיוחדים.
אבל במלחמות האחרונות, שבהן אין חזית ברורה של לחימה, כמו בעיראק ובאפגניסטן, מצאו עצמן נשים חיילות משרתות במשימות של תמיכה בלוחמים בקו האש.
אחת מארבע העותרות היא זואי בדל, שפרשה לפני שנה כקפטן בחיל הים לאחר ששירתה בשירות פעיל במשך ארבע שנים ויצאה לשני סיבובי שירות באפגניסטן. במהלכם היא פיקדה על צוות נשים שביצע סיורים יחד עם יחידות רגלים. "עזבתי אחרי השלמת המחויבות שלי בעיקר מכיוון שהרגשתי שהמדיניות בצבא מגבילה את האפשרויות שלי. נמדדתי לא על פי הכישורים וההישגים שלי, אלא על פי המגדר שלי", היא אמרה ל"US ניוז".
התובעות האחרות הן סרן קולין פארל מחיל הנחתים (מרינס), מייג'ור מרי הגאר, טייסת שמסוקה הופל באפגניסטן ב-2009 במהלך פעולת חילוץ של שלושה חיילים פצועים, וסמלת ג'ניפר הנט, שפטרלה עם גברים במשימות קרקעיות באפגניסטן. שתיהן נפצעו בקרב וזכו בעיטור "הלב הסגול" שניתן לחיילים שנפצעים או נופלים בקרב.
ההשתתפות של נשים במשימות סיור קרביות נתאפשרה בגלל מגבלות הגישה של גברים לוחמים ביחס לנשים בעיראק ובאפגניסטן.
עכשיו הן טוענות כי מדיניות הצבא פוגעת לא רק בזכויות שלהן לשוויון, אלא מונעת מהצבא לשבץ למשימות את המוכשרים ביותר מקרב המשרתים בו – הן הגברים והן הנשים.
אליזבת גיל, עורכת דין של "האיחוד האמריקני לחירויות האזרח" בצפון קליפורניה אמרה במסיבת עיתונאים ש"מספר משמעותי של נשים לחמו לצד עמיתיהן הגברים בעימותים בעיראק ובאפגניסטן, ובפועל הן נלחמות בקרבות. מרשותינו שירתו במקומות שבהם האויב ירה עליהן, הן היו מעורבות ולחמו בדיוק באותן נסיבות שבהן פעלו הגברים, אבל הן לא זוכות להכרה על כך". היא טענה שהדבר נובע מראייה סטריאוטיפית על התפקידים ההולמים לגברים ולנשים ועל הכישורים שלהם.