גורל אכזר: בני זוג חוקרי סרטן לקו בסרטן השד
השניים, זוג נשוי מארה"ב, עוסקים בחקר הסרטן כבר 20 שנה. הם לקו בסרטן השד בהפרש של חמש שנים זה מזה. "למרות שאני עוסק בחקר הסרטן לא חשבתי שאני אוכל לחלות בסרטן השד", אומר הבעל, ד"ר אוליבר בוגלר
מאבק בסרטן משני צדי המתרס. מאבק בסרטן לא היה זר לד"ר אוליבר בוגלר מאוניברסיטת טקסס. הוא ואשתו ד"ר איירין בוגלר, הם חוקרי סרטן שעובדים במרכז לחקר הסרטן בטקסס. אלא שבחמש השנים האחרונות שניהם חלו בסרטן השד ועברו טיפולי כימותרפיה קשים כדי למגר את המחלה.
עוד על המאבק בסרטן
- טעות באבחון: 75% תוצאות חיוביות מוטעות בממוגרפיה
בני הזוג בוגלר נפגשו לפני 20 שנה במרכז לחקר הסרטן בסן דייגו. איירין בת ה-52 חלתה בסרטן בשנת 2007 כשהייתה בת 46. באותה תקופה היו שני ילדיהם הקטנים בני פחות משבע. "כשגיליתי את המחלה הרגשתי חסרת תחושה לגמרי", מספרת איירין,"אבל מיד החלטתי להיאבק במחלה".
היא עברה טיפולי כימותרפיה, כריתת שד וטיפולי קרינה."בעלי תמך בי לכל אורך הדרך", נזכרת איירין."הוא הבין מה אני עוברת בעיקר בפן המקצועי", היא נזכרת. אבל השניים אומרים, כי בכל שנותיהם כחוקרי סרטן הם לא נתקלו בזוג כששני בני הזוג חלו באותו סוג של סרטן השד.
"איך גבר יכול לחלות בסרטן השד"?
אוליבר בן ה-46, חלה רק השנה. הוא עובר כעת טיפולי כימותרפיה וממתין לניתוח הכריתה אותו הוא עתיד לעבור במרץ הקרוב. אחיו, דניאל בוגלר מספר על הגילוי. "זה הפתיע אותנו, שכן אין לנו במשפחה הסטוריה של סרטן, ובנוסף הופתענו מהעובדה שגבר יכול לחלות בסרטן השד", הוא אומר.
"סרטן השד היא מחלה נדירה מאוד בקרב גברים. כאחוז אחד בלבד מהגברים חולה בה", מסבירה ד"ר שרון ג'ורדנו, המטפלת באוליבר ועמיתה שלו במכון המחקר לסרטן בטקסס. "ולמרות זאת כבר טיפלתי ב-100 גברים שחלו במחלה הזו", היא מסבירה.
האח דניאל בוגלר אומר כי הוא מזועזע מהעובדה ששני בני הזוג חלו בסרטן. "הם כל חייהם הקדישו למאבק בסרטן וכעת שניהם חלו בו", הוא אומר בכאב.
ואילו אוליבר אומר כי למרות ההלם, בשל הופעת המחלה הוא לא ימות ממנה, לפחות לא בעשור הקרוב. "הייתי צריך ללכת לרופא לפני שהגעתי אבל לא יכולתי לדמיין שהסרטן יכה פעמיים באותה משפחה", הוא מסביר. ד"ר ג'ורדנו מוסיפה, כי גברים רבים עושים את הטעות הזו ולא מגיעים לרופא, כי אין להם מושג שסרטן השד יכול לפגוע בהם."גם אם יש להם גוש בשד או כאבים בפטמות הם מתעלמים מכך", היא אומרת.
"למה זה קרה להם"?
בני משפחתו של אוליבר תוהים האם מחלתם של השניים נגרמה בגלל עבודתם. "הרי לשניהם אין הסטוריה של סרטן במשפחה, אומרים בני המשפחה ומוסיפים, "אולי משהו שהם עשו במעבדה גרם להם לחלות".
אוליבר הרגיע את משפחתו ואמר כי אין כל קשר בין הדברים, וכי רמות הקרינה אליהם נחשפו הוא ורעייתו במהלך עבודתם, לא הייתה מסוכנת יותר מאשר הקרינה שאנשים מקבלים כשהם עוברים במכונות השיקוף בשדות התעופה. "זה עניין של גורל" אמר אוליבר.
אבל הגורל כנראה מאוד מתעתע בבני הזוג בוגלר. שניהם חלו באותו סוג מחלה ובאותה דרגת חומרה - דרגה 2. לכן הוא בטוח שכמו שרעייתו הבריאה, כך גם הוא יבריא לאחר שיסיים את הטיפולים. בינתיים הוא מתנחם בעובדה שאיירין יודעת בדיוק מה עובר עליו.
"אני חושבת שכל חולה סרטן מנהל דיאלוג פנימי עם עצמו", אומרת איירין. "הם מנהלים שיחה על התקוות, על הפחדים ועל העתיד שלהם. אני יודעת בדיוק מה עובר בראש שלהם", היא מסבירה.
אוליבר מסכים לקביעתה של אשתו. "כשאתה חולה בסרטן, אתה פתאום מתחיל לחשוב שאולי לא תגיע לגיל 80, וזה משנה את הפרספקטיבה שלך על החיים", הוא אומר באופטימיות זהירה.