מפצחים את הפקאן: עוגיות עם אגוזים
עם הקפה בבוקר, אחרי הארוחה או סתם כשמתחשק משהו מתוק באמצע היום - רוני ונציה אופה עוגיות פקאן פריכות וקלות להכנה שאי אפשר להפסיק לאכול
עוגיות פקאן
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
המרכיבים ל-40-45 עוגיות:
2 כוסות 280) גרם) קמח
1/4 כפית מלח
225 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
1/2 כוס + 1 כף 115) גרם) סוכר חום בהיר
1/2 כפית תמצית וניל טהור
100 גרם אגוזי פקאן, קלויים קלות וקצוצים דק
אופן ההכנה:
- מערבבים את הקמח והמלח בקערה קטנה. בקערת מיקסר, בעזרת וו הגיטרה, מקציפים את החמאה והסוכר במהירות בינונית עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
- מוסיפים את הווניל ולאחר מכן את תערובת הקמח, ומערבלים במהירות נמוכה רק עד שהקמח נספג והתערובת אחידה. לבסוף מוסיפים פנימה את הפקאנים הקצוצים.
- מעבירים את הבצק ליריעת ניילון נצמד גדולה ומעצבים מלבן באורך 16 ס"מ, ברוחב 10 ס"מ ובגובה 3-3.5 ס"מ. עוטפים את הבצק בניילון ומניחים במקרר שעה וחצי או יותר, עד שהבצק קר מאוד ויציב (ככל שהבצק יותר קר, כך החיתוך יהיה קל יותר).
- מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה. מסירים את הניילון הנצמד, ומעל למשטח מקומח מיישרים את מלבן הבצק מכל צדדיו בעזרת סכין משוננת (בגלל האגוזים הקשים.( לאחר מכן חוצים אותו לאורך ל2- חתיכות שוות, כך שמתקבלים 2 מלבנים, מעין נקניקים באורך 16 ס"מ וברוחב 5 ס"מ כל אחד. פורסים כל נקניק לעוגיות מלבניות בעובי 6 מ"מ. מסדרים את העוגיות על תבניות האפייה במרווחים של 3 ס"מ ביניהן.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-נמוך 170) מעלות) כ12- דקות או עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים בתבניות על רשת עד שהן מספיק יציבות למגע, מעבירים באמצעות מרית מתכת לרשת לצינון מלא.
ממכרות. עוגיות פקאן
צילום: גיא בלומנטשיין
מומלצים