משפט הקונקורד: החברה לא אחראית להתרסקות
בית המשפט לערעורים בצרפת הפך את הרשעת מפעילי מטוס הקונקורד בהריגתם של 113 בני אדם בהתרסקות לפני 12 שנים. בינתיים, הפיצויים שולמו והמטוסים נחים במוזיאונים
מטוסי הקונקורד כבר לא טסים, אבל הניסיון לקבוע מי אחראי להתרסקות שסימנה את קרקועם הסופי זוכה היום לפיתול משפטי נוסף וכנראה אחרון. בית משפט לערעורים בצרפת ביטל היום (יום ה') את הרשעת חברת התעופה קונטיננטל איירליינס, שהורשעה בהריגת 113 הנספים בהתרסקות
שאירעה ביולי 2000. בית המשפט קבע שאין די בטעויות שביצעו המכונאים של החברה שהפעילה את הקונקורד כדי לקבוע את אחריותה המשפטית למוות.
מטוס הקונקורד היה לסמל של יוקרה בשחקים אבל סיים את חייו ככישלון מסחרי. ב-25 ביולי 2003, מטוס מסוג זה התרסק לתוך בית מלון ליד שדה התעופה שארל דה-גול בפריז, זמן קצר לאחר שהמריא. כל 109 הנוסעים ואנשי הצוות נהרגו, כמו גם ארבעה בני אדם על הקרקע. רוב הקורבנות היו גרמנים שהיו בדרכם לשיט באיים הקריביים. ב-2003 הופסקה תנועת המטוסים האלה כליל.
ב-2010 הרשיע בית משפט בצרפת את קונטיננטל איירליינס ואת אחד מהמכונאים שלה בפרשה וקבע שעליה לשלם שני מיליון אירו בקנסות ונזקים. על פי הקביעה, המכונאי, ג'ון טיילור, התקין רצועת מתכת על המטוס וזו נפלה על מסלול ההמראה וגרמה לתקר בצמיג. פיסות מהצמיג הקרוע עפו לתוך מכלי הדלק והשריפה שפרצה גרמה להתרסקות.
"אנחנו תמיד טענו שלא קונטיננטל ולא עובדיה אחראים לאירוע הטרגי הזה ואנחנו מביעים סיפוק על פסק הדין", נמסר מתאגיד יונייטד קונטיננטל. קונטיננטל התמזגה עם יונייטד ב-2010.
חברות התעופה המעורבות, הכוללות גם את אייר פראנס, כבר פיצו את רוב משפחות הקורבנות לפני שנים, כך שלא תביעות כספיות הן שעמדו במרכז המשפט. המטרה העיקרית הייתה לקבוע מי האחראי. בצרפת, שלא כמו במדינות רבות אחרות, תאונות אוויריות מובילות לעתים קרובות למשפטים שנועדו להטיל אחריות פלילית, וההליכים עלולים להימשך שנים ארוכות. בזמן שלקח למערכת המשפט הצרפתית להגיע להחלטה, בהליך שהותיר מאחוריו 80 אלף עמודים של ניסוחים משפטיים, מטוסי הקונקורד הוצאו מכלל פעולה ונשלחו למוזיאונים.
הקונקורד. סמל ליוקרה בשחקים וכישלון מסחרי
צילום: AP
מומלצים