שתף קטע נבחר

מצרים: יותר מ-100 אלף מפגינים נגד הנשיא מורסי

כשבוע לאחר שנשיא מצרים הרחיב את סמכויותיו, נמשכות גם היום ההפגנות ברחבי מצרים. יותר מ-100 אלף בני אדם התאספו בקהיר ובערים נוספות. אתמול פורסמה טיוטת החוקה ומורסי שב והדגיש כי הצו זמני, אך ההמונים בכיכר תחריר לא השתכנעו

חוזרים לכיכר. יותר מ-100 אלף בני אדם מפגינים גם היום (ו') בכיכר א-תחריר שבקהיר וברחבי מצרים נגד הנשיא מוחמד מורסי, על החלטתו להרחיב את סמכויתיו. הפעילים קוראים: "העם רוצה להפיל את המשטר". בתגובה למחאה נגדו, שפרצה בשבוע האחרון, אמר מורסי כי ההפגנות "יסתיימו כשהחוקה החדשה תאושר, אין מקום לדיקטטורה במצרים".

 

עוד חדשות מהעולם ב-ynet

מיט רומני הגיע לבית הלבן: נפגש עם אובמה

מורסי מנסה לפייס: "הצו זמני, אני לא דיקטטור"

ארה"ב לאיראן: שתפו פעולה עם סבא"א עד מרס  

 

"אנחנו מתנגדים למשאל העם ולוועדת החוקה בגלל שהוועדה לא מייצגת את כל הפלגים בעם", אמר סעיד אל-אריאן, מפגין בן 43, חבר במפלגת האופוזיציה של מוחמד אל ברדעי.

 

כיכר תחריר הערב (צילום: AFP) (צילום: AFP)
כיכר תחריר הערב(צילום: AFP)
 

הליברלים מתייצבים ברחובות (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הליברלים מתייצבים ברחובות(צילום: AFP)

 

אמש ניסה נשיא מצרים מורסי לפייס את הרחוב הזועם כשהעניק ראיון לטלוויזיה הממלכתית ובו ביקש להסביר את מהלכיו האחרונים. "הצווים שהוצאתי זמניים והם מממשים את הרצונות ואת הצרכים בשלב זה", אמר בראיון המוקלט בהתייחסו לתקנות שהעניקו לו סמכויות בלתי מעורערות עד כינון החוקה. "אנחנו עוברים שלב קצר מאוד אבל גם חשוב מאוד".

 

מורסי שב והדגיש שהחקיקה עברה לסמכותו האישית מפני שמועצת העם פוזרה. הוא התעקש שמדובר בשלב קצר שיסתיים במשאל עם על טיוטת החוקה, וגינה את השוואתו לחוסני מובארק. "אני לא דיקטטור", אמר והאשים במזימה נגד המדינה את שרידי המשטר הקודם. הוא סירב לחשוף את המזימה בנימוק שהוא לא רוצה לעורר בלבול ברחוב.

 

קודם לכן, אתמול בצהריים, פרסמו כלי התקשורת במדינה את טיוטת החוקה שעליה אמורה להיות מושתתת המדינה הדמוקרטית החדשה, תולדת המהפכה ששמה קץ לשלטונו של חוסני מובארק. במסמך מודגשים עקרונות דמוקרטיים ומובטחות חירויות הפרט, אולם מוצהר בפירוש: "האיסלאם היא דת המדינה, השפה הערבית היא השפה הרשמית ועקרונות ההלכה האיסלאמית הם המקור הראשי לחקיקה".

 

החוקה מגבילה את תקופת שלטונו של הנשיא וקובעת כי הוא יכול להיבחר פעם שנייה, לכהונה של ארבע שנים בלבד. עוד נקבע כי הנשיא הוא המפקד העליון של צבא מצרים והוא לא יכריז מלחמה או ישלח כוחות מחוץ למדינה, "אלא לאחר שנלקחה בחשבון דעתה של מועצת ההגנה הלאומית ולאחר שהושגה הסכמה של רוב חברי הפרלמנט".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפגינים בכיכר תחריר, היום
צילום: AP
מומלצים