שתף קטע נבחר

 

דיווח: קהיר דחתה בקשת בכיר איראני לבקר בעזה

אתר חדשות איראני דיווח כי בקהיר דחו את בקשת יושב ראש הפרלמנט האיראני, עלי לריג'אני, לחצות את הגבול לרצועת עזה. במקביל, גם ארדואן לא צפוי לבקר בקרוב בעזה

אין ביקורי ידידות, בינתיים: ברצועת עזה ציפו לנשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן וליו"ר הפרלמנט האיראני עלי לריג'אני, אך הבוקר (שבת) מסתמן שהשניים לא יגיעו.

 

שר החוץ הטורקי, אחמט דבוטאולו, הכחיש את הדיווחים כי ארדואן יבקר בשבוע הבא ברצועת עזה. "סדר היום של ארדואן אינו כולל בזמן הנוכחי ביקור כזה", הוא הבהיר.

 

במקביל, בקהיר דחו את בקשת יושב ראש הפרלמנט האיראני, עלי לריג'אני, לחצות את הגבול לרצועת עזה. כך דיווח אתר החדשות האיראני "משרק ניוז". הבכיר האיראני

 ביקר במספר מדינות באזור לאחר מבצע "עמוד ענן" וכנראה תכנן גם לסייר ברצועה, אולם לפי הדיווח, המצרים לא אישרו לו להיכנס דרך מעבר רפיח. גם שר החוץ של איראן הודיע כי ביקש אישור לבקר בעזה אולם טרם קיבל תשובה מקהיר.

 

יום לאחר הפסקת האש במבצע עמוד ענן, שיגרו האיראנים את לריג'אני למסע דילוגים באזור, שכלל פגישה עם נשיא סוריה בשאר אסד, ביקור בלבנון, שבו נפגש עם מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה ופגישה עם ראש ממשלת טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן. ביקורו של לריג'אני, הנחשב למקורב למנהיג העליון באיראן אייתוללה עלי חמינאי, עסק בשני האתגרים המרכזיים שניצבים כיום בפני הדיפלומטיה האיראנית באזור: המשבר בסוריה וההשלכות המבצע ברצועת עזה.

 

במסיבת עיתונאים שקיים בשבוע שעבר בלבנון אמר לרי'גאני כי "זה הזמן לשלוח נשק לפלסטינים". דבריו כוונו למדינות ערב, שחלקן לדבריו שתקו נוכח הנעשה בעזה, חלקן תמכו במילים וחלק ניסו לתווך, רמז למצרים. "זה לא סיוע אמיתי", אמר לריג'אני, "עבר הזמן של לעשות לובי ולדבר. מי שטוען שהוא עוזר לפלסטין שיאמר כמה נזק הוא שלח להם".

 

לריג'אני הוסיף כי המבצע של ישראל "נועד להוציאה מהבידוד שבו היא מצויה, אך הפלסטינים הפכו את המלחמה לצונאמי של בושה עבור האויב בעזרת רוח ההתנגדות ועוצמת הארסנל שלהם". הוא רמז לטילי הפאג'ר שסופקו על ידי איראן.

 

מאז מבצע "עמוד ענן" שינו האיראנים את המדיניות שלהם והחלו להודות בפומבי כי הם מסייעים צבאית לפלסטינים, לזרוע הצבאית של חמאס ולזרוע הצבאית של הג'יהאד האיסלאמי.

 

ביום רביעי, יום לפני הפסקת האש, הדגיש לריג'אני בטהרן כי "איראן גאה לתמוך בפלסטינים

 הן בפן הכספי והן בפן הצבאי". איראן, שנמצאת במאבק על הגמוניה מול מדינות ערב כגון מצרים וקטאר, נותרה קצת בצד במאבק שבו מילאה מצרים תפקיד מתווך מרכזי. לריג'אני הדגיש בדבריו כי בעוד שמדינות ערב מדברות, איראן עושה, כלומר שולחת נשק לפלסטינים. גם מפקד משמרות המהפכה מוחמד עלי ג'עפרי התבטא בנושא ואמר כי טהרן סיפקה "טכנולוגיה" לייצור טילי פאג'ר לפלסטינים.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לריג'אני. לא יגיע
צילום: EPA
ארדואן. לא יגיע בקרוב
צילום: AFP
מומלצים