שתף קטע נבחר

מוכרים רשת שיווק גדולה? יש לנו משקיע אמריקאי

מלחמה בדרום, טלטלה במזרח התיכון, מאבק על יוקר המחיה ובחירות ברקע. את ג'ונתן צוקר שמחפש לרכוש בישראל רשת קמעונאית גדולה, ואת קבוצת המשקיעים שהוא מביא איתו, זה ללא ממש מרתיע. "המצב הגיאו-פוליטי הוא חלק מהמציאות וזה לא משפיע על ההחלטה לבצע השקעות בישראל"

דווקא בזמן של בחירות וטלטלה פוליטית, אחרי מלחמה בדרום, ומחאה חברתית על יוקר המחיה, ג'ונתן צוקר מאמין שזהו העיתוי המתאים להשקעה בישראל.

 

עוד בכלכלה:

 

חברת האחזקות האמריקנית InterTech Group, שבבעלות צוקר, נמצאת בין 150 החברות הפרטיות הגדולות בארה"ב, עם מחזור שנתי של 3.6 מיליארד דולר. צוקר מחפש כעת הזדמנויות השקעה בישראל, אך בעיקר בתחום הקמעונאי.

 

"אנחנו מחפשים בעיקר רשתות שיווק ורשתות פארמה המפעילות עד 500 חנויות", אומר צוקר בשיחה עם ynet. "אנחנו מעוניינים בחברות משפחתיות שיש להם תזרים מזומנים חיובי ושהדור הצעיר שלהן כבר לא מעוניין להמשיך בעסק המשפחתי".

 

InterTech פועלת בתחומים רבים, כולל יצור כימיקלים, טכנולוגיה, שירותים פיננסים, בידור, תעשייה חקלאות ונדל"ן. לחברת האחזקות יש ניסיון רב בתחום הקמעונאי והיא מחזיקה בבעלות על יותר מ-100 חברות בכל רחבי העולם.

 

למה דווקא ישראל?

 

"היזמות והנכונות לקחת סיכונים בישראל היא ללא אח ורע במקומות אחרים. חברות מכל העולם פונות היום לישראל לקבל רעיונות. יש כאן הזדמנויות רבות לעשות עסקים".

 

צוקר נמנע מלציין במפורש מה הסכום שהוא מעוניין להשקיע, אך לדבריו ההשקעות הטיפוסיות של InterTech נעות בטווח רחב של החל מ-50 אלף דולר בחברות סטארט-אפ ועד 2 מיליארד דולר בחברות ותיקות ומבוססות. בנוסף להזדמנויות בתחום הקמעונאי, החברה מחפשת אפשרויות להשקעה בישראל גם בתחומים רחבים נוספים.

 

מאמינים בפוטנציאל הישראלי

צוקר לא מגיע לבד, הוא עומד בראש משלחת של אנשי עסקים מדרום קרוליינה, שגם מחפשים השקעות בישראל. הונם של המשקיעים נאמד במיליארדי דולרים והם מאמינים בפוטנציאל הישראלי.

 

לא מזמן היתה כאן מלחמה, המצב הביטחוני במזרח התיכון לא מזהיר וברקע אנחנו בתקופת בחירות. זה לא מרתיע אותך?

 

"אני וכל החברים במשלחת מבינים את המצב בישראל לאשורו. אנחנו ידידים אמיתיים של ישראל גם בזמנים הטובים וגם בתקופות הרעות. אנחנו מאמינים בפוטנציאל של ישראל וחושבים שהמצב הגיאו-פוליטי הוא חלק מהמציאות וזה לא משפיע על ההחלטה לבצע השקעות בישראל".

 

הקשר של צוקר עם ישראל משתרע על פני שלושה דורות, מאז שסבו וסבתו נמלטו אליה לפני השואה. הוריו היו מראשוני התושבים בבת-ים ועזבו את ישראל באמצע שנות ה-50 לאחר שהחנות המשפחתית בתל אביב נפגעה מפיצוץ. "קרובי המשפחה שנמלטו מפולין לארה"ב שכנעו את משפחתי להצטרף אליהם, וההמשך הוא היסטוריה," אומר צוקר.

 

אביו של ג'ונתן, ג'רי, שהלך לעולמו ב-2008, הקים את החברה שבראשה עומד בנו כיום, והונו האישי נאמד אז על ידי המגזין פורבס בכ-1.2 מיליארד דולר.

 

חברים מדרום קרוליינה

כאמור, צוקר יעמוד בראש משלחת שתגיע לארץ בתחילת השבוע לבחון הזדמנויות לשיתוף פעולה בין ישראל לדרום קרוליינה. המשלחת, שאורגנה בידי לשכת המסחר לאזור דרום מזרח ארה"ב ומושבה באטלנטה, כוללת כ-25 אנשי עסקים ואקדמיה בולטים מתחומי הביו-רפואה, השקעות וטכנולוגיה.

 

המשלחת היא חלק מיוזמה נרחבת, המכונה "שיתוף פעולה דרום קרוליינה-ישראל". זו המשלחת השנייה המגיעה לבקר בישראל, בתוך שנתיים, כאשר מטרת היוזמה היא לקדם שיתוף פעולה עסקי ומחקרי בין חברות ואוניברסיטאות בדרום קרוליינה ובישראל ולהביא לפיתוח כלכלי, יצירת מקומות עבודה והשקעות עבור שני הצדדים.

 

"מאז שהכרזנו על שיתוף הפעולה, בפברואר 2011, הצלחנו לקדם מספר לא מבוטל של שיתופי פעולה בתחומי המחקר והעסקים", אומר תום גלזר, נשיא לשכת המסחר דרום-קרוליינה ישראל, "בנוסף קיימנו שורה של אירועים בדרום-קרוליינה שמטרתם לעודד את הרחבת הפעילות. העובדה, שמספר כה גדול של חברות מובילות מהמדינה החליטו להשתתף במשלחת מעידה על הפוטנציאל הגדול הקיים לשיתוף פעולה בין דרום-קרוליינה לישראל". 

 

סך הייצוא מדרום קרוליינה לישראל הסתכם ביותר מ-68 מיליון דולר בשנה החולפת, זינוק של 129%. היבוא מישראל הסתכם ביותר מ-44 מיליון דולר.

 

בדרך להעלאת מסים בארה"ב: "מקווים לעסקה סבירה"

לבחירתו המחודשת של הנשיא, ברק אובמה, עשויה להיות השפעה רבה על עסקיו של צוקר. לא סוד הוא שרבים מהיזמים הגדולים בארה"ב חוששים מההשפעה של המהלכים הכלכליים שיוביל הנשיא.

 

כיצד המצב הכלכלי בארה”ב השפיע עליך. אתה חושש מהמדיניות הכלכלית שיוביל הנשיא אובמה?

 

"למרבה המזל, בזכות הפיזור והגיוון הרב של תחומי ההשקעה של InterTech נפגענו מהמצב הכלכלי פחות מאחרים. המצב כבר לא טוב כמו שהיה, אבל אני מקווה ומאמין שהפוליטיקאים עובדים קשה כדי לשפר את המצב ולהתמודד עם ה’צוק הפיננסי’.

 

"אנו מצפים לקיצוץ תקציבי ולהעלאת מסים ומקווים שהנשיא אובמה והקונגרס יפעלו יחד כדי להגיע לעיסקה סבירה. אני חושב שחלק גדול מהציבור מאד מאוכזב מהפולטיקאים בוושינגטון ואני מקווה שיחול עכשיו שינוי".


פורסם לראשונה 02/12/2012 13:59

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: באדיבות שיתוף פעולה דרום-קרוליינה ישראל
ג'ונתן צוקר
צילום: באדיבות שיתוף פעולה דרום-קרוליינה ישראל
עמוד ענן. לא משפיע על ההחלטה
צילום: מיכל עמר
מומלצים