למרות המרד: 58 סטודנטים מהגולן לומדים בסוריה
לפני מלחמת האזרחים למדו כ-200 דרוזים מהגולן באוניברסיטאות בסוריה, אולם ב-2012 לא נרשם ולו סטודנט חדש אחד. 111 סטודנטים רשומים בחרו להישאר השנה בישראל. חשד: שני ערבים ישראלים שנחשבים נעדרים הצטרפו למורדים נגד אסד
על רקע מלחמת האזרחים בין משטרו של בשאר אסד לבין המורדים, במהלך 2012 לא נרשמו סטודנטים ישראלים חדשים ללימודים במוסדות האקדמיים בסוריה. על פי גורם ביטחוני, כיום רשומים באוניברסיטאות בסוריה רק 58 סטודנטים המתגוררים ברמת הגולן, כולם תלמידי שנה שנייה או שלישית, לעומת כ-200 שלמדו שם מדי שנה עד כה.
- הסיפורים הכי חמים – לפני כולם – בפייסבוק של ynet
- בחירות 2013
- לכל העידכונים ב-ynet
תושבת מג'דל שמס סיפרה ל-ynet שבעת לימודיה בסוריה בשנה האחרונה חשה שנשקפת סכנה לחייה. "חזרתי אחרי שנת
כל 58 הסטודנטים שממשיכים ללמוד בסוריה הם דרוזים תושבי מג'דל שמס, בוקעתא ועין קניא. בעבר קיבלו קרובי משפחותיהם אישור לבקר אותם, אולם על רקע ההידרדרות במצב הביטחוני נאסרה יציאתם מישראל לסוריה.
איש דת דרוזי מאשר שבשנה האחרונה נפסקה יציאתם ללימודים של צעירים בני העדה: "צריך לחכות עד שהאווירה תירגע ואף אחד לא רוצה לסכן חיים. חלפו הימים שבהם למדו מאות צעירים בסוריה והיינו מגיעים לבקר אותם. אנחנו מקווים לחזור לשגרה כי הסטודנטים רוצים לסיים את לימודיהם".
אב לסטודנט שנשאר בסוריה חרף הלחימה סיפר שבנו בחר להישאר שם מרצונו. "אני מאוד מודאג וכמה פעמים ניסיתי לשכנע אותו לחזור, אבל הוא מתעקש", אמר. "הוא טוען שלא נשקפת לו סכנה, אבל אני יודע מסטודנטים אחרים שהם סבלו מהמלחמה שם".
כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:
- נמשך הכאוס במצרים: העליון הפסיק את פעילותו
- מתנות במיליונים: ארגוני פשע מלבינים הון בחתונה
- אסף ראש נפץ של גראד, ילדיו שיחקו עם הרקטה
ממשרד הפנים נמסר כי "על פי הנתונים שבידינו, 40 סטודנטים יצאו השנה מישראל ללימודים בסוריה. 111 סטודנטים רשומים נשארו בישראל. 18 סטודנטים נשארו בסוריה (משנת הלימודים שעברה - ח"ש). כרגע נמצאים בסוריה 58 סטודנטים ישראלים".
שני ערבים ישראלים הצטרפו למורדים בסוריה?
שני ערבים ישראלים בשנות ה-20 לחייהם יצאו מישראל לפני כחודש ועדיין לא חזרו, ובמשפחותיהם חוששים שהם הגיעו לסוריה והצטרפו שם לכוחות המורדים. השניים המריאו מישראל לטורקיה, ומכיוון שלא יצרו קשר מאז,
פנו משפחותיהם למשרד החוץ בבקשה לאתר אותם.
על פי גורם המעורה בפרשה, "בהמשך אחד הנעדרים התקשר למשפחתו והודיע להם שהוא וחברו הצטרפו לקבוצת מורדים והם משתתפים במלחמה נגד אסד. לטענתם אין להם כוונה לחזור לארץ".
ממשרד החוץ נמסר בתגובה: "המשפחות פנו אלינו ויצרנו קשר עם הגורמים הרשמיים בטורקיה כדי לחפש אותם, אבל הם עדיין נעדרים. המשרד בקשר עם המשפחות כדי לסייע להן. על פי החשד, הנעדרים עברו את גבול סוריה כדי להשתתף במלחמה נגד אסד".
גורם שעובד בתחנת המשטרה במקום מגוריהם של שני הצעירים אמר: "לא הוגשו תלונות על נעדרים אצלנו בתחנה המשטרה".
Read this article in English