שפיר לא פסלה שותפות עם נתניהו: 'אם יהיה שינוי'
סתיו שפיר, שהתברגה לעשירייה הראשונה ברשימת העבודה לכנסת, הסבירה במשדר ynet: "ממשלה שאחנו יכולים להיות חלק ממנה היא כזו שתתחייב לשינוי מהותי בחלוקת המשאבים"
לאחר שהגיעה למקום התשיעי ברשימת מפלגת העבודה, הסבירה סתיו שפיר, ממובילות המחאה החברתית באולפן ynet: "ממשלה שאנחנו יכולים להיות חלק ממנה היא ממשלה שתתחייב לשינוי מהותי בשיטה הכלכלית, בחלוקת המשאבים, להסדר מדיני, להרבה מאוד סוגיות אחרות שהממשלה לא פועלת לטובתן כיום". בכך נחלצה שפיר מהשאלה בדבר כניסה עתידית לממשלת נתניהו, סוגיה שפסל על הסף עמיר פרץ, מספר 3 ברשימת המפלגה. "אני נמצאת בצד של הישראלי, לא בצד של אף אחד אחר", הבהירה.
שפיר הדגישה כי ישיבה בממשלה "לא קשורה לפרסונות שיהיו בה", אלא להתחייבות "להספקת תהליכי ההפרטה במערכת החינוך והבריאות, ובתנאים שבהם השיטה הכלכלית משתנה לחלוטין מן הקצה אל הקצה".
בשידור חי מדימונה דיווח ynet על סגירת מפעל כיתן ועל פיטוריהם של עשרות העובדים. המפעל הוקם בשנת 1958 ובשנות השיא העסיק כ-1,700 עובדים. היום מונה מצבת עובדיו 40 בני אדם, לאחר שבשנתיים האחרונות נקלע לקשיים ועשרות עובדים פוטרו ממנו. מנכ"לית המפעל, אסתר אלדן, הודיעה על סגירתו בסוף החודש, והוסיפה כי נעשים מאמצים להשכיר את שטח המפעל לחברה תעשייתית אחרת, "כדי לספק מקומות תעסוקה. לאחר שנים רבות של הפסדים כבדים, לא נוכל להמשיך בייצור במפעל, אני רוצה להודות לעובדים שעבדו במפעל שנים רבות".
שפיר אמרה כי "אפשר לראות איך התעשייה הישראלית מוחלשת במשך שנים ארוכות. אבל יש הרבה דברים שאפשר לעשות. אנחנו רוצים שתהיה תעשייה ישראלית אמיתית וטובה. לכן הצעדים שאפשר לנקוט הם העלאת מכסי הייבוא או עידוד תעשיה מקומית על ידי הטבות מס".
עוד הוסיפה, כי היו דברים שאפשר לעשות כדי לשפר את יוקר המחיה, "בין אם בדיור ציבורי, חיזוק מערכת החינוך והבריאות, משאבי הטבע לטובת אזרחי ישראל ולא לטובת הטייקונים". אך לדבריה "המצב כרגע חד משמעית הוא לא לטובתנו. בכל צעד הממשלה פגעה בנו בצורה זו או אחרת".