שתף קטע נבחר

הרופא רשם תרופה? רק 50% ידאגו לקחת אותה

שחיקה של ממש במעמדו של הרופא - סקר חדש מצא שרק מחצית מהאנשים ידאגו ליטול את התרופה שרשם להם הרופא, וש-70% מאיתנו לא ידרכו במרפאתו של הרופא מבלי שעברו לייעוץ קצר דרך ד"ר גוגל. פרופ' דרנגר מהאוניברסיטה העברית: "הידע הרב של האנשים מחייב את הרופאים להתאמץ"

האם מעמד הרופא הולך ונשחק בעקביות? על פי סקר שנערך על ידי חברת Market Watch נראה שהסמכות הולכת ונשמטת לרופאים מהידיים. על פי ממצאי הסקר, שנערך לרגל חגיגות 60 שנה לסיום המחזור הראשון של בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה, עולה כי כ-70% מהפונים לרופא, מבררים פרטים ראשוניים על מחלתם לפני שהם מגיעים אליו, 50% לא יטלו תרופה שרשם ו-40% לא יבצעו בדיקות שהורה הרופא.

 

עוד כתבות על מערכת הבריאות

 

הסקר שנועד לבדוק את תפיסת הציבור את תפקידו של הרופא והתנהגותו של הנבדק, נערך בשבוע שעבר ובדק יותר מ-500 נשאלים בגילאי 18+ מכל רחבי הארץ. הנתונים העיקריים שעלו בסקר הראו באופן מובהק כי אנשים המגיעים לרופא, בדרך כלל מגיעים מצוידים במידע ראשוני על מצבם.

 

עוד עלה בסקר כי רמת המומחיות של הרופא היא הגורם העיקרי המשפיע על ההחלטה באיזה רופא לבחור. 40% אמרו כי הם בוחרים רופא על פי מידת מומחיותו, בעיקר אנשים בגילאי 45 ומעלה. רמת זמינותו של הרופא וקרבתו הגאוגרפית השפיעה רק על 20% מהנשאלים.

 

אחד הנתונים המדאיגים בסקר הראה כי החולים היום פחות ממושמעים, ולא מיישמים את הוראות הרופא במלואן. 60% מהנשאלים טענו כי הם מבצעים את כל הבדיקות שרושם להם הרופא. ואילו רק 50% מהאוכלוסייה נוטלים את כל התרופות שהרופא רושם להם.

 

אבל הממצא שכנראה השתנה באופן המשמעותי ביותר הוא הפחד מהרופא. על פי תוצאות הסקר, 82% מהאנשים לא מפחדים ללכת לרופא ולהתייעץ איתו על בעיות הבריאות שלהם.

 

"אתגר למערכת הרפואית בישראל"

פרופ' ערן לייטרסדורף, דיקן הפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברי אמר בתגובה לנתוני הסקר כי המידע הזמין לכל, הופך את מקצוע הרפואה למאתגר אף יותר. הוא הוסיף כי "על בית הספר מוטלת אחריות כבדה באשר להכשרת רופאי העתיד תוך יישום הידע העצום שהצטבר, ובהתאם ליעדי מדינת ישראל בתחומי הרפואה והמדע הביו-רפואי".

 

ואילו פרופ' בני דרנגר, יו"ר תא הבוגרים של בית הספר, העובד כרופא מרדים בהדסה ויו"ר איגוד הרופאים המרדימים במדינת ישראל אמר כי העובדה שאנשים מגיעים עם ידע מקדים לרופא היא מבורכת. "אנשים גם מודעים כיום לזכויות שלהם וכך מגיעים עם רמת ידע גבוהה. דבר זה מחייב את הרופאים להתאמץ ובסופו של דבר מעלה את רמת הטיפול לו זוכה החולה".

 

פרופ' דרנגר התייחס גם לנתון המדאיג, לפיו רק 50% מהאוכלוסייה נוטלים את התרופות שהרופא רושם ואמר:" עובדה זו נובעת בין השאר מכך שאנשים לא יכולים לממן את כל התרופות להם הם נזקקים. מדינת ישראל חייבת לפעול להגדלת ההוצאה הלאומית לבריאות כדי שאנשים יוכלו לקבל את הטיפול הרפואי לו הם נזקקים".

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
שחיקת מעמד הרופא. 50% מחולים לא מיישמים את הוראות הרופא
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים