שתף קטע נבחר

נשיא צרפת לישראל: לא רוצה לחשוב על סנקציות

איום מרומז של פרנסואה הולנד? נמשכת המתקפה על ישראל עקב ההחלטה לבנות 3,000 דירות מעבר לקו הירוק ולקדם בנייה בשטח E1. נשיא צרפת: "איננו רוצים לעבור למצב של סנקציות". בלשכת נתניהו מתעקשים: לא ניכנע ללחץ, ההחלטה לא תשתנה

נשיא צרפת, פרנסואה הולנד, אמר אחר הצהריים (יום ב') כי הוא אינו רוצה להתחיל לחשוב על הטלת סנקציות על ישראל, בעקבות הודעה כי בכוונתה לבנות עוד 3,000 יחידות דיור מעבר לקו הירוק. אמירתו של הולנד, שבאה על רקע זימונם של שגרירי ישראל לשיחות הבהרה בפריז, בלונדון, בשטוקהולם, במדריד ובקופנהגן, היא ההצהרה האירופית החריפה ביותר נגד ישראל מאז ההודעה על הרחבת הבנייה, ביום שישי האחרון. הולנד הוא המנהיג הבכיר ביותר שמתבטא בנושא בקולו.

 

"איננו רוצים לעבור למצב של סנקציות", אמר הולנד במהלך מסיבת עיתונאים בליון עם ראש ממשלת איטליה, מריו מונטי. "אנחנו ממוקדים יותר בעשיית מאמצי שכנוע", סיפר על ניסיונותיה של פריז לאלץ את ישראל לחזור בה מהתוכנית. ממשלת ישראל הודיעה ביום שישי האחרון על בניית 3,000 יחידות דיור מעבר לקו הירוק וקידום הליכי תכנון בשטח שבין ירושלים למעלה אדומים (E1), דבר הצפוי למנוע רצף טריטוריאלי במדינה פלסטינית עתידית.

 

ראש הממשלה נתניהו עם נשיא צרפת הולנד (צילום: EPA) (צילום: EPA)
ראש הממשלה נתניהו עם נשיא צרפת הולנד(צילום: EPA)

 

שטח במחלוקת. כבשים ב-E1 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
שטח במחלוקת. כבשים ב-E1(צילום: AFP)

 

גורם בלשכת ראש הממשלה אמר הערב בעקבות גל הביקורת העולמי: "ישראל תמשיך לעמוד על האינטרסים החיוניים שלה גם מול לחצים בינלאומיים ולא יהיה שינוי בהחלטה שהתקבלה. ההליכה החד צדדית של הפלסטינים לאו"ם היא הפרה בוטה ויסודית של ההסכמים שהקהילה הבינלאומית ערבה להם. לא צריך להתפלא שישראל לא ישבה בחיבוק ידיים מול הצעדים הפלסטיניים החד-צדדיים. לגבי צעדים נוספים מדינת ישראל תפעל לפי התנהגות הפלסטינים. אם הם ימשיכו בצעדים החד צדדיים - ישראל תפעל בהתאם".

 

הצעד הישראלי עורר זעם ברחבי העולם וגרר גינויים נרחבים. שבדיה, דנמרק, בריטניה, ספרד וצרפת זימנו היום את שגרירי ישראל לשיחות מחאה, ומשרד החוץ הבריטי הודיע: "אנו מגנים את החלטת ממשלת ישראל לבנות 3,000 יחידות דיור חדשות ולהפשיר בנייה בשטח E1. זה מאיים על קיומו של פתרון של שתי מדינות. קראנו לממשלת ישראל לבטל את ההחלטה הזאת. כל החלטה על צעדים שיתקבלו על ידי בריטניה תלויה בתוצאת השיחות שלנו עם ממשלת ישראל ועם השותפים הבינלאומיים כולל ארצות הברית והאיחוד האירופי".

 

מוקדם יותר הבוקר אמרו מקורות לרשת "סקיי ניוז" כי בריטניה תדון בקרוב בהחזרת שגרירה מישראל ובהשעיית הסכמי הסחר עם ישראל בתגובה לתוכניות הבנייה הישראליות.

 

השטח שהבנייה בו במחלוקת גדולה ()
השטח שהבנייה בו במחלוקת גדולה

 

גם דובר משרד החוץ הגרמני קרא לממשלתו של בנימין נתניהו להימנע מהרחבת הבנייה בהתנחלויות. גם רוסיה הצטרפה למקהלת הביקורת נגד מדיניות ישראל וקראה לה לשקול מחדש את החלטתה להרחיב את הבנייה מעבר לקו הירוק. שתי המדינות הוסיפו כי צעדיה חותרים תחת הסיכויים למשא ומתן ישיר. שרת החוץ האירופית, קתרין אשטון, אמרה שהרחבת ההתנחלויות היא "צעד אסטרטגי הפוגע בציפיות למדינה פלסטינית בת-קיימא בעלת רצף טריטוריאלי עם ירושלים כבירה

משותפת לה ולישראל".

 

שר החוץ השבדי, קרל בילדט, תקף במילים קשות ואמר ש"ממשלת ישראל הכריזה על מספר צעדים המהווים נקמה צרופה נגד הפלסטינים לאחר ההצבעה באו"ם. הופסקה העברת כספי המסים וההתנחלויות הבלתי חוקיות סביב ירושלים מורחבות באופן שעלול להסלים את המצב באופן דרמטי". בילדט פרסם את הדברים בבלוג שלו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נשיא צרפת פרנסואה הולנד
צילום: רויטרס
ראש הממשלה נתניהו. ביקורת עולמית על ההחלטה
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים