כנס פוע"ה: נשים לחוד, גברים בבית כנסת
לאחר הסערה בשנה שעברה - הסכם בין רופאי הנשים לרבני פוע"ה: כנס לנשים בהשתתפות דוברים משני המינים, ואירוע שיתקיים בבית הכנסת - לגברים בלבד. הרופאים שמחו על "הדרת הנשים" ישתתפו
צפירת הרגעה מפוע"ה? שנה לאחר הביקורת על אי-שיתופן של נשים כמרצות בכנס על פוריות האישה, יקיים מכון פוע"ה אירוע מרכזי בנושא לנשים, שבו ישתתפו דוברים משני המינים - זאת במקביל ליום העיון המסורתי שבו יקחו חלק גברים בלבד. בנוסף החליטו המארגנים להעתיק את כנס הגברים מאולם האירועים הקבוע לבית כנסת, ולייעד אותו לרבנים - צעד שנועד להצדיק עוד יותר את המדיניות לפיה לא ירצו בו נשים.
<<מחפשים עוד דברים מעניינים על יהדות? כנסו לפייסבוק שלנו >>
בחודשים האחרונים נשאו ונתנו ראש מכון פוע"ה, הרב מנחם בורשטין, ויו"ר האגודה הישראלית לחקר הפוריות (איל"ה), פרופ' מרתה דירנפלד, בניסיון להגיע לנוסחה שתאפשר את קיום הכנס השנתי, זאת מבלי שהצדדים ייאלצו להתפשר על עקרונותיהם. לדבריהם, מדובר באירוע רב חשיבות הן לרופאים והן לציבור הרבנים, ויש לעשות הכל לפתרון המחלוקת שהתגלעה בשנה שעברה - ולהשכנת שלום ביניהם.
בפוע"ה התעקשו להיצמד לפסיקת ההלכה הרווחת בציבור החרדי, לפיה אישה לא תופיע בפני גברים, והסבירו כי חריגה ממנה תשלול מרבני המגזר הזדמנות כמעט יחידה שלהם להשתלם בתחום הפוריות. מנגד הצהירו באיל"ה כי לא ייטלו חלק באירוע מרכזי כל כך, שבו מופלה לרעה על בסיס מגדרי דווקא הציבור שבעניינו הוא עוסק.
הרופאים שֶׁמחו - ישתתפו
פריצת הדרך התאפשרה בעקבות הודעת מכון פוע"ה כבר בשנה שעברה, כי יקיים אירוע נוסף לנשים שבו תשתתפנה גם מרצות. הכנס ייערך בעוד כשבועיים (16/12 בבית עמותת "יד שרה" בירושלים), כאשר בין הדוברים רבנים ורבניות, רופאים ורופאות. בהמשך הוחלט לבצע שינוי גם באירוע שבו מרצים גברים בלבד, המתוכנן לחודש הבא, ולהעתיקו ממיקומו המקורי באולם "נוף ירושלים" בבירה - אל בית הכנסת המרכזי "ישורון". על הבמה לא תהיינה דוברות, אך עזרת הנשים בקהל תהיה פתוחה.
המהלך התקבל בחיוב על ידי רופאים בכירים שבעבר מחו על "הדרת נשים" בכנס, וכעת מאשרים כי במתכונתו הנוכחית הוא
שוויוני ואף אישרו את השתתפותם בו.
ראש מכון פוע"ה, הרב מנחם בורשטין, ציין את "גדלות הנפש" של הרופאים והרופאות ואת רצונם לקיים "הידברות אמיתית לטובת הציבור". לדבריו, פוסקים בכירים בציבור החרדי ביקשו ממנו למצוא פיתרון שיאפשר את קיום הכינוס בלי לפגוע בהלכה – ולשם כך הוא פעל. "מה שעמד לנגד עינינו הוא אחדות ישראל, ושלא תהיינה מחלוקות בין סקטור כזה או אחר", אמר.
הרב בורשטין הוסיף כי המכון שבראשותו עוסק באופן תדיר בגישור בין ההלכה לרפואה המודרנית, בסיוע רבנים ופוסקים מכל הזרמים ואנשי מקצוע מובילים מהארץ ומהעולם, וכמו בענייני פוריות - גם במקרה זה הצליח לגשר בין העולמות.