ב"ש: יער עירוני במקום שכונת מגורים חדשה
העיריה תקים יער עירוני שישתרע על יותר מ-5,500 דונם, במקום לבנות 16 אלף יחידות דיור שתוכננו מצפון לשכונת רמות. "לבאר שבע יש מספיק מרחבים ועתודות קרקע", מסר ראש העיר דנילוביץ, "לא צריך להסתכל על כל דבר בראיה נדל"נית"
במקום לבנות שכונת מגורים חדשה - בעיריית באר שבע החליטו להקים יער עירוני ענק: ראש העיר רוביק דנילוביץ החליט לאחרונה לבטל את בניית שכונת "רמות ג'", שתוכננה מצפון לשכונת רמות היוקרתית, ולהקים במקומה יער עירוני שישתרע על יותר מ-5,500 דונם.
עוד בכלכלה ירוקה :
- מקימים מגדל במקום הפארק השכונתי? כך תתנגדו
- רוצים גינה קהילתית? צפו במפת הגינות הארצית
- קונים בזול וביחד: רשת שיווק שיתופית
תוכנית המתאר הנוכחית לשטח אושרה בשנת 2007 ומייעדת 5,000 דונם מצפון לשכונת רמות, עבור בניית 16 אלף יחידות דיור. העיריה פועלת כעת לשנות את ייעוד הקרקע מבנייה לשטח ירוק, ומקדמת תוכנית מתאר חדשה בשיתוף משרד הפנים. בנוסף היא כבר החלה להתקדם בתוכנית ופועלת בסיוע קק"ל, לעבות ולפתח חלק מהשטח שכבר מיוער.
מהעיריה נמסר, כי המטרה הכוללת היא לייצר מעטפת ירוקה לכל מרחב באר-שבע, מאזור שכונת רמות ועד חצרים. "על אף תוכנית המתאר שמייעדת אזור זה לשכונת מגורים גדולה, לא אתן להרוס ריאה ירוקה כל כך מיוחדת, שיכולה להוות אטרקציה לרווחת התושבים", מסר ל-ynet ראש העיר דנילוביץ'.
לדבריו, ההחלטה התקבלה על רקע העובדה, שבעיר אין מחסור בשטחים לבנייה. "לעיר באר-שבע יש מספיק מרחבים ועתודות קרקע", אמר. "לא צריך להסתכל על כל דבר בראיה נדל"נית. לכמה ערים בארץ יש את האפשרות ליצור יער בתוך העיר?".
מתכוננים לט"ו בשבט
אמנון כהן, מנהל אגף איכות סביבה, הסביר כי לעיר, המשתרעת על כ- 117 אלף דונם, ואין לו שטח ירוק משמעותי אחד. "העצים תורמים להפחתת גזי חממה, הורדת הטמפרטורות ועוד", אמר. "בבאר שבע אין לנו ריאה ירוקה משמעותית ולכן הפרוייט הזה חשוב כל כך. נחיה את המקום כדי שלתושבי העיר יהיה יער".
מתאר היער מחולק לשני חלקים, דרומי וצפוני. בחלק הדרומי, שמשתרע על כ-4,000 דונם, נטועים כבר כ-120 אלף עצים. בחלק הצפוני, שמשתרע על כ-1,700 דונם וגובל בכביש עוקף 20, ייטעו עוד עשרות אלפי עצים. בקק"ל כבר החלו לכסות באדמה קרחות באזור והחלו בהכשרת השטח. בעוד חודש יחלו נטיעות ובט"ו בשבט הקרוב אף יתקיים באזור מבצע נטיעות נרחב.
עוד בתוכניות: סלילת כבישי גישה, הקמת פינות פיקניק, שבילי אופניים, שבילי הליכה ומתקני משחקים ונופש, שימור עצים עתיקים, שתילת מיני עצים חדשים, שיקום בורות מים עתיקים שפזורים במקום. בנוסף קק"ל פועלים לסימון מתחמי אירוסים במקום, כדי למנוע פגיעה בהם על רקע עבודות התשתיות.