שתף קטע נבחר

 

בריטניה: סנקציות אירופיות על ישראל לא על הפרק

שר החוץ וויליאם הייג אמר כי סנקציות של האיחוד האירופי על ישראל בשל הבנייה בהתנחלויות אינן אופציה. גם ברזיל ואירלנד זימנו את שגרירי ישראל

שר החוץ הבריטי, וויליאם הייג, אמר בצהריים (יום ג') כי הוא אינו חושב שיש "התלהבות" בקרב האיחוד האירופי להטיל סנקציות כלכליות על ישראל בשל החלטתה להרחיב את הבנייה מעבר לקו הירוק.

 

עוד חדשות מהעולם :

 

הייג הוסיף כי הוא אינו מאמין שגישה כזו תזכה לקונצנזוס וכי אופציה כזו אינה קיימת. הייג ציין כי בריטניה תמשיך לנסות להביא את שני הצדדים בחזרה לשולחן המשא ומתן.

 

אזור מעלה אדומים. אירופה לא תעניש כלכלית (צילום: AP) (צילום: AP)
אזור מעלה אדומים. אירופה לא תעניש כלכלית(צילום: AP)

 

דבריו של הייג באים על רקע הסערה שחוללה הודעת ישראל ביום שישי האחרון, לפיה החליטה לבנות 3,000 יחידות דיור חדשות מעבר לקו הירוק, ולקדם הליכי בנייה בשטח E1 הרגיש שבין ירושלים למעלה אדומים. הצעד נתפש כאמצעי ענישה נגד הרשות הפלסטינית, על שפנתה חד-צדדית לאו"ם, ביקשה הכרה כמדינה - וגם זכתה בה. על רקע הודעה זו זומנו שגרירי ישראל בבריטניה, צרפת, ספרד, דנמרק ושבדיה לשיחות מחאה, ומשרדי חוץ של מדינות שונות פרסמו הודעות גינוי חריפות.

 

בצהריים נודע כי היום זימן גם משרד החוץ בברזיל את שגריר ישראל בברזיליה, רפי אלדד, לשיחה בעניין החלטת ישראל להרחבת הבנייה במזרח ירושלים ובהתנחלויות. מוקדם יותר היום זימנו גם אוסטרליה ואירלנד את השגרירים הישראלים לשיחות כאלה.

 

גורמים ישראלים בעלי קשר הדוק לגורמי ממשל אמריקנים אמרו אמש כי "המהלך האירופי הוא בעצם מהלך אמריקני, הבריטים פנו לאמריקנים ושאלו אותם כיצד לפעול". במשרד החוץ כבר חוששים מתגובות נגד נוספות, ובהן סימון מוצרי התנחלויות.

 

 

בלשכת ראש הממשלה אמרו אתמול בעקבות גל הביקורת העולמי כי "ישראל תמשיך לעמוד על האינטרסים החיוניים שלה גם מול לחצים בינלאומיים ולא יהיה שינוי בהחלטה שהתקבלה. אם הפלסטינים ימשיכו בצעדים החד צדדיים - ישראל תפעל בהתאם". הסערה הבאה עשויה להתרחש כבר בשבוע הבא, אז תדון הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה בירושלים בתוכנית לבניית 1,600 דירות נוספות בשכונת רמת שלמה בעיר - תוכנית שהוקפאה לאחר ביקורו בישראל של סגן נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן.

 

בישראל העריכו אתמול כי אם אכן תאושר בנייה נוספת, אירופה תחריף את תגובתה. על הפרק - החרמת מוצרים, הקטנת היקף הסחר והגבלות על שיתופים מדעיים. במשרד החוץ חוששים בנוסף כי יגבר קמפיין הדה-לגיטימציה נגד ישראל. "אם ירושלים לא תשנה את הקו, הם עשויים להחליט על סימון מוצרים ותגובות נגד נוספות", אמרו.

 

עם זאת, גורם במשרד החוץ ציין אתמול כי "האירופים לא מבינים את הלך הרוח בציבור הישראלי, הם לא מבינים את דעת הקהל. מה שמותר לאמריקנים, אסור לאירופים. הציבור לא מבין כי מדובר בשותף המסחרי הגדול של ישראל". גורם ישראלי אחר התייחס אמש לדיווחים לפיהם שגריר בריטניה יושב לארצו, דיווח שלא התממש: "אף אחד לא חשב באמת להחזיר את השגרירים, הם אמרו שהם התכוונו להחזיר את השגריר כדי להעביר מסר לישראל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שר החוץ הבריטי וויליאם הייג
צילום: EPA
מומלצים