שתף קטע נבחר

 

"אין לאן ללכת". קשישים ועולים בבת ים לפני פינוי

הבניין ובו כ-15 דיירים - בהם כאלו שלא דוברי עברית - הוכרז מסוכן, והפינוי בדרך. "המדינה הזניחה, אלו אנשים שלא יכולים לדאוג לעצמם", אומרת פעילה חברתית. העירייה: רק אנחנו עזרנו. משרד השיכון: משרד הקליטה מטפל, הצענו סיוע

לאחר שעיריית בת ים הבהירה כי יש לפנות את הבניין ברחוב בלפור 2 שהוכרז לפני כשנה כמבנה מסוכן שיש לפנותו מעשרות דייריו, התאספו אתמול (יום ב') במקום פעילים חברתיים וקשישים ומחו על היעדר פתרון לדיירים, בהם עולים חדשים וקשישים.

 

"עשרות אנשים חיו בתנאים קשים ומסוכנים משום שהמדינה זנחה את אחריותה כלפיהם. עכשיו, במקום לעזור להם למצוא פתרון מגורים בטוח העירייה מאיימת לפנותם לרחוב", אמרה רותי לביא, פעילה חברתית שמסיעת לדיירים. "רוב הבעיות כאן לא נפתרו. נותרו 10-16 שנואשים לפתרון. אישית לא הייתי רוצה שיישארו לגור כאן כי הבניין בעייתי, אבל אלו אנשים שלא יכולים לדאוג לעצמם".

 

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 

לדבריה "יש כאן קשישים ועולים חדשים שאינם דוברים עברית ואינם מודעים לזכויותיהם. הדיירים הללו נופלים בין הכיסאות, אנחנו לא עובדים סוציאליים ולא יכולים לעשות הכול".

 

יבגני פייצר, דייר בן 61, סיפר ש"אין לי לאן ללכת מכאן, רק לרחוב. אני גר כאן שנתיים והדירה מספקת אותי לחלוטין. אני מקווה שישפצו אותו. אין לי כסף לשכור דירה בשכר דירה יותר גבוה". אנדריי, פעיל נוסף שמסייע לדיירים, סיפר כי לחלק מהדיירים עיריית בת ים מצאה פתרונות אך הבהיר כי נותרו דיירים ש"פשוט אין להם לאן ללכת. הדיירים האלה זקוקים לסיוע מידי ממשרדי הממשלה כי מחר בבוקר יכול להיות שיפנו אותם".

 

תגובות

מעיריית בת ים נמסר בתגובה כי "בית המשפט קבע כי השהייה במבנה מסכנת חיי אדם, לכן קיימת חובה לפנות את המבנה מיושביו בטרם יקרה אסון. בעזרת עיריית בת ים, נמצאו פתרונות דיור ל-94 דיירים מתוך מאה הדיירים שהתגוררו בבניין. חשוב לציין כי טרם נקבע תאריך פינוי למבנה. עיריית בת ים היא היחידה שסייעה והתגייסה לטובת הדיירים בניגוד למשרדי הממשלה ולגורמים אחרים אשר הציגו עצמם לכאורה כבאים לסייע, אך לצערנו בפועל לא הועילו בדבר. העירייה תמשיך לפעול במרץ, על מנת למצוא פתרון מיטבי לששת הדיירים שנותרו במבנה".

 

במשרד השיכון אמרו כי "70% מהדיירים, עולים חדשים, נמצאים בטיפול של משרד הקליטה.

 משרד השיכון טיפל בכ-20 דיירים רובם קשישים והציע להם מגורים בבתי דיור מוגן. בנוסף לדיירם אחרים הוצע סיוע בשכ"ד דירה בגובה של 1,000 שקל".

 

ממשרד הקליטה נמסר: "מדובר בבניין בבעלות פרטית שאינו נמצא באחריות המשרד. למרות זאת עובדי משרד הקליטה הגיעו אל הבניין והציעו פתרונות בדמות דירות משופצות בערם בפריפריה לזכאים שביניהם אך אלו עדיין לא מעוניינים בכך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אתמול בכניסה לבניין
צילום: מוטי קמחי
מומלצים