"הוליווד מפלה יוצרים שמרנים"
יוצרי הסרט התיעודי "2016: Obama's America", שיצא נגד ברק אובמה ערב הבחירות, לא עבר את הסינון הראשי לטקס האוסקר. בתגובה הם טוענים: "הם הוכיחו שאידיאולוגיה פוליטית, לא הצטיינות, היא הסטנדרט האמיתי לקבלת פרסים"
הבחירות בארצות הברית כבר מאחורינו, ולמרות אזהרותיו של הסופר והבמאי דינש ד'סוזה (ושותפו ג'ון סאליבן), כפי שתיאר על המסך הגדול בסרטו "2016: Obama's America", ברק אובמה נבחר לקדנציה נוספת. עכשיו אפשר להגיד שד'סוזה ואנשי צוותו הפסידו בבחירות, ומה שבטוח הוא שהם הפסידו בבחירות לאוסקר.
הטריילר של "2016: Obama's America"
הסרט שעורר הדים בתקשורת וזכה להצלחה קופתית גדולה, לא עבר את הניפוי הראשוני של האקדמיה האמריקנית לקולנוע ולא נכלל ברשימה הקצרה של 15 המועמדים לסרט הדוקומנטרי הטוב (זאת בניגוד לסרטים הישראלים "חמש מצלמות שבורות" של עימאד בורנאט וגיא דוידי ו"שומרי הסף" של דרור מורה שכן נמצאים שם).
לטענת ד'סוזה ומפיק הסרט ג'ראלד מולן, העדרותם מהרשימה נובעת מהיחס המפלה של הבוחרים.
"דינש הזהיר אותי שזה יכול לקרות", אמר מולן אתמול (ג') עם פרסום הרשימה, "המהלך הזה מאשש את עמדתי לגבי היחס המפלה כלפי כל דבר שמגיע מנקודת מבט שמרנית עם הגעתו לחוגי הוליווד. ההצלחה האדירה של הסרט מורה על כך שאמריקה הלכה לצפות בסרט הדוקומנטרי למרות הדרך בה הוליווד רואה אותו".
המספרים תומכים בעמדתו של מולן, שכן הסרט גרף כ-33.4 מיליון דולר בבתי הקולנוע - יותר מהסכומים שכל 15 הסרטים צברו יחדיו. מצד שני, אנו יודעים שבוחרי האוסקר נוטים לא להיסחף אחרי הטעם של הציבור הרחב ושוברי הקופות שלו. מולן וד'סוזה לא ממש מתרגשים מדחייתם מהרשימה, ובכל זאת דואגים לבקר את הבוחרים.
"אני רוצה להודות לאקדמיה על כך שלא בחרו בסרט שלנו", התבדח ד'סוזה, "בזכות זה שהם התעלמו מהסרט - הלהיט המוביל בקופות ב-2012, והעמדת הפנים שסרטים כמו 'Searching for Sugar Man' (המלווה חיפושים של מעריצים דרום אפריקנים אחר יוצר רוק שנעלם) ו'This Is Not a Film' (הסוקר את שגרת יומו של הבמאי ג'פאר פנאהי בכלא האיראני) ראויים יותר לאוסקר, החברים שלנו בהוליווד הסירו כל ספק שהיה אולי אצל האמריקני הממוצע על כך שאידיאולוגיה פוליטית, לא הצטיינות, היא הסטנדרט האמיתי למי שמקבל פרסים".