"מערכת המשפט תטפל ב'תג מחיר' כמו בטרור"
בית המשפט העליון דחה היום בהחלטה לא שגרתית את ערעורם של שלושה חשודים בהצתת מכונית ובריסוס כתובות בכפר הפלסטיני דהריה באירוע המכונה "תג מחיר". גורם משפטי: "מעתה תטופל כל שריפת מכונית ב'תג מחיר' כפעולת טרור"
הפרקליטות מחריפה את צעדיה נגד טרור יהודי: בצעד חריג קיבל היום (ד') בית המשפט העליון את עמדת הפרקליטות למניעת מפגש של שלושה חשודים בשריפת רכב פלסטיני בכפר דהריה עם עורך דין. גורם משפטי הבהיר בשיחה עם ynet ש"מדובר בנקודת דרך מבחינת המערכת המשפטית, מעתה כל שריפת מכונית במסגרת אירוע 'תג מחיר' תטופל כמו אירוע טרור". השלושה נעצרו השבוע לאחר שהציתו מכונית וריססו בסמוך אליה כתובות "תג מחיר" ו"מזל טוב לאפי", שהוקדשו לאחד מנערי הגבעות שהתחתן.
- עוד עדכוני בחירות - באתר הבחירות של ynet
- כל החדשות הכי חמות - גם בעמוד הפייסבוק
הגורם המשפטי המעורה בסוגיה הביע סיפוק מהחלטת בית המשפט העליון והסביר כי לא מדובר בצעד חד-פעמי, אלא במדיניות חדשה. "זה מהלך תקדימי שיש בו כדי לבטא את החומרה של מעשי תג מחיר בעיני המערכת", אמר הגורם והוסיף כי לא במקרה החליטה הפרקליטות להפעיל צעד חריג בעבירה שעל פניו אינה חמורה כל כך. לדבריו, המערכת מגויסת כעת לטפל בפשיעה לאומנית על רקע אידיאולוגי.
לאחר המעצר הוציא ראש היחידה המרכזית במחוז ש"י, בגיבוי פרקליטות המדינה, צו למניעת מפגש בין שלושת החשודים לסנגור שלהם. זה צעד חריג מאוד, שלרוב מופעל רק בידי השב"כ לגבי חשודים במעשים חמורים בהרבה על רקע ביטחוני, ולא הופעל עד כה נגד חשודים בהצתה וריסוס כתובות.
פרקליטיהם של החשודים פנו לבית המשפט המחוזי בירושלים בדרישה לבטל את ההחלטה, אך נדחו. היום ערערו לבית המשפט העליון, אך השופט יצחק עמית דחה את הערעור בהחלטה לא שגרתית, והותיר את ההחלטה על כנה. על עליית המדרגה בטיפול הפרקליטות בסוגיה ניתן ללמוד גם מכך שמי שייצג את המדינה בהליך בבית המשפט העליון היה עו"ד שלומי אברמזון, פרקליט במחלקה לתפקידים מיוחדים בפרקליטות המדינה.
עו"ד יהודה שושן, שמייצג את העצורים מסר בתגובה כי המשטרה והפרקליטות "אונסות את חוק המעצרים" על מנת להכליל את לקוחותיו בהגדרה הצרה של חשודים שניתן למנוע מהם מפגש עם עו"ד: "באף אחד מסעיפי החוק שנוסד במקור בעניין טרור ערבי נגד המדינה, לא כתוב הצתה.
הרשויות טוענות כי המקרה הזה עונה על סעיף התאגדות אסורה שבחוק, אלא שמטרתו בכלל מניעת השתייכות לארגון המתכוון לפגוע במדינה. בוודאי לא חשב המחוקק על שלושה צעירים שלכאורה שרפו רכב או ריססו גרפיטי כנקמה בערבים".
"ברמה הפרקטית נקבע כבר על ידי העליון כי מדובר במהלך חריג, שצריך להשתמש בו כמקרה חריג בלבד, וגם בהחלטתו היום הבהיר העליון כי המהלך מוגבל לשלושה ימים ומעבר לזה תידרש הפרקליטות להסברים מספקים", סיכם שושן.
במכוניתם של החשודים נמצאו תרסיסי צבע, חומרי בעירה, אולרים וכן רובה M-16 מזויף שככל הנראה שימש אותם לצורך הרתעה.