ניצולת השואה שחיה בהזנחה הועברה לבית אבות
אחרי שצעירים ניקו ביתה של ש' והביאו את סיפורה לתשומת לב הרשויות, נמצא לה מקום בבית אבות בבאר שבע, על חשבון המדינה. "זה לא היה קל, אבל זה סוף טוב", שמח הסטודנט שסייע לה
סוף טוב לקשישה שריגשה רשת שלמה. ש', ניצולת שואה בת 80 מבאר שבע, שסיפורה נחשף בהרחבה בעקבות סטטוס בפייסבוק, הועברה אתמול (יום ד') מביתה המוזנח למוסד שבו תזכה לליווי ולהשגחה צמודה - במימון משרד הבריאות. "חשבתי שהסיפור ייגמר כבר למחרת אבל זה לקח זמן", ציין הסטודנט שנחלץ לעזרתה, "אבל הסיפור נגמר יחסית טוב".
עוד עדכוני בחירות - באתר הבחירות של ynet
כל החדשות הכי חמות - גם בעמוד הפייסבוק
ש' הובאה לבית אבות בבאר שבע, ולאחר שעברה שם אבחון רפואי, היא הועברה למחלקה הגריאטרית במוסד. במחלקה, שבה היא תשהה יחד עם עוד 30 דיירים, יוענק לה טיפול רפואי צמוד, השגחת תזונאי וטיפולי פיזיותרפיה. "היום קלטנו אותה בצורה פורמלית", אמר ל-ynet מנהל המוסד. "ש' נראתה נינוחה ורגועה, ונדמה שקליטתה עוברת בצורה חיובית. בתה ליוותה אותה לאורך כל הדרך".
גם עידו דואיב, הסטודנט שפגש את ש' ברחוב וגייס את חבריו לנקות את ביתה, עודכן בחדשות הטובות. "מנהל בית האבות התקשר כדי להודיע לי שהיא שם בידיים טובות ושהיא שמחה", הוא אמר, וציין כי בכוונת חבריו לבקר את ש' בהקדם ולהדליק עמה נר ראשון של חנוכה.
"הסיפור הזה נגמר יחסית טוב, זה לא היה פשוט", הוסיף דואיב. "אני לא חושב שהייתי מצליח לעשות את זה לבד. אני חייב לציין כי גם נציג מחברת חשמל הגיע למקום ודאג שיחברו אותה למים, וגם העירייה ליוותה אותה והייתה איתנו בקשר טלפוני. הם ניסו לעשות את המקסימום".
דואיב הודה כי "אחרי ההד התקשורתי, חשבתי שכבר למחרת יגיעו רשויות הרווחה והסיפור ייגמר, אבל לא כך היה. הסיפור בכל זאת נגרר ולקח קצת זמן. כששוחחתי עם גורמי הרווחה, הבנתי שעבורם המקרה שלה עוד לא היה 'קו אדום', שבו הם היו מתחילים לדאוג לה. בגדול, הם די אמרו 'תודה שעזרת, אבל לא היה צריך'. אני מאוד מקווה שלא יהיו עוד מקרים כאלה".
אסי בר-גל, שהצטרפה לדואיב וסייעה לנקות את דירתה של הקשישה, הביעה
גם היא שביעות רצון על כך שהקשישה נמצאת במקום בטוח. "טוב שקרה מה שקרה ושהיא קיבלה את הטיפול שהיא הייתה זקוקה לו", אמרה. "אני רק מקווה שזה יגרום לעוד צעירים ומבוגרים להיות קשובים, ולא להיות אטומים לשכנים שלהם. העזרה לא לוקחת מאף אחד שום דבר.
"יש כל כך הרבה קשישים שיושבים לבד בבית ואף אחד לא הולך לבקר אותם", היא הוסיפה. "אולי כדאי שצעירים יתנדבו יותר. אישית, מאוד נהניתי לראות את כל החבר'ה מתאגדים ועוזרים, בלי תמורה. אנשים מחו"ל שלחו הודעות בפייסבוק כדי לתרום כסף ומצרכים. זה סימן שיש הרבה שרוצים לעזור, פשוט צריך מישהו שינתב אותם למקום הנכון".
Read this article in English