שבדיה: אמן השתמש לציור באפר יהודים מהשואה
סערה בקהילה היהודית: לפי דיווח ב"טלגרף" הבריטי, האמן קארל מייקל פון האוסוולף לקח עמו אפר יהודים שנרצחו בשואה ממחנה הריכוז מיידנק, כשביקר בו ב-1989. הוא השתמש באפר לצורך ציור המוצג כעת בגלריה בעיר לונד
אמן שבדי מואשם כי חילל את כבודם של קורבנות יהודים מהשואה, משום שהשתמש באפר שנלקח ממשרפה במחנה הריכוז מיידנק כדי לצייר תמונה. כך דיווח אמש (יום ד') העיתון הבריטי "דיילי טלגרף".
עוד חדשות מהעולם :
- סערה בניו-יורק: צילם איש במותו במקום להצילו?
- מכות בקהיר: אנשי מורסי גירשו מפגינים מהארמון
- האזינו למתיחת השנה: ביה"ח מסר מידע על קייט
- סקר: סומליה המדינה המושחתת בעולם. וישראל?
לפי הדיווח, האמן קארל מייקל פון האוסוולף ערבב אפר מהמתקן הנאצי עם מים כדי ליצור לעצמו צבע לציור, וכעת הציור שלו מוצג בעיר השבדית לונד. ב"טלגרף" דיווחו כי סלומון שולמן, מנהיג בולט בקהילה היהודית בשבדיה שאיבד קרובים רבים בשואה, גינה את הציור וכינה אותו "מזעזע".
ב"טלגרף" דיווחו כי שולמן כתב לעיתון מקומי: "מי יודע, אולי חלק מהאפר נוצר מבני משפחתי. איש אינו יודע להיכן הם גורשו: כל אחיה של אמי וילדיהם, וכך גם הוריי... העבודה שלו (של פון האוסוולף) והאובססיה שלו לנקרופיליה מחליאות אותי".
לפי ה"טלגרף", פון האוסוולף לקח את האפר ממיידנק במהלך ביקור במקום ב-1989. הוא הסביר כי האפר כולל כנראה "את זיכרונותיהם ונשמותיהם של אנשים: אנשים שעונו ונרצחו על-ידי אנשים אחרים במלחמה האכזרית ביותר של המאה ה-20". בעיתון הבריטי ציינו שלמרות הסערה, בעל הגלריה מרטין בריידר הגן על ההחלטה להציג את היצירה, ואמר לסוכנות הידיעות הפולנית: "בבקשה בואו לגלריה, תראו את הציור ותגידו בעצמכם אם הוא מעורר מחלוקת".
מיידנק הוא מחנה ריכוז והשמדה שהקימו הנאצים במלחמת העולם השנייה בפאתי העיר לובלין בפולין. המחנה החל לפעול באוקטובר 1941, והאסירים היהודים בו הגיעו מצ'כוסלובקיה, גרמניה, הונגריה, צרפת, בלגיה, יוון, הולנד ופולין (כולל עשרת אלפים לאחר מרד גטו ורשה). במיידנק פעלו כמה תנועות מחתרת, ומדי פעם נעשו ניסיונות לברוח ממנו. ערב חיסול המחנה (יולי 1944), הייתה באס-אס תוכנית להפכו
למעין "אושוויץ 2", כך שיוכל להכיל 250,000 אסירים, פי חמישה מגודלו באותה עת.
בעת הנסיגה ניסו הגרמנים לטשטש את עקבות הרצח ולהרוס את המחנה, אך כרבע מהמבנים שרדו. באוקטובר 1944 הוקם בשטח מיידנק אתר ההנצחה הראשון מסוגו באתרי המחנות הנאציים. פחות מעשירית מאנשי הסגל הועמדו לדין וכמה מהם הוצאו להורג. במיידנק עברו 500,000 בני אדם מ-28 מדינות, ו-360,000 מהם נספו - יותר ממחציתם יהודים. 60 אחוז מהנספים מתו כתוצאה מרעב, ממחלות ומהתעללות, והנותרים - בתאי הגזים ובהוצאות להורג.