נס גדול היה פה
לכבוד נר ראשון של חנוכה, ynet ספורט מציג: על הניסים ועל הנפלאות. מהשלשה הגדולה של דריק שארפ מול ז'לגיריס ועד לסיפורו המדהים של פבריס מואמבה
תקצירים ב-ynet ספורט:
- את ה-3:4 המדהים של יונייטד ראיתם?
- צפו גם בגולאסו של גילי ורמוט באשדוד
- הניצחון של מכבי ת"א בדרבי גם פה
-
ולקינוח: תקצירי מכבי ת"א ביורוליג
אבל זה לא תמיד רק בהקשר הספורטיבי. לפעמים הנס דרוש כדי להציל את הספורטאי עצמו – את חייו ממש. בן אם הנס שינה את התוצאה נגד כל הסיכויים, או היה נס ששינה את חייו של אדם – אלה כמה מהניסים הגדולים של עולם הספורט.
נס בדאלונה
אבי הניסים הספורטיביים של ישראל. גם מי שלא ממש יודע מה קרה שם, מסוגל לפלוט את צמד המילים האלה כדי להוכיח שהכל אפשרי בספורט. זה היה ברבע גמר גביע המחזיקות ב-1967. כן, גביע המחזיקות. למכבי ת"א לא היה עדיין חוזה עם היורוליג שמבטיח לה השתתפות במפעל הגדול, ובעונה שלפני היא לא זכתה באליפות. דווקא הפועל זכתה.
עוד ב-ynet ספורט:
מכבי ת"א יצאה למשחק חוץ מול חובנטוד בדאלונה הספרדית, וקיבלה בראש 101:69. משחק הגומלין בארץ נראה חסר סיכוי, בטח אחרי שהמחצית הראשונה הסתיימה בארבע נקודות הפרש בלבד למכבי. במחצית השנייה זה היה כדורסל מטורף. מכבי רצה עד ל-51:83, ניצחון שכפה משחק שלישי מכריע בגלל ההפרש הזהה.
קאמבק בלתי יאמן. המשחק השלישי נערך גם הוא ביד אליהו, ומכבי ניצחה בו ובאותה עונה המשיכה עד להפסד בגמר. שנים לאחר מכן, המונח יקבל מונח ג'וניור, נס ז'לגיריס הידוע, שסידרה השלשה של דרק שארפ. את בדיחת הקרש המתבקשת על ניסים ומכבים אתם יכולים להשלים בעצמכם.
נס על הקרח
לנו יש את נס בדאלונה, לאמריקאים את הנס על הקרח. לאולימפיאדת החורף 1980 בלייק פלאסיד ארה"ב הגיע אמנם כנבחרת הביתית, אבל בנחיתות אדירה מול ברית המועצות. הסובייטים שלטו במשך עשורים בעולם ההוקי. זו הייתה הנבחרת הטובה ביותר, המקצוענית ביותר, כמעט בלתי מנוצחת. ב-31 אליפויות עולם מ-1954 ועד 1991 ברה"מ זכתה 19 פעמים, ולאולימפיאדה היא הגיעה אחרי 4 מדליות זהב בזו אחרי זו.
ארה"ב הייתה נבחרת של שחקני קולג'ים וחובבים. המשחק הזה היה כמעט כתוב מראש. אבל האמריקאים שינו את החוקים. במשחק מושלם, הם נלחמו בעוז בסובייטים. ברה"מ הובילה שלוש פעמים, והאמריקאים תמיד חזרו.
הדקה האחרונה של הנס על הקרח
הקפטן מייק ארוזיוני פגע לבסוף בשער הניצחון, והעניק לארה"ב 3:4. זה היה יותר מסתם ניצחון אדיר על נבחרת אגדית. זה היה ניצחון אמריקאי על ברית המועצות. במשחק הבא בסיבוב המדליות ארה"ב גברה על פינלנד וזכתה בזהב. אבל מי זוכר כבר את המשחק הזה?
פבריס מואמבה והתקף הלב
במארס האחרון, רק לפני כתשעה חודשים, התרחש אחד האירועים המזעזעים על מגרשי הכדורגל של אנגליה. אבל זה היה גם אחד מסיפורי הניצחון האנושיים הגדולים ביותר של הספורט. לקראת סיום המחצית הראשונה של משחק הגביע בין טוטנהאם לבולטון, קשר בולטון והנבחרת הצעירה של אנגליה, פבריס מואמבה, התמוטט על הדשא בגלל התקף לב. כל כך הרבה פעמים המראה האיום הזה הסתיים בטרגדיה, אבל מואמבה נלחם על חייו.
הרופאים דיווחו שלבו של מואמבה הפסיק לפעול למשך 78 דקות. הוא קיבל טיפול על המגרש, והובהל לבית החולים במצב אנוש. ואחרי זה, ההחלמה שלו הייתה מדהימה. בתוך יומיים הלב שלו כבר חזר לפעום בכוחות עצמו.
פבריס מואמבה מתמוטט במהלך המשחק מול טוטנהאם
פחות מחודש לאחר מכן הוא כבר שוחרר מבית החולים. ממצב של מוות ודאי, מואמבה הצליח לחזור לחיים. מואמבה עוד שאף לחזור לשחק כדורגל, אבל הודיע הקיץ על פרישתו לאחר שהבין שהדבר עלול לסכן את בריאותו.
ניצחון הנפש על הגוף
ב-1984 נערך מרתון הנשים האולימפי הראשון. נסו לשאול כל פריק מרתונים מי זכתה בו. מעטים ישלפו מיד את שמה של ג'ואן בנואה האמריקאית. תזרקו את שמה של גבריאלה אנדרסן שייס, וגם אלו שלא מתמחים באתלטיקת נשים יקפצו. השווייצרית הפכה אז לסמל אולימפי לדורות.
היא נכנסה לאצטדיון כשהיא סובלת ממכת חום. מאוחר יותר היא סיפרה שזה קרה משום שפיספסה את תחנת הרענון האחרונה. כל הגוף שלה התעוות בצורה מזעזעת. היא נראתה לא אנושית.
גבריאלה אנדרסן שייס לא מוותרת ומגיעה לקו הסיום
ולמרות הכל היא לא ויתרה ומנעה מהחובשים להתקרב אליה. למרות שנראה היה שהיא על סף התפרקות, השווייצרית חצתה לבסוף את קו הסיום בדרך נס במקום ה-37. זהבה שמואלי שלנו הייתה במקום ה-30, אבל למרות הכל, אנדרסן שייס, הקדימה 7 רצות שסיימו את המסלול. זה נראה נורא, אבל כבר אחרי שעתיים היא יצאה מבית החולים.
צפו בדניאל ג'ייקובס בפעולה
הביס את הסרטן, חזר לזירה
22 ניצחונות מ-23 קרבות, 20 נוקאאוטים. דניאל ג'ייקובס נחשב לאחד הכוחות העולים בעולם האיגרוף. האמריקאי, המתחרה במשקל בינוני, היה
בדרך לדברים גדולים. ואז, לפני שנה וחצי, אחרי תקופה ארוכה בה הרגיש חולשה ברגליו, הרופאים איבחנו כי הוא חולה בסרטן קשה במיוחד. אוסטאוסרקומה, סרטן עצמות קטלני שהקיף את עמוד השדרה שלו. ג'ייקובס עבר חודשים איומים. חלק מרגליו שותק, הוא סבל מכאבים והתקשה ללכת.
ב-20 באוקטובר, לא מזמן, ג'ייקובס חגג את החזרה לזירה כשהוריד בנוקאאוט בסיבוב הראשון אחרי 73 שניות את ג'וש לוטרן. בתחילת החודש הוא שוב התחרה, והפעם פירק את כריס פיצפטריק. הוא החלים במהירות, בצורה מדהימה. עכשיו הוא בן 25, ועדיין נחוש. לאחרונה הוא אמר: "אני כבר לא חושב על להיות המתאגרף הגדול בכל הזמנים. אני רוצה להיות סוג של לאנס ארמסטרונג. אני רוצה לתת מוטיבציה לאנשים לנסות להיות גדולים, לא לתת לכלום להפריע להם".