זה פאשן: סופגניות קאפקייק
במיוחד לחנוכה: לילך נקאש עיצבה סופגניות בהשראת קאפקייס ועולם האופנה
"הסט נוטל השראה מקאפקייקס עם קרם חמאה במקום ריבה. יש קרם חמאה מעל והכל הוא בהשראת בנות ואופנה – ורוד ועם תיק, כובע, שמלות, עיצוב שבעיני מאד מדבר במסיבות לרווקות וגם לעוגות של בנות מצווה, למשל".
עוד בערוץ האוכל:
סופגניות אמיתיות עשירות
בעיצוב לילך נקאש - Lilush cakes
סופגניות קאפקייקס במילוי ובציפוי קרם חמאה בעיצוב אופנתי, מתאים במיוחד למסיבות רווקות ולבת מצוות.
המרכיבים (לכ-35 סופגניות מיני):
לבצק:
4.5 כוסות (630 גר') קמח לבן מנופה
1 שקית שמרית (50 גרם)
1 שקית משפר לאפייה ביתית (50 גרם)
1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן
4 ביצים גודל L
1 כף תמצית וניל
3 כפות ברנדי/רום
1 כפית מלח
1/4 כוס (50 גר') שמן קנולה / סויה
1/4 כוס (60 גר') מים
שמן לטיגון עמוק
לקרם החמאה:
200 גרם חמאה
400 גרם אבקת סוכר
כוס חלב
אינסטנט פודינג
צבע מאכל
קישוטים מבצק סוכר
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק פרט למים ולשמן. לשים בוו-לישה במהירות איטית 3 דקות תוך הוספה הדרגתית של המים והשמן.
- מערבלים כ-7 דקות נוספות עד קבלת בצק רך, עדין ומעט דביק (וזה בסדר).
- מניחים את כדור הבצק בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומשהים 1 שעה במקרר.
- על משטח עבודה מקומח, חותכים חתיכות בגודל של כדורי פינג-פונג (כ-35 גר' בצק). מכדררים ומניחים על מגש תנור משומן היטב במרחק 5 ס"מ אחד מהשני.
- מתפיחים מכוסה במגבת יבשה, לפחות 1 שעה.
- מחממים שמן בסיר לטמפרטורה של 180 מעלות (טמפרטורת השמן נכונה לטיגון כשמכניסים כף-עץ לשמן ומופיעות בועות קטנות סביבה). עומק השמן בסיר 3 ס"מ לפחות.
- בעזרת כף שטוחה משומנת מרימים את הסופגניה התפוחה והופכים אותה לטיגון בשמן בעדינות (זהירות, השמן חם מאוד).
- מטגנים דקה מכל צד עד להזהבה, מוציאים עם כף מחוררת ומניחים על מגש עם נייר סופג.
איך מקשטים?
- מקציפים את החמאה ואבקת הסוכר
- מוסיפים את כוס החלב ואת שקית האינסטנט פודינג ומעט צבע מאכל לבחירתכם ומערבבים.
- מזליפים את הקרם המוכן בעזרת צנטר כוכב על הסופגנייה ומניחים מעל את קישוטי בצק הסוכר.
עיצוב קאפקייקס: לילך נקאש