סופגניות בעיצוב מרוקאי
דן דייויס ("שוגר דדי") מציג: סופגניה ללא גלוטן, חלב וסוכר בתחפושת מרוקאית מסורתית. טעים ובריא? בהחלט!
דבר המעצב, דן דיוויס:
הצבעים החמים בעיצוב ישמחו כל אחד, קל לעצב סופגניה כזו עם צורות גאומטריות פשוטות ובבצק סוכר צבוע מראש או כזה שצבעתם בעצמכם. מתחילים מצבע שישמש אותנו כרקע ועליו בונים שכבות של צורות גאומטריות כמו ריבוע, מעויין, משולש ומשושה. את האלמנטים אפשר להדביק עם מכחול ומעט מים.
עוד בערוץ האוכל:
סופגניות אנגרי ברדז
סופגניות קרוקומבוש
לכל מתכוני ספיישל חנוכה
אפייה ללא גלוטן היא אפייה אף יותר מדוייקת מאפייה רגילה ועל אחת כמה וכמה כשאופים מוצרי שמרים, ממליץ להצטייד במשקל אלקטורני ביתי ועל כן המתכון נתון בגרם. את כל חומרי הגלם ניתן למצא ברשתות הטבע.
סופגניו ללא גלוטן, חלב וסוכר:
המרכיבים ל-18-20 יחידות:
360 גרם קמח לחם ללא גלוטן של בר-אל
280 גרם קמח ללא גלוטן של "ד"ר שר" ללחם
340 גרם קמח קונדיטור ללא גלוטן של "גלעם"
60 גרם שמרים טריים של שמרית
3 כפיות סוכרלוז (נוזל המתקה)
140 גרם מרגרינה (אפשר למצא כזו שיש בה עד אחוז שומן טרנס) - חתוכה לקוביות
250 גרם ביצים
230 גרם מים
20 גרם ברנדי
קורט מלח
מעט אבקת וניל (אבקת וניל טחון ולא סוכר וניל)
אופן ההכנה:
- מערבלים את כל המרכיבים במיקסר במהירות נמוכה ובעזרת וו לישה במשך 3 דקות עד שמקבלים בצק הומוגני. מגבירים למהירות בינונית ולשים 7 דקות נוספות עד שמתקבל בצק רך מאד.מעבירים לקערה גדולה ומשומנת היטב ומכסים את הבצק במגבת לחה או בניילון נצמד. מתפיחים כשעה וחצי או עד להכפלת הנפח של הבצק.
- מעבירים את הבצק התפוח למשטח משומן ובעזרת כריות הידיים משטחים אותו מעט. בוצעים ושוקלים יחידות בנות 85 ג'. בעזרת ידיים משומנות, מכדררים את הבצק לכדור הדוק וחלק ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה ומשומן. מתפיחים את הכדורים עד להכפלת הנפח.
- בסיר עמוק, מחממים שמן (קנולה למשל) בגובה 8 ס"מ לפחות לטמפרטורה של 150 מעלות צלזיוס. מניחים בזהירות בשמן החם את הכדורים עם הכיפה כלפי מטה ומטגנים עד להשחמה קלה, הופכים בעזרת כף עץ את הסופנית לטיגון הצד השני עד להזהבה. מסירים מהשמן ומניחים על נייר סופג. לאחר שהסופניות הצטננו מעט, ניתן למלא במילוי אהוב וטוב העולה על דעתכם.
- הגשה: את הסופניות אפשר לקשט בבצק סוכר או במרציפן ללא סוכר לנמנעים מסוכר