סופגניות אנגרי ברדז
חפי פריד הכינה סופגנייה בהשראת המשחק שכולם מכורים אליו: אנגרי ברדז. מתכון מנצח של סופגניות מיני עם טוויסט ממזרי
"כשביקשו עיצוב של סופגניה, מייד עלה לי לראש המשחק שכולם מכורים אליו - אנגרי בירדס. החלטנו ללכת על אנגרי בירדס בחלל, אותם הכנתי יחד עם ילדים. הכנו תחילה סופגניות עגולות לפי מתכון 'סופגניות מיני' המצוין של 'שמרית' ומשם התחלנו לחשוב על רעיון העיצוב. קנינו בצק סוכר שאותו ניתן לרכוש בכל סופר בצבעים רבים. לשנו עם אבקת סוכר והתחלנו לחתוך, לעצב ולהדביק את הדמויות על הסופגניות. הילדים השתגעו וטרפו את הסופגניות שאמנם מיוחדות, צבעוניות ושמחות אבל גם אכילות לגמרי."
עוד בערוץ האוכל:
אחת-שתיים-שלוש סופגנייה
הגודל לא קובע: סקר הסופגניות הגדול לכל מתכוני חנוכה בערוץ האוכל
סופגניות מיני
המרכיבים לבצק (לכ-35 סופגניות מיני):
4.5 כוסות (630 גרם) קמח לבן מנופה
1 שקית שמרית (50 גרם)
1 שקית משפר לאפייה ביתית (50 גרם)
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
4 ביצים גודל L
1 כף תמצית וניל
3 כפות ברנדי/רום
1 כפית מלח
1/4 כוס (50 גרם) שמן קנולה / סויה
1/4 כוס (60 גרם) מים
שמן לטיגון עמוק
למילוי:
ריבת תות איכותית
ממרח שוקולד
ריבת חלב
לקישוט:
אבקת סוכר
סוכריות צבעוניות
לציפוי לבן – פונדנט (ניתן להשיג בחנויות המתמחות)
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק פרט למים ולשמן. לשים בוו-לישה במהירות איטית 3 דקות תוך הוספה הדרגתית של המים והשמן. מערבלים כ-7 דקות נוספות עד קבלת בצק רך, עדין ומעט דביק.
- מניחים את כדור הבצק בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומשהים שעה אחת במקרר.
- על משטח עבודה מקומח, חותכים חתיכות בגודל של כדורי פינג-פונג (כ-35 גרם בצק). מכדררים ומניחים על מגש תנור משומן היטב במרחק 5 ס"מ אחד מהשני. מתפיחים מכוסה במגבת יבשה, לפחות 1 שעה.
- מחממים שמן בסיר לטמפרטורה של 180°C (טמפרטורת השמן נכונה לטיגון כשמכניסים כף-עץ לשמן ומופיעות בועות קטנות סביבה). עומק השמן בסיר 3 ס"מ לפחות.
- בעזרת כף שטוחה משומנת מרימים את הסופגניה התפוחה והופכים אותה לטיגון בשמן
- בעדינות (זהירות, השמן חם מאוד). מטגנים דקה מכל צד עד להזהבה, מוציאים עם כף מחוררת ומניחים על מגש עם נייר סופג.