שתף קטע נבחר

 

נשיא פקיסטן ביקר הנערה שנורתה על-ידי הטליבאן

אנשי הארגון האיסלאמי הקיצוני ירו באוקטובר השנה במללה יוסופזאי, בת 14, רק משום שביקרה אותם וקידמה חינוך לנשים. היא הפכה לסמל עולמי, והוצע להעניק לה פרס נובל. ביקורת הוטחה אז בממשלת פקיסטן על תגובתה ה"רפה" לכאורה

נשיא פקיסטן, אסיף עלי זרדרי, נפגש אתמול (שבת) באופן פרטי בבירמינגהאם, בריטניה, עם מללה יוסופזאי, הנערה הפקיסטנית שנורתה על-ידי אנשי הטליבאן משום שביקרה את הארגון האיסלאמיסטי הקיצוני והביעה תמיכה במתן חינוך לנשים. זרדרי נפגש איתה בבית החולים שבו היא מטופלת.

 

 

יוסופזאי נורתה בראשה מטווח קרוב באוקטובר על-ידי אנשי הטליבאן הפקיסטני בשעה שעזבה את בית הספר שלה בעמק סוואט. היא הוטסה במצב קשה לקבלת טיפול בבית חולים בבירמינגהאם שבו טופלו מאות חיילים בריטים שנפצעו במהלך הלחימה באפגניסטן.

 

מללה יוסופזאי. חלמה להיות רופאה (צילום: AP) (צילום: AP)
מללה יוסופזאי. חלמה להיות רופאה(צילום: AP)

 

מאז התקרית הפכה יוסופזאי לסמל, גם על רקע העובדה שפוליטיקאים רבים בפקיסטן נמנעו מלגנות באופן נועז מספיק את המעשה של הטליבאן, שגם 11 שנה אחרי הדחתו מהשלטון במדינה עדיין מטיל אימה ברחבי פקיסטן. מאז שיוסופזאי נורתה הבטיחו מנהיגים ברחבי העולם לתמוך בקמפיין שלה ויותר מ-250 אלף בני אדם חתמו על עצומות באינטרנט הקוראות להכריז עליה מועמדת לפרס נובל לשלום על רקע פעילותה.

 

עוד חדשות מהעולם :

 

בהצהרה קצרה שפרסם בית החולים בבירמינגהאם נכתב כי זרדרי אמר שיוסופזאי היא "נערה יוצאת דופן ומהווה נקודת זכות לפקיסטן". זרדרי ובתו, אסיפה בהוטו, ערכו ביקור בן חמש דקות אצל הנערה, ובביקור נכחו גם אביה ושני אחיה של יוסופזאי. במהלך ביקורו בבית החולים על שם המלכה אליזבת בבירמינגהאם קיבל זרדרי פרטים על מצבה של יוסופזאי. הוא עזב את המקום מבלי לשוחח עם כלי התקשורת.

 

הפגנה למען יוסופזאי אחרי ניסיון הרצח (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הפגנה למען יוסופזאי אחרי ניסיון הרצח(צילום: AFP)

 

אתמול נמסר מבית החולים כי מצבה של הנערה הפקיסטנית טוב. בעבר נאמר כי היא מחלימה בעקבות שברים שנגרמו לגולגולתה ולעצם

הלסת שלה, אולם תזדקק לניתוח משקם.

 

יוסופזאי יצאה לראשונה נגד הטליבאן כשהייתה בת 11, אז הפסידה ממשלת פקיסטן את השליטה בעמק סוואט שבו היא מתגוררת לאנשי הטליבאן. מללה, תלמידה חייכנית, רצתה לגדול ולהפוך להיות רופאה, אך נעתרה לבקשתו של אביה שתחתור להיות פוליטיקאית. בשבועות שאחרי תקרית הירי ערכו אזרחים פקיסטנים כמה הפגנות מחאה והדליקו נרות לכבוד יוסופזאי, אולם גורמי ממשל רשמיים נמנעו ברובם מלצאת בהצהרות פומביות המגנות את הטליבאן. מבקריה של ממשלת פקיסטן אמרו כי הדבר מעיד על היעדר נחישות מספקת שלה נגד הטליבאן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מללה יוסופזאי. שברים בגולגולת ובעצם הלסת
צילום: רויטרס
נשיא פקיסטן זרדרי. "מללה היא נקודת זכות עבורנו"
צילום: רויטרס
מומלצים