נקסוס 10: זו הרזולוציה, טאבלט
הטאבלט החדש של גוגל-סמסונג מציע מסך 10.1, מעבד שתי ליבות 1.7GHz נפלא וכמובן את מערכת ההפעלה אנדרואיד בגירסה החדשה ביותר. מחשב הלוח הטוב בשוק? יצאנו לבדוק
הצלחתו של הנקסוס 7, הטאבלט הזעיר של גוגל, הוכיחה פעם נוספת שהם יודעים שם מה הם עושים. לאחר שמכרה מיליוני יחידות, ראתה גוגל כי טוב, והחליטה לנסות ולהוכיח את עצמה בשוק של הטאבלטים הגדולים יותר. לשם כך, לקחה גוגל יד ביד את סמסונג, יצרנית הטלפונים הגדולה בעולם, ושתיהן הביאו לאויר העולם את ה-Nexus 10.
עוד ב-gsm-israel:
ה-PadFone II של אסוס מקבל עידכון ל-Jelly Bean 4.1
ה"פטנט של סטיב ג'ובס" בדרך לביטול
מיקרוסופט וגוגל לא לבד: אפל מוציאה פטנט על משקפיים
עיצוב
הנקסוס 10 הוא אחד הטאבלטים היפים והמרשימים שיש היום בשוק. עם משקל של קצת יותר מ-600 גרם, הטאבלט מציג עיצוב קעור מעט בחלקו הקדמי, עם שיפוע עדין בחלק האחורי. הודות למשקל הנמוך יחסית ולפינות המעוגלות, הוא מרגיש נוח מאוד לאחיזה ולשימוש גם לאורך זמן. גב המכשיר רך למגע ולמרות היותו עשוי פלסטיק, הוא מרגיש לעיתים "צמיגי" מעט, מה שגורם לא רק לאחיזה משופרת, אלא גם מכפיל את ההגנה על הטאבלט. גם על הפינות המעוגלות מסביב למכשיר יש את אותו פלסטיק-גומי, כאשר כל המעטפת החיצונית נותנת הרגשה כאילו היא נמצאת שם כדי להגן על חלקי המכשיר הפנימיים, מה שמעניק באופן פסיכולוגי תחושה טובה יותר בעת השימוש.
שלא במפתיע, הנקסוס 10 שמיוצר ע"י סמסונג דומה לטאבלט אחר של החברה, ה-Note 10.1, וכמו שם גם בנקסוס החדש מדובר על טאבלט רחב, עם שני רמקולים קדמיים בחזית. בזכות רוחבו של הטאבלט זה נוח מאוד להחזיק אותו בשתי ידיים. כאשר מחזיקים את הטאבלט לרוחב, האצבעות מכסות את הרמקולים בחלקו העליון של המכשיר, אבל מכיוון שמדובר ברמקולים ארוכים מאוד, לא אמורה להיות בעיה כלשהי. גוגל, כמו שכבר למדנו להכיר אותה, אוהבת לשמור על פשטות. בחלקו העליון של הנקסוס 10 תמצאו את כפתור הכיבוי וההדלקה ולצידו את כפתורי הווליום, כאשר בצד שמאל למעלה נמצאים שקע האוזניות 3.5 מ"מ ולצידו שקע microUSB לטעינה וסינכרון נתונים, ובצד ימין נמצא שקע microHDMI לחיבור הטאבלט לטלויזיה. בחלק התחתון נמצאים חיבורים שיתאימו בבוא היום לתחנת עגינה, במידה וזו תגיע.
חלקו האחורי של המכשיר בנוי מרצועה ארוכה הנמצאת בחלק העליון, שנראית ומרגישה כאילו היא נלקחה מאחיו הקטן, הנקסוס 7. במרכז אותה רצועה תמצאו את המצלמה האחורית, ברזולוציה של 5 מגה פיקסל, כאשר לצידה פלאש LED ומיקרופון. באמצע גב הטאבלט מתנוסס לו בגאווה הלוגו "NEXUS" ומתחתיו לוגו של סמסונג. בחלקו הקדמי נמצא כמובן המסך אליו נגיע מיד, כמו גם מצלמה קדמית באיכות 1.9 מגה פיקסל וחיישן תאורה.
מסך ותצוגה
גם כשאתה יודע את המפרט המדוייק של המכשיר, לפעמים קשה להכין את עצמך למפגש הראשון איתו. סמסונג הצליחה לשלב בנקסוס 10 את אחד המסכים המלהיבים והמרשימים, לא רק בטאבלטים, אלה בכל מכשיר נייד. אם אתם מתעקשים על נתונים טכניים, המסך, בגודל 10.1 אינץ' כמובן מציע רזולוציה מדהימה של 2560x1600, עם צפיפות פיקסלים של 299ppi. לשם השוואה, מסך האייפד 4 החדש מגיע ברזולוציה של 2048x1536 וצפיפות של 264ppi "בלבד". קשה להסביר במילים עד כמה המסך הזה חד ועשיר בצבעים. כל פעם שהצגנו עליו סרט, אם זה מיוטיוב באיכות הגבוהה ביותר או סרט HD, התמוגגנו מהתוצאות ושכחנו לגמרי את כל המסכים שהכרנו עד היום.
אבל אם נשים את הוידאו בצד, גם טקסט ותמונות מוצגות על הנקסוס 10 באיכות מדהימה, גם בהשוואה למסך הרטינה הנפלא של האייפד. השילוב עם מעבד עוצמתי ומערכת הפעלה מצויינת, מעניקים חוויה נפלאה וסטנדרט חדש וגבוה מאוד ליצרניות האחרות. המסך בהיר מספיק כדי לעבוד איתו בתנאי חוץ מול שמש ישירה, וגם זוויות הצפיה טובות. כשמתחילים להוריד אפליקציות ומשחקים מהגוגל פליי, מבינים שלא הכל מושלם בממלכת הנקסוס 10. להבדיל מאפל שמשקיעה רבות בפיתוח ותאימות אפליקציות ומשחקים למסכים בסדר גודל הזה, גוגל עובדת לאט. אמנם רוב האפליקציות נראות טוב על המכשיר, בעיקר בזכות יכולתו להתאים את עצמו למימדים המקסימליים של האפליקציה, אבל לא נתנגד לעוד קצת ליטוש וחדות גבוהה יותר בחלק גדול מהן.
מפרט
גם בסעיף הזה אין לנקסוס 10 במה להתבייש. להיפך. על הנייר, מדובר באחד הטאבלטים המהירים והחזקים שניתן להשיג נכון לכתיבת שורות אלה. הוא הטאבלט הראשון המריץ את מעבד Exynos 5250 כפול הליבות של סמסונג, במהירות שעון של 1.7GHz. המעבד, שנבנה באמצעות A15 Cortex הוא אחד הראשונים בטאבלטים שמציע תחרות של ממש ל-A5 ו-A6 של אפל. תוסיפו לכך מעבד גרפי Mali T-604 וזיכרון של 2GB RAM, ותבינו עם מי יש לנו עסק. המכשיר מגיע בשני דגמי איחסון, 16GB ו-32GB, וכמיטב המסורת של מכשירי נקסוס, גם כאן לא תמצאו אפשרות להרחבה באמצעות כרטיס microSD. מה לעשות, גוגל רוצה שתלמדו להשתמש בשירות הענן Drive או בשירותים דומים.
בשלב זה לפחות, הנקסוס 10 מגיע בתצורת Wi-Fi בלבד, כך שלא תוכלו לגלוש בו דרך הרשת הסלולרית, אך השמועות אומרות כי גירסאות 3G יגיעו בשלב מסויים. בנוסף, יש כאן שבב קירבה NFC, רמקולים סטריאופוניים, מצפן דיגיטלי, מד תאוצה, ג'ירוסקופ ועוד. סוללת המכשיר היא בקיבולת 9000mAh, ולפי הנתונים של גוגל אמורה להחזיק עד 500 שעות המתנה או 9 שעות מולטימדיה. לצערנו, לא זכינו להנות מהמכשיר מספיק זמן כדי לבחון את הסוללה בצורה רצינית, כך שניאלץ לסמוך על נתונים אלה.
מערכת הפעלה
אחד היתרונות הגדולים של הנקסוס 10 על פני טאבלטים אנדרואידים אחרים היא מערכת ההפעלה. היות ומדובר במכשיר NEXUS, זה בהחלט יתרון גדול כשהעידכון מגיע ישירות מגוגל, בזמן הקצר ביותר. משתמש בנקסוס 10 יודע שיקבל תמיד את העידכון ראשון, ללא תלות בהתאמות לממשק המשתמש או גחמות כאלה ואחרות של היצרניות האחרות. הנקסוס 10 מגיע עם מערכת ההפעלה החדשה, אנדרואיד Jelly Bean 4.2 על שלל תכונותיה המתקדמות, עליהם כתבנו בעבר ונכתוב גם בעתיד. בין שלל התכונות החדשות תמצאו מקלדת חדשה Swype (החלקה) המשתמשת כאלטרנטיבה למקלדת המוכרת לנו. לצערנו, מקלדת ההחלקה עדיין לא תומכת בעברית, כך שנותר להשתמש במקלדת הרגילה, או לחפש אלטרנטיבות ראויות בגוגל פליי.
ממשק ה-Jelly Bean החדש מביא את מרכז ההתראות המשופר, כאשר להבדיל מהסמארטפונים, כאן מרכז ההודעות המוכר "צונח" מצידו השמאלי של המסך, כאשר התוספת החדשה, שליטה על הגדרות הטאבלט, מופיעה בצד ימין. אמנם לא מדובר ב-Toggles של ממש, כיוון שלחיצה על אחד הסמלים כדוגמת הבלוטות' או ה-Wi-Fi מוביל להגדרות הספציפיות ואינו מכבה/מדליק את ההתקן, אבל מדובר בתוספת הכרחית וטבעית שבוודאי תשתפר עם הזמן. עוד תכונה חשובה מאוד, בעיקר לאלה שהטאבלט משמש כמה בני משפחה, היא ריבוי המשתמשים. כמו במחשב האישי, ניתן ליצור מספר חשבונות שונים, המוגנים על ידי סיסמא, כאשר בכל כניסה מקבל המשתמש את דף הבית והאפליקציות כמו שהוא התאים אותם. כמובן שניתן להוסיף ולמחוק משתמשים על ידי החשבון הראשי (Admin).
עוד תכונה חשובה מאוד היא ריבוי המשתמשים. גוגל מבינה בקיץ האחרון שהטאבלט הופך להיות מכשיר משפחתי, אשר לו חלק נרחב בהווי המשפחה, ומביאה לראשונה עם הנקסוס 10 את אופציית ריבוי המשתמשים לפלטפורמת האנדרואיד. האופציה (שגם זמינה כעת לנקסוס 7) תאפשר לכם, כמו בדפדפן ה'כרום' למחשב, להכניס מספר חשבונות גוגל שונים לטאבלט, כאשר בכל כניסה מקבל המשתמש את מסכי הבית שלו, האפליקציות והמדיה שהורדו מה'גוגל פליי, ההגדרות האישיות, ובכלל כל מה שחשבון גוגל כולל כיום (מייל, תמונות, סרטים, שירים וכדומה). את החשבונות ניתן להחליף בקלות ובמהירות, וכמובן שניתן להוסיף ולמחוק משתמשים על ידי החשבון הראשי (Admin). את השינוי בקו המחשבה הזה של גוגל, ניתן לראות מצויין כבר בהפעלה הראשונית של המכשיר, או של כל משתמש, כאשר במסך הראשי מודבקים בגאווה הווידג'טים של ה'גוגל פליי' וסיפריית המדיה של היוזר הנוכחי.
לסיכום
הנקסוס 10 מציע את המסך הטוב ביותר שניתן למצוא היום בשוק הטאבלטים ומצטיין גם במפרט מרשים מאוד המציע חומרה מתקדמת. עם תג מחיר של 400 דולרים לגירסת ה-16GB הסטנדרטית, מדובר ללא ספק באחד האלטרנטיבות הראויות ביותר לאייפד של אפל. האם מדובר ב"אייפד קילר"? לדעתנו עדיין לא. אמנם הנקסוס 10 שופע יכולות, מגיב במהירות לכל פעולה ולא מפחד מאתגרים, אבל היצע האפליקציות הנמוך יחסית למסך בסדר גודל כזה, מונע מאיתנו להכתיר אותו כבר היום כטאבלט הטוב ביותר בשוק. להבדיל מאחיו הקטן, הנקסוס 7, שזכה לא מזמן לגירסת 3G המציעה יכולות גלישה סלולרית, גוגל החליטה בשלב זה להשיק את הנקסוס 10 עם חיבור אלחוטי בלבד, מה שיכול לגרום למשתמשים רבים לפזול לעבר אלטרנטיבות אחרות.
כמו שני אחיו הקטנים, הנקסוס 4 והנקסוס 7, השילוב בין מחיר אטרקטיבי מאוד לבין חומרה מתקדמת הוא קטלני, והעובדה כי אזל תוך דקות ביום ההשקה דרך החנות המקוונת של גוגל, מוכיחות עד כמה הלקוחות צמאים לטאבלט איכותי באמת במחיר נמוך. גם העובדה שהמכשיר מריץ את מערכת ההפעלה החדשה ביותר של גוגל, והוא ימשיך לקבל עידכונים חמים ישר מהתנור בזמן הקצר ביותר, נותנים לו נקודות זכות רבות. לא עוד התאמה של ממשק משתמש, לא עוד המתנה מרגיזה לשידרוג מצד היצרנית - כאן הכל מגיע ישירות מהמקור.
הנקסוס 10 לא צפוי למכור מיליוני יחידות ברחבי העולם. כמו בכל מכשירי הנקסוס הקודמים, לא נראה את גוגל יוצאת במסעות פרסום גדולים כמו סמסונג, אפל או מיקרוסופט. לא זו המטרה שלה. מה שכן, מדובר בעוד מכשיר שאמור להוות סוג של "ראי" לקבוצת המכשירים הספציפיים, במקרה הזה טאבלטים המצויידים במערכת ההפעלה אנדרואיד, עליו גוגל תציג את החידושים האחרונים בכנסי המפתחים, בדומה ל-Nexus 4 בגיזרת הסמארטפונים ול-Nexus 7 בשוק הטאבלטים הזעירים. אולי ההסתערות האחרונה על משפחת הנקסוס תביא את גוגל להחלטות אחרות בעתיד, אבל בשלב זה אין לה כל כוונה להילחם בקצב המכירות של אפל, ובוודאי לא לפגוע ביצרניות אחרות שמציעות טאבלטים אנדרואידים מתקדמים.
אהבנו: מסך מדהים, חומרה מתקדמת, מחיר אטרקטיבי, גירסת אנדרואיד אחרונה
לא אהבנו: אין גירסת 3G, מחסור באפליקציות תואמות, אין אפשרות הרחבת זיכרון
בשורה התחתונה: חגיגה אנדרואידית במיטבה