דיון באירופה: יהיה גינוי, מחכים לבחירות בישראל
תוכנית ישראל לבנות אלפי יחידות דיור באזור E1 שוב מובילה לעימות מדיני חזיתי, ועכשיו יש גם התבטאות חריגה מצד דיפלומט צרפתי. בשעה ששרי החוץ של האיחוד האירופי נועדו בבריסל, התייחס לאפשרות שיינקטו צעדי ענישה נגד ישראל: "בואו נראה מה יקרה בבחירות"
העימות המדיני בין ישראל לקהילה הבינלאומית סביב ההחלטה לבנות באזור E1 מוליד התבטאות יוצאת דופן מגורם דיפלומטי צרפתי. הגורם אמר בשעה ששרי החוץ האירופים התכנסו בצהריים (יום ב') בבריסל כי "יש רעיונות על השולחן" בהתייחסות לסנקציות על ישראל, אך הפחית את הציפיות לצעדים קשים, "בואו נראה אם הישראלים אכן ימשיכו עם הבנייה ומה יקרה בבחירות". שר החוץ השבדי, קרל בילדט, הביע "דאגה עמוקה" לנוכח הבנייה הישראלית. "מה שהישראלים עשו ב-E1 גרם לסחף בדעת הקהל האירופית. אני לא חושב שהישראלים מודעים לזה".
עוד חדשות בעולם
:
האירופים קיבלו נובל לשלום: "Yes We Can"
מצרים: מורסי נתן לצבא אור ירוק לעצור מפגינים
לראשונה מאז המלחמה: רוסיה וגאורגיה ידברו
השדרנים האוסטרלים בכו בראיון: "אנחנו הרוסים"
גורמים באירופה ציינו כי לא סביר שיינקטו צעדי ענישה נגד ישראל משום שאין הסכמה בין חברות האיחוד האירופי. בריטניה, גרמניה וצרפת ככל הנראה מתנגדות לצעדים נוקשים. מספר גופים באיחוד האירופי תומכים בהחרמת תוצרת ישראל. נושא זה לא נקבע על סדר יומם של השרים, אך ייתכן שיעלה לדיון. השרים האירופים ידונו גם במשבר המתמשך בסוריה.
כל עדכוני הבחירות - באתר הבחירות של ynet
הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet
הדיון בבריסל נקבע תחת הכותרת של "צורך דחוף לחדש את תהליך השלום". השרים ידונו בתוכנית לבנות 3,000 יחידות דיור באזור השנוי במחלוקת, שעליה הוחלט בעקבות ההכרה שקיבלו הפלסטינים כמדינה משקיפה באו"ם. שר החוץ הבריטי, וויליאם הייג, אמר לפני הישיבה כי הוא צופה ש"האיחוד האירופי יתנגד לכך נחרצות".
עומק הפער בין ישראל לאחת מידידותיה הגדולות באירופה נראה היטב במסיבת העיתונאים שכינסו ביום חמישי האחרון ראש הממשלה, בנימין נתניהו, וקנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל. "אני ונתניהו הסכמנו שלא להסכים בסוגיית ההתנחלויות", אמרה היום מרקל וחשפה כי ברלין ממשיכה לא לראות עין בעין עם ירושלים.
מסלול התנגשות עם אירופה
במסיבת העיתונאים הבהירה מרקל כי "יש להימנע מצעדים חד-צדדיים במזרח התיכון. אנחנו בגרמניה מאמינים שחייבים להמשיך לעבוד על פתרון שתי המדינות. אנחנו חייבים לנסות ולהחזיר את המשא ומתן". נתניהו אמר כי אין לו ספק שגרמניה מחויבת לביטחון ישראל. לאחר הפגישה בין השניים אמר נתניהו כי "רוב הממשלות שראו את ההצעות האלה במהלך השנים, כולל הפלסטינים עצמם, מבינות שגושי הבנייה יהיו חלק מישראל בהסדר שלום סופי".
לפני שבוע בדיוק זימנו בריטניה, שבדיה וצרפת את שגרירי ישראל לשיחות במחאה על החלטת ממשלת ישראל לבנות בהתנחלויות ולקדם את הבנייה בשטח E1. "אנו מגנים את החלטת ממשלת ישראל לבנות 3,000 יחידות דיור חדשות ולהפשיר בנייה בשטח E1. זה מאיים על קיומו של פתרון של שתי מדינות", נמסר בהודעת משרד החוץ הבריטי. "קראנו לממשלת ישראל לבטל את ההחלטה הזאת".
השגריר הישראלי ללונדון, דניאל טאוב, זומן למשרד החוץ על ידי השר לענייני המזרח התיכון, אליסטר ברט. השר הציג בפניו את החששות הבריטיים. בלונדון הדגישו שכל צעד שינקטו יתואם מול ארצות הברית והשותפות האירופיות. גם רוסיה הצטרפה למקהלת הביקורת נגד מדיניות ישראל וקראה לה לשקול מחדש את החלטתה להרחיב את הבנייה מעבר לקו הירוק.
Read this article in English